Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od Ivo »

Musím ale říct že mě docela dostali s tou krabicí. Kdybych nakonec ten karton za 2 centy nenašel, tak mi ten notebook nevymění ... neuvěřitelné ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Mně to teda připadá spíš jako alibismus a snaha prodejce vyhnout se reklamaci.
http://www.dtest.cz/nejcastejsi-problem ... usenstvi/7
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No takhle - Apple nebyl v tomto případě prodejce ... říkali že mi to vymění, ale jen pokud mám krabici, jinak se s tím musím obrátit na prodejce ohledně vrácení peněz ... Prodejce tou myšlenkou samozřejmě nadšen nebyl (a říkal že Apple na to obecně kašle, že těch případů tam mají víc, peníze vrátili, už jim tam ty nefunkční věci rok leží a Apple nemá vůbec ošetřené co s tím). V porovnání s novým notebookem do týdne od Apple a týdnech a měsících dohadování s prodejcem je varianta jasná - za situace kdy se nakonec krabice našla ...

STi

Příspěvek od STi »

znamy si takto pravidelne meni macbooky uz od roku 2006, vzdy mu tam nieco do 3 rokov viac krat odide a vzdy mu posle apple novy. Najskor mal teda Pro 15", potom mu poslali Pro 17" a teraz ma retinu, ktora mu uz tiez zacina odchadzat. Jemu ale odchadza asi 90% elektroniky :)
a s tymi repasovanymi doskami, mne ked menili dosku na staroej 15" 2008 tak mi tam dali taku ktora mala totalne vyjazdeny Line output, ze tam ten konektor ani poriadne nedrzal. Tie repasovane dosky nikdy niesu v 100% stave :(
FB | SC | T

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je to na jedné straně od Applu pěkné, na druhé straně je to takový nepružný moloch ta komunikace s nimi. Pořád mi volá nějaký Arab z Irska a po desáté všechno ověřuje a že to prý má vyzvednout TNT. Ovšem číslo zásilky, které uvádí je neplatné, lokální TNT o ničem neví, on tvrdí že to je správně, tak už to pár dní stagnuje. Nabídl jsem jim že to pošlu sám, zatím žádná odpověd. Já mu zavolat zpět nemůžu, protože to číslo ze kterého volá se ukazuje jako neplatné :)

Jinak už druhý týden mám MacBook Air 13/256 a ten se mi moc líbí. Tak jsem si na něj zvyknul, že nevím jestli vlastně budu potřebovat ten velký :) Ale je pravda že proti retině je to písmu atd. docela "rozmazané" + záložní notebook je v případě Apple základ :wink: Je pravda že žádný PC notebook se nemůže měřit designem a funkčností s těmito Macbooky ... (bohužel)

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo píše:na druhé straně je to takový nepružný moloch ta komunikace s nimi. Pořád mi volá nějaký Arab z Irska a po desáté všechno ověřuje a že to prý má vyzvednout TNT.
to kazda velka firma.. ja som mal nedavno velmi zle skusenosti s Google, az ked som sa rozclulil a napisal na hotline pekne nasraty mail s nevyberanymi slovami a ziadostou nech mi daju kontakt na svojho sefa zrazu sa vsetko zazracne vyriesilo :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:+ záložní notebook je v případě Apple základ
toto by som nebral ako mernu mincu .. Trochu to suvisi s tvojou karmou , ze sa ti vsetky MBP kazia .. Statisticky to nesedi , lebo jednemu cloveku sa kazia vsetky .. Ja mam doma 2 a nepokazil sa ni jeden .. V okoli nepoznam okrem teba nikoho , komu by sa MBP pokazil ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vzhledem k vytíženosti Apple servisu (mám ve dvou velmi dobré známé), reportu lidí z fór a koneckonců i z tohoto threadu se ve tvém případě jedná skutečně o výjimky :wink:

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Já měl od apple 3 notebooky a všechny bez problému, asi to bylo tím, že jsem ho měl vždy tak 3roky a pak jsem ho vyměnil, tak se nestihlo nic pokazit.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : to nebude vynimka .. to bude tvoja karma .. to uz sme tu vela krat riesili ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: treba jsi statistickej extrem ty ;)
Kazivost retina macbooku je obecne znama vec, staci trochu zasmatrat na netu. Ja mel od jabka air, ten je v pohode, ipad2 taky, telefon taky dobrej, ipad air a thunderbolt displej oba vadny uz pri koupi (coz je shame, nicmene neni to prekvapujici, protoze QC Applu je v poslednich letech priserna).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : ja a cele okolie :) .. v praci mame tak 10 iphonov , 15 ipadov .. ziaden problem .. kolega ma uz treti MBP .. ziaden problem .. jeden mu dokonca padol , ze to hlinikove telo sa OHLO ! jemne .. ale uz nebolo rovne .. pri zaklapnuti displeja si videl ze v strede bola fuga tak 3mm .. a kompik fungoval uplne bez problemov .. atd .. Ja si teda na poruchovost firmy apple nemozem stazovat .. Podla servisu ani diskusii sa moc neda orientovat .. lebo tam len vsetci placu .. nikto nepise , ze mu vsetko chodi .. tych ludi je podla mna nasobne viac .. a proste statistika neni kokot .. ked ma niekto treti pocitac a treti sa mu pokazil ... tak to neverim, ze to je poruchovost .. ivovi sa kazili aj neretinove MBP , ak to dobre sledujem ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Podle diskusi rozhodne ne, ale o diskusich jsem nemluvil. Nicmene kdyz sledujes co se u Apple deje, tak pomerne casto dochazi k masovymu nasazeni vadny komponenty nebo chybam pri vyrobe.

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:
Ivo píše:+ záložní notebook je v případě Apple základ
toto by som nebral ako mernu mincu .. Trochu to suvisi s tvojou karmou , ze sa ti vsetky MBP kazia .. Statisticky to nesedi , lebo jednemu cloveku sa kazia vsetky .. Ja mam doma 2 a nepokazil sa ni jeden .. V okoli nepoznam okrem teba nikoho , komu by sa MBP pokazil ..
ja mam teraz ivov macbook.. a bude ho mat svokra .. tak som zvedavy.. ako dlho vydrzi :-)) ci ta zla karma v nom ostala :-))

inak mne tesne po tom co som v 2010 kupil MBP odisiel disk.. v servise mi ho vymenili za iny tiez vadny .. ale tym som si zrejme poruchovost vyzral do zasovy lebo odvtedy (klopem na drevo) nic :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ahh .. tak disk odisiel aj mojej zene .. to je fakt .. ale to by som nedaval za vinu applu .. v servise dali novy , ale ten ani neviem , kde skoncil , lebo medzi tym som jej uz dal do toho MBP SSD disk ..

Odpovědět