OSX Volume Controls

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
kavalir
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2009 23:33

OSX Volume Controls

Příspěvek od kavalir » 07 bře 2009 23:46

Ahoj,

prosim ty kteri maji s timto nejake zkusenosti:

Nektere z externich karet (napr. starsi modely usb M-audio), maji velmi prijemnou moznost diky dobre napsanym driverum - main output karty se da naprimo ovladat funkcnimi klavesami na Apple klavesnici (nebo notebooku). Je to v podstate k nezaplaceni, neskutecne uzitecna a rychla vec, ktera v urcitem smeru nahradi zarizeni jako napr. Mackie Big Knob. Neni nutne neustale sahat na mix, nebo jiny externi 'analogovy knob'. U nekterych karet toto drivery neumoznuji.

Ma otazka zni >

Dokaze nekdo z majitelu modernejsich FW nebo USB karet napsat, zdali je tato vlastnost funkcni u vasi karty?

Konkretne by me zajimaly modely MOTU UltraLite MK3, M-Audio Fast Track Ultra, Native Instruments Audio 8 DJ... a podobne.

Diky za tipy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2009 00:32

je ti ale jasne ze sw znizovanim hlasitosti znizujes rozlisenie prevodnikov? ako ked neni nic ine, je to ok, ale ak mas big knob, radsej by som nan dalej sahal. a nesiel by som pri 24 bit audiu pod -48dB, kedze to uz si na 16bit rozliseni

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 08 bře 2009 10:16

mám TC desktop konnekt 6 a ovládat na klávesnici mi to nejde, v System Preferences/ sound, je ten posuvník na hlasitost mrtvý (myslím, že je to přesně to, co používá na ovládání klávesnice).

Ale je fakt, že je ta zvukovka řešena jako desktop s jedním mega knobem, takže je to tak udělané asi záměrně.

kavalir
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2009 23:33

Příspěvek od kavalir » 10 bře 2009 09:41

elektri > jojo presne ten posuvnik mam na mysli. Je spojeny s hw klavesami

kexik > je mi jasne co tim chces rici. Ale nejsem si uplne jisty ze se timto neco snizuje. Vetsina techto karet nema HW ovladani vystupu! Je to pouze mozne skrze jejich vlastni driver, nebo primo z hudebni aplikace, kde se driver pouziva. Proto pokud je driver chytre napsany a umi byt 'propojeny' s core audio v OSX, nema to dle meho nazoru vubec vliv na kvalitu.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 10 bře 2009 09:54

u RME Frieface 400 mi to funguje u EchoAudiofire mi to nefungvalo

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 10 bře 2009 10:59

kavalir: som nepochopil tvoju reakciu na to co pisal kexik. skus este raz pls? znizovanie hlasitosti fixed-point digitalneho signalu pred DA bude mat podla mna ovela vacsi vplyv na kvalitu ako analogove stisovanie. (a s tym ci niekto ma alebo nema chytre drivere to nema nic spolocne.)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 10 bře 2009 11:40

kdyz uz jsme u ty kvality tak to muzu potvrdit.. kdyz mam hlasitost na nizsi uroven, tak to straci deatil, kdyz to mam nahlas, tak to hraje perfektne.. takze to bude asi opravdu tim...

mala otazka : mam tu nejaky Tapco mini mix .. nema ani equalizer pouze volume potak.. myslite ze by to snim bylo lepci ? vyzkouset to nemuzu nekam sem zastrachal adapter... tak jestli ho ma cenu vubec hledat...
mam moznost monitory pripojit prez digital ... bude to mit mensi ztratu kvality nez prez analog?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2009 12:35

kavalir píše:elektri > jojo presne ten posuvnik mam na mysli. Je spojeny s hw klavesami

kexik > je mi jasne co tim chces rici. Ale nejsem si uplne jisty ze se timto neco snizuje. Vetsina techto karet nema HW ovladani vystupu! Je to pouze mozne skrze jejich vlastni driver, nebo primo z hudebni aplikace, kde se driver pouziva. Proto pokud je driver chytre napsany a umi byt 'propojeny' s core audio v OSX, nema to dle meho nazoru vubec vliv na kvalitu.
no a co tym ako chces povedat? dobre riesenie je analogovy utlmovy clanok (potas) ZA kartou

kavalir
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2009 23:33

Příspěvek od kavalir » 11 bře 2009 21:36

ekeaze píše:u RME Frieface 400 mi to funguje u EchoAudiofire mi to nefungvalo
super diky za info - na jaky z tech 6ti out kanalu ti to reaguje ?

Odpovědět