Poradte pls jak prejit z PC na Mac
Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac
BTW stahl jsem (pro me hodne uzitecnou vec): "Logic Pro 8 Essential Training"
Zdravim a prosim o radu: zukarna MOTU Ultralite FW - pripojena na maca, vse v pohode. Zvukarna ma 2x FW, tak jsem si rekl, ze do 2. pripojim FW externi disk. Vsechno na pohled beha, ale jak se mam z mac os na ten disk dostat? Nikde ho nevidim 
Diky za radu

Diky za radu
- Pavel Vantuch
V menu baru jabko > About This Mac. Potom tlačítko More Info a naskočí System Profiler. Tam by to mělo být vidět pod položkou Firewire. Pokud ne, tak je problém někde v zapojení.
ja som mal zle skusenosti s disk a kamera na jednom FW drate .. ocakavam ze podobne problemy by mohlo robit aj zvukovka + disk .. nema to dva FW porty ?
ak ne , rozumnejsie by bolo dat USB disk ..
ak ne , rozumnejsie by bolo dat USB disk ..
Aha, no ja se bal prave tech problemu - tenhle disk chci pouze jako timemachine backup, je to 250GB, tj, melo by to stacit, takze pouze prilezitostne pripojeni. Bohuzel 2 FW nemam, jedine ho pichonot pres USB, taky volba. Dikec za rady
aha .. no ale ak to nechces z toho hrat muziku cez zvukovku .. cize backup cez timemachine pojde mimo robenia muziky , tak to by fungovat v pohode mohlo ..
vytiahni zvukovku a daj ten disk na priamo , ci tak ho vidis .. ak ne , je asi daky chybny .. ak ho vidis , a cez zvukovku ho nevidis ... hmmm .. potom neviiiim
vytiahni zvukovku a daj ten disk na priamo , ci tak ho vidis .. ak ne , je asi daky chybny .. ak ho vidis , a cez zvukovku ho nevidis ... hmmm .. potom neviiiim

nebude tam problem s napajanim? je na tom fw porte na motu aj napajanie? mozno nie, mozno je prekroceny maximalny odber
Dikec, uz se to vyresilo - a samo, nechapu. Asi to chtelo nechat chvilku bezet
Vidim ho proste jako dalsi disk, coz je super. BTW poridil sem si tohle: Edimax NAS NS-2501 externí box pro SATA HDD, 64MB RAM, GLAN, 2x USB2.0, 1x LAN, hazim na pudu, mam v nem 1TB disk, pres USB2 pridam jeste dalsi 2 a mam media centrum jako vysity 

Caute, jeste dotaz na mac znalce - mam spoustu loopu ve wav, rex, aif, pekne razene v adresarich. Shanim nejaky fakt easy a hlavne rychly preview tool na prehravani - proste kdyz hledam to prave, tak si najedu na folder a tuknu mysi, ono to zahraje, atd. V TotalCommanderu jsem pouzival F3 na view a bylo to, doufaz ze na macovi existuje nejaka utilitka - ono rozumejme si, pokud jedu v Logicu nebo Abletonu, tak mohu klidne pouzivat Library funkci, ovsem jakmile nejsme v DAW, tak nevim jak to delat - kdyz kliknu na wav ve finderu, tak se mi zkopiruje do iTunes a tam to zahraje, to je fakt ale prasarna.
BTW - da se nekde nastavit extense souboru vs obsluzny program? Uz mi fakt leze krkem, jak se itunes porad pousti, i kdyz nechci..
Diky
BTW - da se nekde nastavit extense souboru vs obsluzny program? Uz mi fakt leze krkem, jak se itunes porad pousti, i kdyz nechci..
Diky
ved si oznac subor, daj cmd+i a zmen v "open with" na inu aplikaciu a daj change all aby otvaral takto kazdy dokument.
rychlych playerov je vela, skus ToolPlayer (uz sa vola Vox), MPlayer, CocoMod...
rychlych playerov je vela, skus ToolPlayer (uz sa vola Vox), MPlayer, CocoMod...
- Pavel Vantuch
Ono se to přiřazení k programu dá změnit. Přesně jak popisuje demsky. Osobně to mám přiřazeno ke QT playeru.
Druhá možnost je, pokud jsi na 10.5, používat quicklook - stačí najet na soubor a zmáčknout mezerník. Na náhledy/náslechy ideální, není potřeba spouštět žádnou aplikaci.
Druhá možnost je, pokud jsi na 10.5, používat quicklook - stačí najet na soubor a zmáčknout mezerník. Na náhledy/náslechy ideální, není potřeba spouštět žádnou aplikaci.
Dikec, zkusim jak player, tak quick look - btw e 10.5 stabilni? Nekdo mi rikal, ze obcas blbne...
- Pavel Vantuch
Osobně s tím problém nemám. Navíc po přechodu z tigera je znát, že je systém svižnější.
Jediná věc, co mě tak napadá, na intel macu je dobré dát leopardu pokud možno co nejvíc RAMky. U PPC to nehrálo až takovou roli. Intel je drobátko hladovější
Občas blbne ... No, on dokáže blbnout každý systém, pokud se člověk o to aspoň trochu nestará. Tzn. u maca opravit práva po aktualizaci systému, aktualizovat pomocí combo updatu apod. To jsou věci, které se mi osvědčily.
Jediná věc, co mě tak napadá, na intel macu je dobré dát leopardu pokud možno co nejvíc RAMky. U PPC to nehrálo až takovou roli. Intel je drobátko hladovější

Občas blbne ... No, on dokáže blbnout každý systém, pokud se člověk o to aspoň trochu nestará. Tzn. u maca opravit práva po aktualizaci systému, aktualizovat pomocí combo updatu apod. To jsou věci, které se mi osvědčily.
Jo, tak moje otazka byla klasicka 'lama otazka'. Samo ze ma 10.5 Leoparda, uz jsem tam narval max co slo. 4GB a zatim je to mega svizny - dostava me, ze treba vcera sem mel pustenych asi 10 aplikaci a do toho Logic, jediny zadrhel jak na VST tak i audiu, do toho bezel timemachine na ten fw disk, proste ulet. Neskutecnej stroj a os, zatim asi nejlepsi invistice, co jsem udelal