OSX Mavericks
Re: OSX Mavericks
Hosi mate jeste nekdo Mavericks? Deje se mi jedna vec, ktera me desne irituje a asi se tl netyka jen hudebnich programu. Kdyz licencuju nejak vst a chce to po me importovat soubor s licenci, tak po te, co ho ve vyskocenem finder okne otevru, tak se mi objevi dialog s odklepnutim "Vase licence je prijata" a ten dialog v nem se musi dat OK, jinak v Daw nejde pokracovat v praci a kurzor je ve tvaru hodin resp. rotatoru, ze se pracuje. Ovsem toto nelze udelat, jelikoz ten dialog alert se zobrazi pod oknem finderu, takze neni videt... tudiz to nidky nekze odklepnout. Jedinym resenim je, myslet na to a okno finderu si posunou predem pryc ze stredu obrazovky na bok, aby pak ten vystredeny dialog byl videt. Slovnikem webovyho vyvojare bych to oznacil jako "chybny z-index" okna. Nevite nekdo co s tim? Deje se tak i pri vypalovani pres finder.. ze to dobehne zazni zvuk, ze vse dobehlo ale alert je nekde v haji v pozadi. V takovou chvili uz jde udelat jen force quit aplikace.
ahoj,
ja mam mvrcks, ale taketo nemam ako ty. ja musim zase vzdy pri kazdom zapnuti kompu a ablbtonu nastavit zvukovku a vstupy v preferences... tiez na maslu
ja mam mvrcks, ale taketo nemam ako ty. ja musim zase vzdy pri kazdom zapnuti kompu a ablbtonu nastavit zvukovku a vstupy v preferences... tiez na maslu

skusal si na ikonku aplikacie pravy klik a potom "show all windows" ? to by mohlo to schovane okno zobrazit
Ano, to jsem delal - show all windows a to zobrazi ableton okno na nem okno daneko VSTi a pres to Finder browse a pod nim schovany alert.
Kdyz jsem pouzil Expose, tak tam je videt, ze tam ten alert je v pozadi.. ale nejde ho vybrat a pak na nej kliknout. Zkratka ableton, vst a browser a alert to bere jako jedno okno jedne aplikace a neumi to rozdelit. Je to bug systemu.
Kdyz jsem pouzil Expose, tak tam je videt, ze tam ten alert je v pozadi.. ale nejde ho vybrat a pak na nej kliknout. Zkratka ableton, vst a browser a alert to bere jako jedno okno jedne aplikace a neumi to rozdelit. Je to bug systemu.
zdar,
spytam sa este tu pred formatnutim systemu:
- imac s mavericks spravil to, ze zostala najprv cierna obrazovka so sipkou, p tvrdom restarte zostane biela obrazovka so sipkou. ikony na restart a pod su pod tou bielou plochou aktivne (dokazem restartovat alebo vypnut komp).
po precitani for som skusil :
- reset pram
- bezpecny start (start s lavym shift) funguje aj nalogovanie, aj vsetko
- vymazanie suboru ...login z library/preferences
udajne to robi po update systemu.
neviem co s tym, mozno tam dat cistu instalaciu...
nema niekto liek na tuto "bolacku"?
spytam sa este tu pred formatnutim systemu:
- imac s mavericks spravil to, ze zostala najprv cierna obrazovka so sipkou, p tvrdom restarte zostane biela obrazovka so sipkou. ikony na restart a pod su pod tou bielou plochou aktivne (dokazem restartovat alebo vypnut komp).
po precitani for som skusil :
- reset pram
- bezpecny start (start s lavym shift) funguje aj nalogovanie, aj vsetko
- vymazanie suboru ...login z library/preferences
udajne to robi po update systemu.
neviem co s tym, mozno tam dat cistu instalaciu...
nema niekto liek na tuto "bolacku"?
dělám pořádek na disku a WhatSize mi našel pár složek, který jsou poměrně objemný jako tahle. Co je to? Můžu to smáznout?
Backup to su zalohy telefonu .. ked pripojis iphone/ipad k iTunes, tam vytvara zalohy..
Fajn. Takže můžu obsah složky smazat? Zálohuju totiž v druhym kompu.
Edit: Takže smazat na hulváta se nedoporučuje. Správná cesta je přes iTunes - preferences - devices a ručně promazat zálohy.
Edit: Takže smazat na hulváta se nedoporučuje. Správná cesta je přes iTunes - preferences - devices a ručně promazat zálohy.
ja som to minule zmazal "na hulvata" ked som zistil ze tam mam 80 GB
a nic sa nestalo 

Neboj se vymazat, protoze pokud mas nastaveny automaticky backup tak po pripojeni phonu k mackovi se ti vytvori zaloha nova. Jinak ja jsem si ke "Clean App" kterou mam uz leta na odinstalovavani aplikaci poridil pred nedavnem CleanMyMac 3 a mam po starostech s udrzbou volneho mista. Vrele CMM3 doporucuji vycisti odpad jako apple updaty pro OSX - iOS ktery viseji na systemaku, prilohy emailu atd atd. CMM3 umi i to co "Clean App" ale tu pouzivam na urcite odinstalace protoze ji znam.
https://macpaw.com/landings/land350?cam ... gIPXvD_BwE
https://macpaw.com/landings/land350?cam ... gIPXvD_BwE
Naposledy upravil(a) Stan dne 30 led 2018 22:01, celkem upraveno 2 x.
Příběh má pokračování. Smazal jsem zhruba tak 120GB, ale disk mi hlásí volných jen 70GB a přitom si sám spočítal že má ve složkách jen 253GB viz. obrázek. Hledal jsem i ve skrytejch adresářích, ale hov..
Jedinej tip je že si prej Timecapsule někam schovává data, něž si je nacucne. Ale nikde jsem nenašel kam hodit oko. Pomůžete mi?
Jedinej tip je že si prej Timecapsule někam schovává data, něž si je nacucne. Ale nikde jsem nenašel kam hodit oko. Pomůžete mi?
restartni ho ... respektive opockaj 1-2 dni .. mne sa tiez toto stalo a po par restartoch respektive na druhy den uz to ukazovalo spravne
on ma niekde nakesovanu tu informaciu o volnom mieste ...
on ma niekde nakesovanu tu informaciu o volnom mieste ...
Mno, uklizenej je od pátku a restart dostal po dvou letech taky, ale i Finder lže. Počkám a popláču si tu zítra.....
Zkus vypnout a zapnout TM prepinac a pokud to nepomuze musis reindexovat spotlight. Jen by jsem ti poradil vyhodit z indexovani HD ktery nechces aby byly zindexovany a to vcetne Time Machine. I tak si myslim ze s tvoji velikosti HD bude reindexovani trvat nekolik hodin. Takze nejlepe je zapnout reindex pres noc.
Ja mam vsechny externaky z indexu vyhozeny protoze je mam zorganizovany (tak trochu) a tak v nich nepotrebuji vyhledavat pomoci spotlightu a kdyz uz neco hledam tak mam "Alfred" a navic indexovani jineho nez systemaku neni vyhodny. Podivej se na spotlight ikonu (lupa nahore v pravo) zda ti automaticky mac zacal reindex, mela by tam uprostred lupy pomalu blikat tecka. Pokud ano tak to zastav a zvol vsechny HD ktery ma Spotlight ignorovat.
Nevim co pouzivas za disky ale co jsem tak koukal tak byly problemy s WD HD pri indexovani ale to nemuzu potvrdit protoze ja pouzivam vyhradne Seagate ke kterym jsem presel po tom kdy mi kdysi davno 1/2 stary WD odesel do HD nebe a mam tady hodne stary SG kousky ktery stale funguji.
Reindex:
https://support.apple.com/en-ie/HT201716
neco na precteni
https://blog.macsales.com/39844-how-to- ... t-indexing
Ja mam vsechny externaky z indexu vyhozeny protoze je mam zorganizovany (tak trochu) a tak v nich nepotrebuji vyhledavat pomoci spotlightu a kdyz uz neco hledam tak mam "Alfred" a navic indexovani jineho nez systemaku neni vyhodny. Podivej se na spotlight ikonu (lupa nahore v pravo) zda ti automaticky mac zacal reindex, mela by tam uprostred lupy pomalu blikat tecka. Pokud ano tak to zastav a zvol vsechny HD ktery ma Spotlight ignorovat.
Nevim co pouzivas za disky ale co jsem tak koukal tak byly problemy s WD HD pri indexovani ale to nemuzu potvrdit protoze ja pouzivam vyhradne Seagate ke kterym jsem presel po tom kdy mi kdysi davno 1/2 stary WD odesel do HD nebe a mam tady hodne stary SG kousky ktery stale funguji.
Reindex:
https://support.apple.com/en-ie/HT201716
neco na precteni
https://blog.macsales.com/39844-how-to- ... t-indexing
Díky Stane, vyzkouším co radíš!
Po změně oprávnění jsem se prokopal až sem. Celejch 100GB si ta mrška schovává.
MAC HD/.MobileBackus/Computer...... Jsou to ty foroty co si dělá TC než si je nasosá. Můžu je smaznout?
Po změně oprávnění jsem se prokopal až sem. Celejch 100GB si ta mrška schovává.
MAC HD/.MobileBackus/Computer...... Jsou to ty foroty co si dělá TC než si je nasosá. Můžu je smaznout?