Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

mne to nerobi lebo si ten disk pripojim len vtedy , ked chcem zalohovat .. ja viem ze to robi kazdu hodinu .. v praci tak zalohujeme RAID0 na FinalCut strizni .. Je to genialna vec .. A defaultne to fakt nerobi .. Teraz sme kupili do prace jeden mac mini server .. Dali sme von disky a hodili miesto nich SSD disk jeden .. A nahodil som tam mountain lion a TM sa nerobi sam .. Mozno sa to pyta pri instalacii a hned som dal OFF .. to netusim ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Ale když ho nepřipojíš a máš v preferencích TM ON, tak ti to dělá každou hodinu na tvůj lokální disk v počítači ... Leda bys měl speciální Pytkin OSXI. :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

nedela .. ty si tam urcujes , kam to ma robit .. mas tam tlacitko SELECT DISK ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Ano, ale pokud ten selektovaný disk není právě připojený, mydlí ti to každou hodinu na tvůj lokální disk, at chceš nebo ne ... (pokud TM uplně nevyplneš) - abys měl tu zálohu rychleji až ten TM disk připojíš. Přiblbé - ale je to tak (koneckonců jsem si to v praxi právě portvrdil a jak vidíš mám selektovaný externí TM disk)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

nemydli .. jezis s tebou je tazka debata .. uz treti krat ti hovorim , ze to nerobi , tak mi ver .. tebe to asi robi , lebo mas na disku vytvorenu tu strukturu , kam si to moze zalohovat .. Zrejme si mu povedal , ze si to tam moze zalohovat pri instalacii .. alebo daco take ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Dělá to tak principiálně ... přečti si i tu diskusi na apple.com ... Proč bych ti měl věřit, když sám jsem viděl v praxi jak to funguje a vědí to i zkušení experti na apple com. Věř tomu že ti to dělá, jenom to nevidíš ... (pokud máš time machine ON). Nic takového o čem mluvíš se tam nastavit nedá - ani při instalaci (tam se nic nenastavuje), ani jindy

Nebo že by se pletl i sám Apple ? http://support.apple.com/kb/HT4878

Rozdíl v kapacitě neuvidíš ve finderu - ale v disc utility, Path Finder, Disc Wave apod.

Obzvlášt blbě to funguje jako třeba v mém případě - stáhneš 100 GB, smažeš to, ale TM to stále opakovaně zálohuje a kumuluje na tvém lokálním disku

Upravit se tohle chování dát jen vypnutím time machine nebo v terminálu:



•To turn Snapshots ON: sudo tmutil enablelocal
•To turn Snapshots OFF: sudo tmutil disablelocal
•To make a Snapshot: tmutil snapshot

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

jo .. uz je to jasne .. ty si si neoptimalizoval OSX na bezanie z SSD ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Aha - a to se dělá jak ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

pouzijes google .. najdes clanok .. a spravis vsetko co tam je .. pisali sme tu uz o tom ..

./apple/novy-macbook-pro-krasa-a-alegancia-t17304-150.html?hilit=blog.alutam.com#p307066

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Myslíš ten swap atd ? Ale to nemá s Time Machine nic společného ... Pokud TM nevypneš bude ti dělat backupy na lokální disk v každém případě. Já jsem to vypnul a mám od toho pokoj

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

pozri si ten link , co tam dal dendy .. to bolo prve co som spravil , ked som osadil ssd disk ..

a uz chapem preco mi to nikde nerobi .. na oboch notebookoch mam SSD , kde som to optimalizoval .. na imacoch a MAC PRO to nerobi .. takze tam je to v rychtiku ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Mně to taky nedělá už - a stačilo jen jednoduché zaklínadlo: sudo tmutil disablelocal :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

ano v tom navode je to napisane ..

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Vrzalík »

Tak 13palcový macbook s retinou je skutečností :wink:. Jenomže kdo si to bude kupovat s grafikou od Intelu a cenou 45 000,- :). Kdyby byl quad-core, měl alespoň 256GB ssdčko a grafiku od nVidie, tak bych tu cenu nějak zkousnul. Ale takto je to výsměch, nebo měli jít cenou při těchto parametrech někam k 35 000,- a starou 13ku stáhnout.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Pytkin »

naco potrebujes nvidiu ? ja ju mam stale vypnutu na MBP .. len to zerie viac baterku a viac hreje .. ja by som bral , keby som tam mal len intel ..

Odpovědět