nove MAcBookPro jsou tu
Re: nove MAcBookPro jsou tu
S Widlema to nema nic spolecneho.. co to tady zase je za nesmysly.. proste tak jako to Apple dela v Asii s displejema pro mobily, udelal to ted s novym rozhranim.. ma pouze exkluzivitu a nic vic.. Intel LightPeak uvadi uz nekolik let a vsichni vyrobci moc dobre vedi o co jde a jak na nej delat, potazmo licencovat svoje vyrobky.. co je smutnejsi je fakt, ze z puvodniho optickeho LightPeak mame zase klascikou dratovou vec..
Jinak samozrejme budoucnost v nem je urcite.. vidim to ale spise jako nahradu za FW, nez na nejake moasove rozsireni typu USB.. minimalne v nejblizsich letech.. trh si zada nizkou cenu.. ne vysokou kvalitu.. tohle Thunderbolt nesplnuje..
Takze z disku ocekavejte spise RAID NASy apod.. v ostatnich pripadech se bavme spise o striznach, nastesti i zvukovych kartach a prevodnicich.. v tech dostupnejsich ale rozhodne ne..
Co me mrzi nejvice je prave ona optika.. konecne to vypadalo na neco, co zahybe se schematem navrhu PC komponent obecne.. tohle je totiz jen krucek k tomu, aby se od medi opustilo i na PCB.. puvodni zamer byl taky presne takovy.. spernice a radice propojovat naprimo, optikou.. no.. hold zase tak rychle jak bylo slibovano to nebude..
Jinak samozrejme budoucnost v nem je urcite.. vidim to ale spise jako nahradu za FW, nez na nejake moasove rozsireni typu USB.. minimalne v nejblizsich letech.. trh si zada nizkou cenu.. ne vysokou kvalitu.. tohle Thunderbolt nesplnuje..
Takze z disku ocekavejte spise RAID NASy apod.. v ostatnich pripadech se bavme spise o striznach, nastesti i zvukovych kartach a prevodnicich.. v tech dostupnejsich ale rozhodne ne..
Co me mrzi nejvice je prave ona optika.. konecne to vypadalo na neco, co zahybe se schematem navrhu PC komponent obecne.. tohle je totiz jen krucek k tomu, aby se od medi opustilo i na PCB.. puvodni zamer byl taky presne takovy.. spernice a radice propojovat naprimo, optikou.. no.. hold zase tak rychle jak bylo slibovano to nebude..
Tak afaik se s optikou stale pocita v dalsich verzich. Ale osobne zastavam nazor, ze pokud staci metalika, radsi pouziju tu. Po optice treba nezajistis napajeni. Na druhou stranu tloustka kabliku u optiky je prijemna.
No ne.. uznavam, ze zatim jeste na uplny prechod neuzral cas.. prozatim se neni kam honit.. v kazdem pripade je jen otazkou casu, kdy bude tohle rozhrani soucasti chipsetu.. a teda rozhodne je mi sympaticke, ze takovato zarizeni budou viset primo na PCI-E sbernici a ne jako USB tradicne seriove za sebou..
no jestli to neni jen advertising, tak je to super
skoda, ze neco takovyho neni pro windows.. ale na druhou stranu, neda se takova aplikace jednoduse zneuzit, aby vas nekdo spehoval?

To spis doporucju tohle
- http://www.youtube.com/watch?v=U4oB28ksiIo

Co ten thunderbolt, nevite nekdo jestli uz se chysta nejaka zvukovka stredni tridy - neco jako motu ultralite s thunderboltem?
pochybujem o tom , ze niekto bude robit zvukovku na thunderbolt .. je to velmi obmedzene ..zatial to je len na mackoch , ne ? .. jedine ma napada APOGEE .. thunderbolt na zvukovku neni nutny .. USB / FW na zvukovky uplne postacuje .. uvidime .. nechajme sa prekvapit .. Video veci uz robi trebars BlackMagic Design ..
http://www.blackmagic-design.com/produc ... astudio3d/

http://www.blackmagic-design.com/produc ... astudio3d/

- Pavel Vantuch
Kámoš mi nedávno posílal link na thunderbolt adaptet, kde byly na druhé straně porty FW, USB, Eth, Display port ...
Ale zaboha to teď nemůžu dohledat
Ale zaboha to teď nemůžu dohledat

jo to by bylo taky slušný...
Pak uz to ma na notebook slusnou konektivitu 2x USB 2.0, 1x FW 800 a ztoho bolta kdyby teba lezlo jeste Nekolik USB nebo FW... to by byla bomba..
FW 800 sam na zvukovku, Usb sbernice na Virus TI a Prez bolta vsechno ostatni.. to by mi stacilo uz bohate...
Pak uz to ma na notebook slusnou konektivitu 2x USB 2.0, 1x FW 800 a ztoho bolta kdyby teba lezlo jeste Nekolik USB nebo FW... to by byla bomba..
FW 800 sam na zvukovku, Usb sbernice na Virus TI a Prez bolta vsechno ostatni.. to by mi stacilo uz bohate...
- Pavel Vantuch
Jo, Google najde jako první věci od Sonnetu, když teda opomenu Cinema display. Na tom jsem taky skončil.
Se na ten bazmek budu muset optat znovu, dal jsem tomu hledání nějakou minutu a bez výsledku.
Se na ten bazmek budu muset optat znovu, dal jsem tomu hledání nějakou minutu a bez výsledku.
uz i tohle je velice dobry..
ale samozrejme by me zajimal i ten tebou zminovanej..
ale samozrejme by me zajimal i ten tebou zminovanej..
Sonnet je vyborna firma .. mame v Mackoch Esata karty od nich .. Zvukovku tam ale ziadnu nemaju ..
Fusion D800TBR5 vyzera moc dobre ..

Fusion D800TBR5 vyzera moc dobre ..

Samozrejme ze na thunderbolt budou zvukovky, bylo by nelogicky, kdyby nebyly. Je to technologie Intelu, tudiz se da ocekavat, ze ji bude tlacit do svych chipsetu, proto ji prece vyvijeli. Navic proti fw a usb se da z principu ocekavat lepsi stabilita a nizsi latence, jako je u internich karet, kdo by to nebral