Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
dog

Re: Novy MacBook PRO .. Krasa a alegancia

Příspěvek od dog »

...dlouhodobě vítám všechny novinky od Apple s otevřenou náručí... pak se v bazarech objeví starší smysluplnější kousky.... :-)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

TOM-Thak píše:http://www.apple.com/macbook/

Tak co rikate na novy Macbook 12" nastupce Macbook Air?
Retina display, USB-C, vse pasivni atd. jsem na to zvedavy a dost o tom uvazuju na cesty.
Hlavne aby existoval nejak kabel / redukce na normalni USB3, aby se dala pripojit usb flashka :c) a taky aby ten vykon neco zvladl.. alespon jednoduchy recording na nejaky easy projekty jako radovy spot apod. Na velky hudebni projekty to rozhodne nebude hh.

Design je paradni.
Radiovej spot zvladne i 10 let starej komp levou zadni.:) Toho bych se opravdu nebal (pokud teda pouzivas hotovou muziku)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : to je nastupca AIRu .. to neni o vykone ..

markuc

Příspěvek od markuc »

Nechce se mi verit, ze se na Applech nikomu krome Iva nic nekazi ... to jako ani treba zdroje k MacBookum ? Ja uz jsem Maca pohrbil, ale manzelka ma MacBooka a zdroj mame treti, prvni odesel po dvou mesicich provozu. A vzhledem k tomu, ze original stoji pres 2000 CZK, neni to zadnej duvod k radosti ... krasa a elegance je pak trochu na h...o, kdyz ti pred kseftem rupne zdroj a modlis se, aby vydrzela baterka.

dendy

Příspěvek od dendy »

apple pocitace sa nekazia o nic viac ani o niec menej ako top premiove spisckove modely pc.. cize velmi malo :-) ale shit happens.. elektronika sa moze pokazit vzdy, aj ta spickova..

mne na macbooku po par mesiacoch odisiel disk.. zaniesol som do servisu, tam mi hovymenili.. dojdem domov.. instalujem osx.. a disk zase v pici :-)) ale odvtedy 4 roky slape ako hodinky, tak dlho v tak perfektnom stave (aj baterka este celkom drzi) mi nevydrzal ziadny iny notebook co som mal pred nim (mal som asusy, hp-cka a jedno - tfuj - msi-cko )

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:No nevím, přijde mi to trochu jen na vnější parádu - posledlost milimetry tenkosti, zlatá barva, lesklé jablko. 12'displej je malinký. Jeden konektor (i na obyčejné USB třeba redukce). Cena u nás bude tak 40k. Normální MacBookPro je myslím mnohem lepší a praktičtější
pre teba.. myslim ze tento macbook nieje cieleny na skupinu ludi ktori pouzivaju macbook pro.. to je ako okomentovat sportak kabriolet ze myslim ze je praktickejsi traktor lebo s nim clovek moze ist na pole :mrgreen:

pre niekoho kto je na cestach a hlada ultralahky ultraprenosny notebook na beznu kancelarsku robotu, web, maily, nenarocne aplikacie je to uplne vymakany notebook..

samozrejme za zhruba rovnaku cenu by som si ja osobne tiez radsej kupil ten 13" macbook pro.. ale napriklad pre moju zenu ked bola furt na sluzobnkach, stale cestovala lietadlom - vymakana vec

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zajímavé může být když to potřebuješ nabít a zároveň k tomu něco připojit (disk, flashku apod.). Není tam slot na SD kartu - to by mi na cestách hodně vadilo. Je to sice tenčí o 1mm ale budeš muset s sebou tahat x redukcí (které se budou pěkně ztrácet nebo zapomínat) nebo hub :) Za svůj současný cestovací Air13 bych to asi neměnil (kromě retina displeje - ale 12''už je dost malý displej). Současný Air13 vydrží na baterku až 12 hodin, v tomhle to nepokročilo (oběť tenkosti, která už zase tolik praktických výhod nepřináší). Jsem nadšený pro každu novinku, ale tohle mě osobně nějak nezaujalo ... vypadá to spíš jako efektní designový doplněk ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Proste nejste cilovka, mne se libi, mym potrebam by vyhovoval. Ale ne za ty prachy.
Moc fajn je ten vahovej ubytek a nejvic se mi libi touchpad, dovedu si predstavit, ze s tim pujdou delat zajimavy veci.
Moc jsem nepochopil degradaci kamery a absenci magsafe, mohli ho zachovat i s tim novym konektorem.

dendy

Příspěvek od dendy »

hej magsafe som nepochopil tiez.. mozno koli rozmerom to tam nevoslo .. skoda .. ale 0.9kg je masaker - sak to je cca len ako 2 ipad airy :) zaujimalo by ma vykonostne porovanie toho CPU co v tom je s iPad Air 2 .. napriklad kolko to utiahne v Logic-u audio stop a efektov na nich a podobne .. ci to je pouzitelne ako mobilne DAW .. konektory ma netrapia, tie nemam ani na ipade, a nijak ma to neobmedzuje v prenasani dat hore/dole :)

cena je vysoka .. ale tak je to zo vsetkym pri apple.. nemaju konkurenciu, tak si mozu dovolit dvihat cenu .. ktory 12" notebook s takym displejom a takou hmotnostou je na trhu ? obavam sa ze ziadny a este dlho nebude :)

maux

Příspěvek od maux »

Tak doufam že se nedá ohnout, jinak ho nechci.......

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moj kolega uz ohol dva macbook pro .. aj stary a teraz uz aj retinu .. na tu si asi niekto sadol .. normalne je ohnuta .. ale displej to prezil .. to mi uplne hlava nebere .. tracpad prepadnuty dnu .. ale displej nepraskol ani nevytiekol ..

takze ohnut sa urcite da ! :)
markuc píše:Nechce se mi verit, ze se na Applech nikomu krome Iva nic nekazi ... to jako ani treba zdroje k MacBookum ?
v praci sa mi serie grafika na iMacu .. ale doma mame 2 MBP a vsetko fachci .. zdroje funguju jak treba .. na zdrojoch som skorej videl odchadzat kable .. ludia sa k tomu trochu chovaju jak k hovnu ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:na zdrojoch som skorej videl odchadzat kable .. ludia sa k tomu trochu chovaju jak k hovnu ..
To neni tym.. ta guma co pouzivaju na kable sa zvykne rozpadat proste. . strati pruznost, zacne sa normalne drobit t .. zahada je ze to nerobi kazdemu - mozno islo len o nejaku chybnu seriu, ktovie .. ale poznam par ludi komu to spravilo tiez .. mne uz takto odisli 3 kable k iphonu/ipadu (vsetky kupovane zhruba v rovnakom case takze hypoteza o chybnej serii kablov by mohla aj mat nieco pravdy na sebe) - vzdy zacalo pukat a olupovat na viacerych miestach aj tam kde sa to moc nehybalo ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No ten nazorna cesty a kancelarskou praci je taky mimo, protoze na to staci notebook za 15k ne za 35. Takze mi to prijde podobna cilovka jako apple watch se zlatym paskem.

Me se libi ta retina a ten tenky design, ale chybi mi tam ten usb port. Typicky potrebuju po ceste pripravit skladby na vecerni gig a nahrat z rekordboxu na flashku, ci udelat set do radioshow nebo pripravit nejaky ten spot. Idealni Macbook Air se dvema USB. U tohoto bude zalezet jak velka bude ta redukce a jestli pujde nabijet a zaroven pouzivat usb konektor.

STi

Příspěvek od STi »

FB | SC | T

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hmm, adapter za 2000,- :) Já osobně už jsem ztratil několik thunderbolt- ethernet a thunderbolt-DVI adaptérů ... to se dost prodraží. Anebo když to člověk zapomene vzít s sebou, tak je taky problém ... Já chci mít všechno v jednom :)

Odpovědět