Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
dendy

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od dendy »

ivo ja ti od zaciatku hovorim ze tu neni daco s kostolnym poriadkom :-) sam uznaj ze toto uz neni naozaj normalne .. nenasral si niekoho kto robi voodoo ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale tohle se děje v Praze v autorizovaném Apple servisu, kde s mým měděným potrubím nemají nic společného :)

STi

Příspěvek od STi »

v autorizovanych servisoch nedavaju nove ale repasovane dosky. zistil som to pred par rokmi ked mi menili dosku v MBP a tu "novu" co mi tam dali tak mala vychodeny audio konektor.
FB | SC | T

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : mna uz to neprekvapuje .. ty sa vymykas vsetkym statistikam ..

dano

Příspěvek od dano »

podla mna jedneho dna ked zacne Ivovi fungovat nieco od Mac, bude to znamenat ze tato firma je uz v uplnych srackach :-D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Podělím se o aktuální story a mým MBP Retina (třeba se může někomu hodit). Nedávno opět nastal problém - GPU Panic, grafická karta začala odcházet (už podruhé), displej nešel zapnout atd., opět výměna základní desky v servisu - už to tam bylo celkem 3x (2x výměna základní desky, z čehož poprvé tu desku museli vyměnit ještě v servisu druhý den znovu, první byla vadná, 2x měněný displej). Ted to zase začalo dělat nějaké divné věci (občasné blesky přes obrazovku). Na radu servisu jsem volal do Applu a řekl že vzhledem k historii oprav chci nový notebook nebo vrácení peněz. Servis oficiálně potvrdil že i ted tam je nějaký HW problém a na základě toho Apple navrhl výměnu notebooku za nový (navíc v současné vyšší konfiguraci - lepší procesor, 16GB RAM atd.). Že pro počítač pošlou kurýra a pak pošlou ten nový

To znělo celkem fajn až do chvíle kdy jsem jen mimochodem zmínil že předpokládám že když už nemám tu původní kartonovou krabici tak se nic neděje. Operátor se šel poradit a pak mi sdělil že pokud nemám tu krabičku, tak nebude nic, sorry, bye, vyměnit nemůžou a nevymění (!!!!!). Argumentoval jsem tím že podle platných zákonů původní obal, který není součastí funkčního výrobku není podmínkou dodání při reklamaci, řekl sorry , bez krabičky nic. Tak jsem po ní vyhlásil pátraní, nakonec ji kolegyně někde ve skladu po dlouhém hledání našla, uffff :) Ještě jsem se ubezpečil, že nebudou vyžadovat i brožurku Vítejte, případně původně přiložený hadřík ... (prý ne). Tak čekám až mi počítač dojde zpět ze servisu a prý tak do týdne bych měl mít nový ...

Z toho vyplývá poučení
1) při 3x stejné záruční opravě nebo 4x jakékoliv se hlásit o svá práva
2) schovávat si papírovou krabici od Apple.
3) kupovat pokud možno u Apple (pokud bych to koupil u nich, vrátili by i peníze)
4) u dražších věcí si dokoupit 3 roky Apple Care (za tu by mi mimochodem měli vrátit peníze - bud za celou nebo poměrnou část - takže si ji pořídím na nový počítač znovu)

Mezitím jsem si minulý týden pořídil MacBook Air 13 (abych měl záložní a cestovní) a ten zatím funguje moc fajn, je lehoučký a kupodivu má i výborný zvuk a je celkově naprosto tichý (bez rušivých větráků). Je pravda že návrat na ne-retina displej je trochu znát, zejména v ostrosti písma. A když dáme vedle sebe synkovu retinu s tímto, je sytost barev trošku rozdílná. Ale ten Air je velmi sympatický. Kdyby mi nabídli vrácení peněz (což odmítli - musel bych se obrátit na původního prodejce a to by asi byl dlouhý proces, jak jsem si náznakem ověřil) - tak bych možná zvažoval jestli mi ten Air nestačí pro běžnou agendu. Ale je pravda, že jsem na tom v provozu hodně závislý a kdyby se s ním něco přihodilo, tak bych byl lehce paralyzovaný. Doposud jsem jako zálohu používal svůj starší MBP 2008, ale ten už ted (věřím že úspěšně) používá Dendy :wink:

Takže tak ... Náhrada v podobě nejnovějšího nového modelu s 16 GB RAM - ted jsem měl jen 8 (a pravděpodobně ještě s nadstandardním custom procesorem 2,6 GHz, o který jsem požádal - nejvyšší běžná verze je ted 2,3 GHz) mě samozřejmě těší :wink:

PS: jinak to, že v autorizovaných servisech nevyměňují nové desky, ale repasované, mi potvrdil i člověk z jiného servisu, kam jsem počítač dával ted. Čili té poruchovosti se pak asi nejde úplně divit ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Repasovany dily pouziva kazdy servis, je to bezna praxe a neni na tom nic divnyho.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Divné je jen to, že to pak často selhává ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jenze to by ti selhavalo stejne i kdyby ti tam dali novy ;] Pocitace jsou proste dneska spotrebka a je nutny je tak brat.

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:MBP 2008, ale ten už ted (věřím že úspěšně) používá Dendy
ten bude pouzivat hlavne svokra :-) ale staral si sa o neho dobre, aby baterka na 6 rokov starom notebooku drzala 2 a pol hodiny to sa len tak casto nevidi ..

dendy

Příspěvek od dendy »

vlatne pardon, spravil som pram a smc reset a ono to vyzera zatial na 3 a pol hodiny :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No ona je tam asi už tak 4. baterka :) (na tenhle notebook jsem měl next business day servis a je tam vyměněné skoro všechno :)

nixx

Příspěvek od nixx »

Dendy: na to bacha, mně originální baterka na 6 let starým ThinkPadu T61 držela ještě 3-4 hodiny a pak odešla velmi náhle... nebyl to moc graduální proces :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tohle je relativně velmi nová baterka s pouhými 200 cykly (viz "about this mac" kde je to přesně evidované)

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:No ona je tam asi už tak 4. baterka :) (na tenhle notebook jsem měl next business day servis a je tam vyměněné skoro všechno :)
aha, jasne :-)

Odpovědět