Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
hombrefeo

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od hombrefeo »

nekdy si rikam, kdyz tak rychle bootuje mac, proc by to nemohlo umet lenovo tez...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nevim jak vy, ale ja bootuju notebook tak jednou za mesic, jinak ho porad uspavam do pameti, takze resit jestli system bootuje deset nebo dvacet vterin mi prijde trosku zbytecny...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : citim to rovnako .. ale rychlost bootovania je jeden zo zaujimavych parametrov .. a hento ma fakt prekvapilo .. ale neverim ze to je boot z disku ..

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Demsky, na tom videu vidim obycajny suspend to ram, mimochodom toto ms defaultne u win8 zapol aby sa voci macu necitili tak podradne :lol: .

Vypni ten suspend a rebootni to, pod 20-30 sec nemas sancu ani s tym evom. Ja mam crucial mx100, co je len o malinko pomalsi disk a w7 so vsetkymi srackami bootujem urcite cez 40 sec.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja neviem, ako to funguje, v podstate je mi to jedno, som spokojny rovnako ako s Lenovom aj s iMacom v praci, bootuje to rovnako rychlo. To, ze je pre niekoho ako Pytkin Windows nepouzitelny chapem, ale rovnako velky pocet ludi fici na Windows, napriklad co som vo Video Game Musicians, tak len malokto fici cisto na Macoch, a vacsina sound designerov ma Windows. Ja som presiel z Amigy na PC v roku 1998 a vacsinu domacej muzikantskej prace mam na PC, velmi tazko by som presiel na Mac, ale v praci v pohode, tam ficim na Macoch od roku 1995. Mozno ked bude u nas v agenture v aprili garage sale, tak ten svoj starsi 2009 Mac Pro zoberiem, i ked na neho uz nepojde nic nove od OSX 9.7 tusim.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky demsky .. OSX 9.7 neexistuje .. bud MAC OS 9.7 .. Alebo OSX a tie su vsetky 10.* .. prave preto je tam to X lebo je to desiata verzia .. Ak je to mac z roku 2009 , tak na nom ide aj 10.10 .. zrovna tu na takom pracujem doma ..

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Demsky - fajn, ukoncis to tym, ze nevies ako to funguje a ani ta to nezaujima. Hlavne ze si spokojny.
Ja sa teda s dovolenim priradim k skupine skeptikov, ktori neveria, ze to, co na tom videu ukazujes, je boot a nie wake-up, pretoze to proste na windows nie je technicky mozne, ani keby si tam mal tych ssd-cok desat vedla seba v raid0.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Pytkin píše:demsky demsky .. OSX 9.7 neexistuje .. bud MAC OS 9.7 .. Alebo OSX a tie su vsetky 10.* .. prave preto je tam to X lebo je to desiata verzia .. Ak je to mac z roku 2009 , tak na nom ide aj 10.10 .. zrovna tu na takom pracujem doma ..
To fakt, sorry, jasne ze som myslel 10.9.7. Ja neviem, nas admin nam hovoril, ze na starsich Macoch ako je ten Mac Pro 2009 uz nejdu novsie OSX-y. Neviem sice, aky tym moze byt technicky zadrhel, je tam klasika 2x dualcore XEON, 12 giga ram, bezna graficka karta (asi ATI Radeon). Ale ze tie novsie operacne systemy co su kvazi zadarmo idu len s najnovsimi masinami.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

dusanmsk píše:Demsky - fajn, ukoncis to tym, ze nevies ako to funguje a ani ta to nezaujima. Hlavne ze si spokojny.
Ja sa teda s dovolenim priradim k skupine skeptikov, ktori neveria, ze to, co na tom videu ukazujes, je boot a nie wake-up, pretoze to proste na windows nie je technicky mozne, ani keby si tam mal tych ssd-cok desat vedla seba v raid0.
Mozem ten notebook doniest k tebe, nech si vyskusas to na vlastne oci. Ked komp dam vypnut, tak to je co, sleep mode?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky : pozdravuj vasho admina .. prave som kukal do Mactrackeru a aj 2008 MAC PRO aj vsetky novsie podporuju aj najnovsi OSX ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Mne sa to zdalo tiez cudne. Ja nemam cas sledovat ako sa vylepsuju operacne systemy, alebo co vyvadza dajme tomu Adobe. Napriklad kolega ma este starsi OSX a najnovsi Creative Cloud od Adobe mu nahodne kape. Vraj iba na najnovsich masinach je to spolahlive, co sa tyka mna, mam uz dostatok skusenosti zo "strategii" Applu a Adobe, aby ma to nechavalo chladnym, tu mam OSX 10.9.5 a zatial ide vsetko OK, dokonca funguje aj stary Linotype Fontexplorer 1.2.3 z roku 2007 co bol este zadarmo. Odvtedy ako som pocul sa viackrat dramaticky zmenil management fontov, takze nemalo by to ist, ale ide to, az na autoaktivaciu.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

demsky píše:Ked komp dam vypnut, tak to je co, sleep mode?
Ano, v pripade (defaultnych) windows 8 je to vlastne len akysi "sleep" mode.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

http://www.apple.com/macbook/

Tak co rikate na novy Macbook 12" nastupce Macbook Air?
Retina display, USB-C, vse pasivni atd. jsem na to zvedavy a dost o tom uvazuju na cesty.
Hlavne aby existoval nejak kabel / redukce na normalni USB3, aby se dala pripojit usb flashka :c) a taky aby ten vykon neco zvladl.. alespon jednoduchy recording na nejaky easy projekty jako radovy spot apod. Na velky hudebni projekty to rozhodne nebude hh.

Design je paradni.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No nevím, přijde mi to trochu jen na vnější parádu - posledlost milimetry tenkosti, zlatá barva, lesklé jablko. 12'displej je malinký. Jeden konektor (i na obyčejné USB třeba redukce). Cena u nás bude tak 40k. Normální MacBookPro je myslím mnohem lepší a praktičtější

Odpovědět