nove MAcBookPro jsou tu

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
SoundsFine

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od SoundsFine »

Pro mě tudy cesta určitě vede. Nesnáším rachtání počítače.
Má Pasiv_PC ve studiu - ne vystavený na letním slunci.
Teploty nad 25°C ve studiu? :lol: To snad nemyslíš vážně :?:
Copak je studio pekárna, nebo kotelna? :D

Viděl jsem minulý týden, běžná domácí teplota okolo 22-24°C (teploměr jsem sebou neměl).
CPU i5 po celém dni nahrávání mělo necelých 60°C (po exportu), komp je prý absolutně stabilní s W7prof_64bit.
Disky má 2x SSD a 1x externí (pouze zálohy a přenos)

dendy

Příspěvek od dendy »

ak ma klimatizaciu potom ok... ak nema potom pochybujem ze v lete ked je vonku 33 tam bude mat 22-24 :)

CzechJoker

Příspěvek od CzechJoker »

Pokud má dobře izolované stěny, pak to problém není. Můj soused po zateplení chalupy na Vysočině musí i v létě topit, jakou má v chalupě zimu. Já mám doma v tropickém létě teplotu do 23°C, 330 m nad mořem, centrum města a na cihlové zdi 18 cm polystyteru.
Pasivní PC je řešení, ale vyžaduje kvalitní komponenty a od začátku musí být postaveno s touto vizí. Kvalitní a dostatečně dimenzované pasivní chladiče, SSD disky a není co řešit.

BS

Příspěvek od BS »

tady je zase sraz sektářů.

dendy

Příspěvek od dendy »

BS: uprimne v poslednom case mi svojimi odveci hlaskami po forach zacinas slusne liest na nervy.. zamysli sa nad sebou ...

hombrefero: v celku mazec... aj ked nechapem ten rozdiel vykonu quadcore i7 v 17" a 13" MBPRO.. ved to by malo byt to iste nie ? to iste CPU .. alebo do tych 'mensich' MBP sa davaju nejake okresanejsie verzie CPU alebo ako to mam chapat ?

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

dendy píše: hombrefero: v celku mazec... aj ked nechapem ten rozdiel vykonu quadcore i7 v 17" a 13" MBPRO.. ved to by malo byt to iste nie ? to iste CPU .. alebo do tych 'mensich' MBP sa davaju nejake okresanejsie verzie CPU alebo ako to mam chapat ?
v te 13" je prece jen dualcore!

listonos

Příspěvek od listonos »

dendy píše:hombrefero: v celku mazec... aj ked nechapem ten rozdiel vykonu quadcore i7 v 17" a 13" MBPRO.. ved to by malo byt to iste nie ? to iste CPU .. alebo do tych 'mensich' MBP sa davaju nejake okresanejsie verzie CPU alebo ako to mam chapat ?
v 13'' je i7 dual-core, od 15'' hore i7 quad-core

http://www.apple.com/why-mac/compare/notebooks.html

listonos

Příspěvek od listonos »

hehe

dendy

Příspěvek od dendy »

e pardon, myslel som 15" i7 quad vs. 17" i7 quad ... mal osm za to ze to je identicke cpu potom ale aj benchmarky by mali byt identicke .. ale nie su ... co sa mi nezda..

edit: aaa ja som jelito... v 15" je 2GHZ a v 17ke je 2.2 ghz ... to mam za to ze poriadne necitam co sa pise :-))))

BS

Příspěvek od BS »

dendy píše:BS: uprimne v poslednom case mi svojimi odveci hlaskami po forach zacinas slusne liest na nervy.. zamysli sa nad sebou ...
napodobne

kexik

Příspěvek od kexik »

brat staru G4 ako argument ze macy su hlucne je fakt husta kava ;)
btw to snad boli najhlucnejsie pocitace vobec, ak neberiem do uvahy servery...
mac pro je tichy ako hocaka ina znackova pracovna stanica. urcite tichsi ako skladacka, na ktorej hluk nik neriesil, ale zasa hlucnejsi ako kvaline vytuneny tichy pc desktop.

velvet

Příspěvek od velvet »

chlapci chci Vás jen pozdravit, jsem zu asi po roce a půl a je fajn "vidět" staré známě tváře :) O Light Speed / Thunderbolt jsem četl vyjádření Intelu, že jej vyvinul právě s Apple a pokud někdo bude chtít dostihnout náskok co mají, bude to trvat minimálně půl roku - rok. Což v podstatě jinými slovy pro mne znamená, že výrobce Audio HW pokud bude chtít udělat zařízení i pro jinou platformu, než apple, tak bude muset čekat na (Microsoft?) než vyvine cosi aby to fungovalo na Widlích, patrně...

Je fakt, že k firewire (400) se Apple choval dost macešsky, ač jejich výtvor, tak co se začal používat jako protokol pro ADDA zařízení byl stále "nedochytán", i když se firewire ovladač pro audio stal nativní součástí systému (tuším od OS 10.3), tak to mělo dost mouchy - tím chci říct DOST VELKÉ mouchy. Vzpomínám si, jak jsem jeden čas z donucení dělal betetestera pro mLan-Yamahu a firewire se už tehdy před cca 6-8 lety) začal jevit jako "No future" a velkej problém :( Tak jsem fakt zvědav, zda tohle dopadne líp.

V každém případě - i když já osobně nic jinýho než zařízení s nakousnutým jabkem nezapínám, do ničeho novýho ač skvělýho bych hned tak neinvestoval - obdobím, kdy jsem víc řešil workaroundy (původně na Widlích posléze i na Macu) jsem si "užil" dostatečně, že jakoukoliv novou hi-tech nechám nejdžív dostatečně prověřit časem, než do ní zainvestuju...

Jak říká Bob Katz: "nenechte se uchlácholit sliby výrobců, že ovladače a podpora budou stále lepší a propracovanější a nekupujte něco s příslibem lepší funkčnosti a podpory v budoucnu" - nějak takhle (jen výstižněji) to řekl.

no nic, jdu vytvářet nadhodnoty, mějte se co nejlíp to jde!

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jo, uz to pred par mesicema ukazovali na nejaky konferenci. Stejne jako Avid svoje ProTools prevodniky a WD nejaky externi disky.

Odpovědět