Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia
mne to nerobi lebo si ten disk pripojim len vtedy , ked chcem zalohovat .. ja viem ze to robi kazdu hodinu .. v praci tak zalohujeme RAID0 na FinalCut strizni .. Je to genialna vec .. A defaultne to fakt nerobi .. Teraz sme kupili do prace jeden mac mini server .. Dali sme von disky a hodili miesto nich SSD disk jeden .. A nahodil som tam mountain lion a TM sa nerobi sam .. Mozno sa to pyta pri instalacii a hned som dal OFF .. to netusim ..
Ale když ho nepřipojíš a máš v preferencích TM ON, tak ti to dělá každou hodinu na tvůj lokální disk v počítači ... Leda bys měl speciální Pytkin OSXI. 

nedela .. ty si tam urcujes , kam to ma robit .. mas tam tlacitko SELECT DISK ..
Ano, ale pokud ten selektovaný disk není právě připojený, mydlí ti to každou hodinu na tvůj lokální disk, at chceš nebo ne ... (pokud TM uplně nevyplneš) - abys měl tu zálohu rychleji až ten TM disk připojíš. Přiblbé - ale je to tak (koneckonců jsem si to v praxi právě portvrdil a jak vidíš mám selektovaný externí TM disk)
nemydli .. jezis s tebou je tazka debata .. uz treti krat ti hovorim , ze to nerobi , tak mi ver .. tebe to asi robi , lebo mas na disku vytvorenu tu strukturu , kam si to moze zalohovat .. Zrejme si mu povedal , ze si to tam moze zalohovat pri instalacii .. alebo daco take ..
Dělá to tak principiálně ... přečti si i tu diskusi na apple.com ... Proč bych ti měl věřit, když sám jsem viděl v praxi jak to funguje a vědí to i zkušení experti na apple com. Věř tomu že ti to dělá, jenom to nevidíš ... (pokud máš time machine ON). Nic takového o čem mluvíš se tam nastavit nedá - ani při instalaci (tam se nic nenastavuje), ani jindy
Nebo že by se pletl i sám Apple ? http://support.apple.com/kb/HT4878
Rozdíl v kapacitě neuvidíš ve finderu - ale v disc utility, Path Finder, Disc Wave apod.
Obzvlášt blbě to funguje jako třeba v mém případě - stáhneš 100 GB, smažeš to, ale TM to stále opakovaně zálohuje a kumuluje na tvém lokálním disku
Upravit se tohle chování dát jen vypnutím time machine nebo v terminálu:
•To turn Snapshots ON: sudo tmutil enablelocal
•To turn Snapshots OFF: sudo tmutil disablelocal
•To make a Snapshot: tmutil snapshot
Nebo že by se pletl i sám Apple ? http://support.apple.com/kb/HT4878
Rozdíl v kapacitě neuvidíš ve finderu - ale v disc utility, Path Finder, Disc Wave apod.
Obzvlášt blbě to funguje jako třeba v mém případě - stáhneš 100 GB, smažeš to, ale TM to stále opakovaně zálohuje a kumuluje na tvém lokálním disku
Upravit se tohle chování dát jen vypnutím time machine nebo v terminálu:
•To turn Snapshots ON: sudo tmutil enablelocal
•To turn Snapshots OFF: sudo tmutil disablelocal
•To make a Snapshot: tmutil snapshot
jo .. uz je to jasne .. ty si si neoptimalizoval OSX na bezanie z SSD ..
Aha - a to se dělá jak ?
pouzijes google .. najdes clanok .. a spravis vsetko co tam je .. pisali sme tu uz o tom ..
./apple/novy-macbook-pro-krasa-a-alegancia-t17304-150.html?hilit=blog.alutam.com#p307066
./apple/novy-macbook-pro-krasa-a-alegancia-t17304-150.html?hilit=blog.alutam.com#p307066
Myslíš ten swap atd ? Ale to nemá s Time Machine nic společného ... Pokud TM nevypneš bude ti dělat backupy na lokální disk v každém případě. Já jsem to vypnul a mám od toho pokoj
pozri si ten link , co tam dal dendy .. to bolo prve co som spravil , ked som osadil ssd disk ..
a uz chapem preco mi to nikde nerobi .. na oboch notebookoch mam SSD , kde som to optimalizoval .. na imacoch a MAC PRO to nerobi .. takze tam je to v rychtiku ..
a uz chapem preco mi to nikde nerobi .. na oboch notebookoch mam SSD , kde som to optimalizoval .. na imacoch a MAC PRO to nerobi .. takze tam je to v rychtiku ..
Mně to taky nedělá už - a stačilo jen jednoduché zaklínadlo: sudo tmutil disablelocal 

ano v tom navode je to napisane ..
Tak 13palcový macbook s retinou je skutečností
. Jenomže kdo si to bude kupovat s grafikou od Intelu a cenou 45 000,-
. Kdyby byl quad-core, měl alespoň 256GB ssdčko a grafiku od nVidie, tak bych tu cenu nějak zkousnul. Ale takto je to výsměch, nebo měli jít cenou při těchto parametrech někam k 35 000,- a starou 13ku stáhnout.

naco potrebujes nvidiu ? ja ju mam stale vypnutu na MBP .. len to zerie viac baterku a viac hreje .. ja by som bral , keby som tam mal len intel ..