nove MAcBookPro jsou tu
Re: nove MAcBookPro jsou tu
kexik : ale ja myslim ze sa aj vyraba lesklych zasadne viac ako matnych .. cize aj vyroba bude lacnejsia ..
Docela by mě zajímalo jestli jsou s tímto stavem uživatelé spokojeni (přechod na lesklý displej) nebo to berou jako nevyhnutelný fakt. Myslím že za normálních okolností i pro profesionální použití (grafika apod.) je ten lesklý displej trošku "cirkusový" ... A málokdy je člověk v místnosti kde nejsou nějaké světelné odrazy ... Malý má právě tenhle lesklý displej na MBP 13'' už 2 roky, takže ho znám důvěrně a občas mě to znervoznuje, když na tom musím něco dělat ... nevím jestli bych si na to zvykknul ...
- Pavel Vantuch
Mnohem důležitější jak lesk nebo mat je to, co za tím sklem je. Jestli je tam TN nebo IPS panel. Třeba nová Cinema nebo iMac se ani v matu nevyrábí
A v případě MBP je tam co ? Stálo by případně za uvahu přiobjednat ten displej s vyšším rozlišením ?
to mozes pri MBP 15.. tam sa da zvolit 1680x1050Ivo píše:A v případě MBP je tam co ? Stálo by případně za uvahu přiobjednat ten displej s vyšším rozlišením ?
vyroba urcite nie. len predajne marze.Pytkin píše:kexik : ale ja myslim ze sa aj vyraba lesklych zasadne viac ako matnych .. cize aj vyroba bude lacnejsia ..
To jo a bude to mít nějaké výhody oproti standardnímu rozlišení ? Všechno bude menší ale vejde se tam toho víc ?EXCOM píše:to mozes pri MBP 15.. tam sa da zvolit 1680x1050Ivo píše:A v případě MBP je tam co ? Stálo by případně za uvahu přiobjednat ten displej s vyšším rozlišením ?
isteze vojde 

Ale zase to budou blechy ? (náročnější na oči). Neměl jsem zatím možnost vidět MBP 15 s takovým speciálním rozlišením ... Na jedné straně mě to láká, na druhé straně nevím ...
ale aj vacsie objekty budu mat ostrejsie rysy a lepsiu ciarovu ostrost. o ostrosti fotiek na fullscreen ani nehovoriac
Takže asi do toho půjdu ...
Hele IVO, já bych si to nejdříve zkusil.
Nevím jak jsi na tom s očima, ale mě třeba vyhovuje 20" 1680x1050.
Větší rozlišení bych už asi mít nemohl na tu uhlopříčku.
A už teď občas používám ctrl+ při brouzdání na netu.
Nedovedu si představit třeba 17" s fullhd. To bych už nic za hodinu neviděl.
Ale fakt záleží jak jsi na tom
Nevím jak jsi na tom s očima, ale mě třeba vyhovuje 20" 1680x1050.
Větší rozlišení bych už asi mít nemohl na tu uhlopříčku.
A už teď občas používám ctrl+ při brouzdání na netu.
Nedovedu si představit třeba 17" s fullhd. To bych už nic za hodinu neviděl.
Ale fakt záleží jak jsi na tom

No problém je že to vlastně není kde a jak vyzkoušet ...
No také záleží co na tom budeš hlavně dělat a také jak daleko jsi zvyklý u toho sedět.
To čtení písma a brouzdání po netu by pro mě bylo peklo s malou úhlopříčkou a velkým rozlišením.
To čtení písma a brouzdání po netu by pro mě bylo peklo s malou úhlopříčkou a velkým rozlišením.
a nielen to, obecne maju notebooky pomaly HDD, takže s pristupovou dobou je to v DAWs na ...