Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
STi

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od STi »

potvrdzujem, retina je paradne ticha. pri vacsine mojich projektov je zataz medzi 50-80% a to ju pocut len trochu, viac sa rozhuci az pri cca 90% ale v podsate nehuci, len sumi
FB | SC | T

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže opět se bohužel ukazuje , že macbook pro funguje jakoby ok na úvod, ale za nějakou chvíli se to nějak začne celé sypat (samozřejmě nějaké řeči o "karmě" jsou k ničemu, na polovinu popisovaných jevů si stěžují i uživatelé na mezinárodních fórech). Já už fakt nevím - koupit si za těžké prachy "the best Mac ever", který se pak chová jako šmejd a junk, co si o tom myslet. Dnes svůj slavný Retina MBP odnáším do servisu s tímto popisem (je zřejmé že se stal úplně nepoužitelný - za cca půl roku (!!) Při konzultaci a analýze chybových hlášení mi na Apple potvrdili, že se jedná o závažné hardwarové problémy a chyby.

1) při zapojení externího zařízení (tiskárna, disk, ethernet) nebo otevření displeje apod. obvykle zamrzá kurzor na 5-10 vteřin

2) počítač se každou chvíli samovolně a bez externího důvodu uprostřed činnosti vypíná s chybovým hlášení (GPU panic, došlo k chybě atd). Nebo se vypne jen displej. Za poslední 2-3 měsíce nastalo snad 100x

3) nejde pak restartovat - nerozsvítí se displej, jen se rozjede disk a klávesnice svítí, je třeba zkoušet 10-20x než se to zase chytí. Někdy je třeba zavřít displej, pak se objeví barevné pruhy a po nějakém blýskání zpět na hlášení - error a restart

4) někdy se počítač vypne jen když se s ním lehce pohne

5) Při exportu videa z iMovie se také vždycky neomylně vypne v určitém okamžiku (to jsem si nahrál i na video) - 20x jsem zkoušel vyexportovat malé video, před koncem exportu vždycky crash počítače

6) každou chvíli začne velmi hlasitě drnčet větrák

7) často počítač zamrzává

8 ) výdrž baterie je většinou velmi slabá - cca 2 hodiny (nikoliv jak je proklamováno)

9) displej má uprostřed pár mrtvých pixelů - teček ?

10) občas se zapnou naprosto naplno větráky (bez důvodu) a nezastaví se už nikdy - i když je aktivita počítače minimální: teprve po restartu se vypnou

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som zrovna kupil synovy 4or rocny iMac .. za 400 evri .. nahodil som na neho ML .. Nastavil sam seba ako admina .. Malemu som dal restricted account .. a valil som bulvy , ako paradne sa da vsetko ponastavovat .. da sa spustit dokonca finder v mini rezime .. ze neotvara subory .. a ukazuje len aplikacie , ktore su povolene .. dokonca sa da nastavit , od kedy do kedy sa da pocitac pouzivat .. milujem OSX .. milujem apple hardware .. Ja nastastie take problemy s Applom nemam ako Ivo .. Mame doma iMac , dva macbooky , ipad a 3 iphony a vsetko maka .. nikdy sme nemali ziaden problem ..

maux

Příspěvek od maux »

Ivo: Tak to je mi tě líto, já jsem teda spokojenej, vůbec ho nešetřim a drží. Tolik komplikací najednou by mohlo mít jednu příčinu. Třeba vodu. Takový vlhký sklad dokáže divy. Myslím, že ti to vymění za jiný kus, protože tohle nikdo opravovat nebude.

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo a kazia sa ti takto len pocitace/mobily/tablety ? nemas podobne problemy s chladnickami, prackami, mikrovlnka, televizor, pripadne elektronika v aute..

prosim to neni provokacia, uprimne sa pytam ..

STi

Příspěvek od STi »

mam znameho ktoremu uz apple 2x poslal zadarmo novy macbook. prvy krat kupoval macbook 15" Pro pred 5 rokmi, stale sa mu kazil, poslali mu Pro 17", ten sa mu tiez kazil a teraz ma Retinu 15", ktora mu tiez zacina robit problemy. samozrejme vzdy si kupi Apple Care, inak by ho neriesili.
kazia sa mu vsetky mozne veci, kazi sa mu aj iPhone 5.
pri nom som prestal verit na to ze je to proste len smola.
FB | SC | T

dendy

Příspěvek od dendy »

STi: ved prave .. ja poznam niekolko takychto ludi .. specialne jeden moj stary kamos, ale mam takych znamych tak do 5 .. ktorim sa proste naozaj kazi vsetko co v sebe ma nejaku elektroniku v takych poctoch ze to daleko presahuje interval statistickej pravdepodobosti..

abuse

Příspěvek od abuse »

mne teraz odisiel macbook pro 2008...
ziadne symptomy po cele roky, a zrazu boot do black screenu
udajne typicky problem pre tuto seriu, po +- 5 rokoch odchadza nieco na nvidia grafickej karte. vraj degraduje nejaka chemia.
a treba ju vymenit, bratru 270 euro stoji nova verzia s tymto bugom uz fixnutym.

nejako to aj opravuju ale vraj je to iba docasne riesenie.
...nasere
som uvazoval ci to ma vyznam, ci rovno nekupit novy notebook, ale myslim ze este par rokov posluzi, uplne mi postacuje vykonom,
na serioznejsiu robotu mam imac.

abuse

Příspěvek od abuse »

neni to nap..u elektrickymi rozvodmi? mne sa v jednom prenajatom byte kde som chvilu byval tiez vsetko sralo...2 zvukovky mi tam odisli

dendy

Příspěvek od dendy »

jo, to mi pripomina na Spektre som raz videl dokument ze v takom dome furt odchadzali elektronicke veci.. proste secko sa mrte kazilo... skusali vsetko mozne (vratana exorcistu :-)))) ale nic nepamahalo..

potom zistili ze okolo domu vedie stare medene vodovodne potrubie, uz nepouzivane, 60 ci kolko rokov stare zabudnute v zemi .. . okolo domu tvorilo viacnemej slucku cize cievku .. a z blizkej trakcie elektrickych vlakov, ked tam predchazali vlaky a isktrilo to, sa tam indukovali vysokofrekvnecne prudy ktore potom spsobovali prepetove spicky v citlivej elektronike a posielali jo do (.) ...

potrubie vykopali, odsatranili a zazrak - poruchy prestali :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ne, nekazí se mi nic jiného, jenom tyhle macbooky pro (a nejsem zdaleka sám).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo ; kolko applov mam doma som pisal .. v praci mame 2 imacy, mac pro, 2 macbook pro .. a nic sa nekazi .. v druhom studiu mame 5x MAC PRO , 2x IMAC , 4x MACbook PRO .. a nikomu sa nic nekazi .. vsetko chodi jak hodinky .. fakt je tu dako divne , ze tebe sa vsetky apple kazia ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:Ne, nekazí se mi nic jiného, jenom tyhle macbooky pro (a nejsem zdaleka sám).
pozor, to ze ked hladas konkretne chyby ktore sa deju tebe na nete tak ked ti najde 10, 20 alebo trebars 100 ludi s poobnym problemom nic neznamnea v pomere k milionom inych uzivatelov ktorym vsetko funguje hladko.. okrem toho vacsinou taketo vinimocne a neobvykle problemy ako popisujes ty - ked uz niekto ma, vacsinou v zufalstve pise na vsetky mozne fora takze potom ked googlis najdes od toho isteho cloveka prispevok na 10 forach a potom nadobudnes pocit ze to je casty problem (pisem z vlastnej skusenosti - ked narazim na extremne problemy vacsinou prve 2-3 stany vysledkov googlu su vsetky od toho isteho cloveka s poobnym problemom :-))

niekore problemy macbookov su zname - napriklad hitachi disky (aj mne odisiel disk, dokonca prvy krat mi ho vymenili za tiez vadny, takze az po druhej vymene sa trafili) .. ale taky kompilat vsemoznych poruch ktore ty popisujes to uz naozaj nieje normalne a naznacuje to nejaky skryty problem ktory moze vsetky tie chyby sposobovat ..

rozhodne by som si dal preverit ci nemas v sieti v rozvodoch alebo v okoli domu njeake vysokofrekvnecne rusenia a podobne zalezitosti.. to fakt moze narobit vela problemov (a zdaleka to nemusi zasiahnut generalne kazdy elektrospotrebic - napriklad applacke nabijacky k macbookom su sice malicke a dizajnove ale je mozne ze impulzny zdroj v nich je menej odolny voci takymto VF ruchom na rozdiel od klasickych 10 kilovych obrovskych nabijacok ku klasickym notebookom - atd atd .. pricin bude vela)

ono mozes sa k tomu postavit 2 posobmi - zlomit palicu nad apple ze 'nekvalitne vyrobky' - vsetko apple predat a proste to nekupovat - aj to je riesenie, a moze byt pre teba funkcne ..

alebo sa k tomu postavis konstruktivne a pokusis sa zistit, preco si jeden fakt z strasne malickej skupiny uzivatelov, ktory fakt ma strasne velke problemy .. nejaky dovod tie problemy maju .. a rozhodnodne nie su bezne, to teda v ziadnom pripade ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Není to tak ideální - Apple servisy makají od rána do večera na záručních opravách počítačů, tabletů i telefonů. Nemá to nic společného s měděným porubím, ale s faktem, že při téhle masové čínské produkci šmejdy prostě vznikají. V tomhle případě to vypadá na výměnu základní desky .

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : v servise najdes vzdy smejdy .. to je v poriadku .. ale tu ide o statistiku .. napisali sme ti tu kolko mame applov v okoli a vsetkym to fachci jak ma .. a ty si jeden clovek .. co ma uz z viacerymi apple produktami problem .. toto nemoze suvisiet so smejdami , ale s dakym inym problemom ..

Odpovědět