OS X Yosemite

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
dendy

Re: OS X Yosemite

Příspěvek od dendy »

TOM-Thak píše:2Dendy: Ad iCloud drive - dyt to same nabizi uz dnes dropbox app a google drive app s to jsem zaryty zastance Apple :c) Taky si idelas sdilene slozky na disku a automaticky mas mezi tvym pc a cloudem synchronizaci dat. Navic google drive ma 15GB zdarma.. me uz treba ted diky zaloze iPadu a iPhonu pise porad iCloud, ze neni dost mista na zalohovani - imho dost neprijemne. 15GB bude mit iCloud za $0.99.
tak mne sa paci ze je to integrovane priamo od 1 vyrobcu .. tak nejak (zrejme iracionalne, to uznavam) mam lepsi pocit ked mam vsetko od 1 :-) .. ako napriklad ja som regnuty na MEGA kde mam 100 GB zadarmo (registroval som sa medzi prvymi) .. ale doteraz sa bojim zacat to nejak serioznejsie pouzivat na zalohy a tak - predsa len, co ak sa zase o pol roka rozhodnu amici zabalit Dot Comovi vsetky servery :) Dropbox mam, ale tie 2 GB mam permanentne zapratane .. este ten Google iDrive som nevedel ze davaju 15 GB, diky za tip

dendy

Příspěvek od dendy »

Solarfall píše:Oxygen, nasiel som ze alt+zelene tlacitko robi stary zoom, vyskusaj pls.
inak sranda za tie skoro 4 roky co ficim na OSX tak som zelene tlacitko prakticky nepouzil :-)) vzdy si rucne roztiahnem okno na celu obrazovku a kedze si to osx pamata aj po vypnuti a znovu spusteni aplikacie tak pohoda :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

mna slo drbnut ked som nevedel pochopit co zelene tlacidlo robi, pretoze si robi co chce a nie to co by som ocakaval.

podla Applu je to prepinanie medzi standard size (tak ako si to app povie) a user size (tak ako si user okno roztiahol) ale chova sa to nepredvidatelne, uz len preto, ze programator to moze zmenit.

vela ludi to potom radsej ani nepouziva, takze zmena na full screen je vitana, az na to ze stale je to pomale jak svina.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

sak zelene vzdy roztahovalo na obrazovku .. potom len boky natiahnes ako chces

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja si teda roztazeni na celou obrazovku predstavuju jako fullscreen s menu a oknama, to dodatecny roztahovani boku jsem nepochopil, k cemu to ma byt dobry?

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

no ze ti to roztahlo automaticky podle stranky - ja to docela pouzival.. Fullscreen jako ve windows mi na macu moc nevyhovuje
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : na mackoch bolo vzdy roztiahnutie len na vysku .. na sirku si si musel manualne ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

zda se mi to, nebo poprve microsoft vykrocil nejakym smerem v estetice gui (dlazdice, 2D), a apple ted kopiruje, misto toho, aby to bylo naopak?

dendy

Příspěvek od dendy »

brooklyn v com ? windows 8 aj windows phone je podla mna vizualne neprehladny hnoj (teda dlazdice, metro) .. alebo maju nieco nove o com neviem ??

apple odkukuje v osx od ios, co je ale v celku logicke :-)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Trošku OT, ale neodolám :) Přímo u zdroje všeho - aneb dnešní návštěva Apple headquarters Cupertino, California :) Makají na novém OSX :)

Obrázek

Obrázek

matucha

Příspěvek od matucha »

dendy píše:brooklyn v com ? windows 8 aj windows phone je podla mna vizualne neprehladny hnoj (teda dlazdice, metro) .. alebo maju nieco nove o com neviem ??

apple odkukuje v osx od ios, co je ale v celku logicke :-)
Nevim jak dobre je metro implementovany, ale ve staticky podobe se mi to libi hodne (uz dlouho) mnohem vic nez vsechny ty libivy omalovanky jabkosu nebo samozrejme jakakoli verze starejch win, ktery jsou vsechny hruza a des.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak už máte nainstalováno ? :wink:

Je tam pár kosmetických grafických úprav (aby to vypadalo nově), některé trochu kontraproduktivní (třeba signál wifi - čárky jsou ted tak tenké že to vypadá jako by nebyl žádný signál). Tim Cook včera básnil jak je nové Safari 6x rychlejší než jiné browsery ... není to pravda, je to podobné jako Chrome, který je občas při načítání ještě rychlejší.
Pozitivní je že v rámci "shared" konečně vidím studiový počítač se všemi disky (v předchozím OSX tam byly jen 2 disky a zobrazovalo se to jen někdy). Zajímavé je propojení s iPhonem - příchozí hovor se zobrazuje na počítači a je možné mluvit přes počítač. Zvláštní že tak nefungují sms (a měly by) - ted jsme to zkoušeli.

Je trochu zarážející že ani v novém Mailu není opravené zavírání oken - ta se postupně hromadí v docku a není možné je zavřít jako "close all Windows" ale musí se zavřít všechna po jednom. Jsem zvědavý jestli aspoň opravili ty nejhorší bugy v mailu: např. maily se řadí do "konverzací" jen prostřednictvím předmětu (ne dalších parametrů) - a tak jsou v rámci jedné konverzace seřazeny třeba všechny maily, které mají v předmětu "fotky", místo toho aby parametr byl předmět A odesílatel, jsou tam najednou maily psané úplně někomu jinému před 5 lety ... + v náhledu textu mailu v levém sloupci není vidět text právě došlého čerstvého mailu, ale předchozího ... apod. Včetně ptákovin jako - odesílám jeden mail a dole v progress liště je "sending message 3 of 3 nebo 7 of 7" atd.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja to od vcera stahujem .. este pise 4 hodiny .. strasne pomali mi to ide ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já jsem to měl stažené a nainstalované za chvíli dnes ráno ..

Odpovědět