Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 27 črc 2009 14:56

BTW stahl jsem (pro me hodne uzitecnou vec): "Logic Pro 8 Essential Training"
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 30 črc 2009 15:02

Zdravim a prosim o radu: zukarna MOTU Ultralite FW - pripojena na maca, vse v pohode. Zvukarna ma 2x FW, tak jsem si rekl, ze do 2. pripojim FW externi disk. Vsechno na pohled beha, ale jak se mam z mac os na ten disk dostat? Nikde ho nevidim :(

Diky za radu
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 30 črc 2009 15:18

V menu baru jabko > About This Mac. Potom tlačítko More Info a naskočí System Profiler. Tam by to mělo být vidět pod položkou Firewire. Pokud ne, tak je problém někde v zapojení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2009 15:35

ja som mal zle skusenosti s disk a kamera na jednom FW drate .. ocakavam ze podobne problemy by mohlo robit aj zvukovka + disk .. nema to dva FW porty ?
ak ne , rozumnejsie by bolo dat USB disk ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 30 črc 2009 15:48

Aha, no ja se bal prave tech problemu - tenhle disk chci pouze jako timemachine backup, je to 250GB, tj, melo by to stacit, takze pouze prilezitostne pripojeni. Bohuzel 2 FW nemam, jedine ho pichonot pres USB, taky volba. Dikec za rady
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2009 15:57

aha .. no ale ak to nechces z toho hrat muziku cez zvukovku .. cize backup cez timemachine pojde mimo robenia muziky , tak to by fungovat v pohode mohlo ..

vytiahni zvukovku a daj ten disk na priamo , ci tak ho vidis .. ak ne , je asi daky chybny .. ak ho vidis , a cez zvukovku ho nevidis ... hmmm .. potom neviiiim :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 30 črc 2009 16:10

:) jooo to me nanapadlo :))) Disk funguje 100% kdyz ho jedu z W$ tak v pohode slape. Je to ale 5400RPM takze na nic jineho nez na backup nebude
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 30 črc 2009 17:43

nebude tam problem s napajanim? je na tom fw porte na motu aj napajanie? mozno nie, mozno je prekroceny maximalny odber

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 30 črc 2009 20:48

Dikec, uz se to vyresilo - a samo, nechapu. Asi to chtelo nechat chvilku bezet :) Vidim ho proste jako dalsi disk, coz je super. BTW poridil sem si tohle: Edimax NAS NS-2501 externí box pro SATA HDD, 64MB RAM, GLAN, 2x USB2.0, 1x LAN, hazim na pudu, mam v nem 1TB disk, pres USB2 pridam jeste dalsi 2 a mam media centrum jako vysity :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 31 črc 2009 09:54

Caute, jeste dotaz na mac znalce - mam spoustu loopu ve wav, rex, aif, pekne razene v adresarich. Shanim nejaky fakt easy a hlavne rychly preview tool na prehravani - proste kdyz hledam to prave, tak si najedu na folder a tuknu mysi, ono to zahraje, atd. V TotalCommanderu jsem pouzival F3 na view a bylo to, doufaz ze na macovi existuje nejaka utilitka - ono rozumejme si, pokud jedu v Logicu nebo Abletonu, tak mohu klidne pouzivat Library funkci, ovsem jakmile nejsme v DAW, tak nevim jak to delat - kdyz kliknu na wav ve finderu, tak se mi zkopiruje do iTunes a tam to zahraje, to je fakt ale prasarna.

BTW - da se nekde nastavit extense souboru vs obsluzny program? Uz mi fakt leze krkem, jak se itunes porad pousti, i kdyz nechci..

Diky
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od demsky » 31 črc 2009 10:19

ved si oznac subor, daj cmd+i a zmen v "open with" na inu aplikaciu a daj change all aby otvaral takto kazdy dokument.

rychlych playerov je vela, skus ToolPlayer (uz sa vola Vox), MPlayer, CocoMod...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 31 črc 2009 10:35

Ono se to přiřazení k programu dá změnit. Přesně jak popisuje demsky. Osobně to mám přiřazeno ke QT playeru.
Druhá možnost je, pokud jsi na 10.5, používat quicklook - stačí najet na soubor a zmáčknout mezerník. Na náhledy/náslechy ideální, není potřeba spouštět žádnou aplikaci.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 31 črc 2009 10:38

Dikec, zkusim jak player, tak quick look - btw e 10.5 stabilni? Nekdo mi rikal, ze obcas blbne...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 31 črc 2009 10:54

Osobně s tím problém nemám. Navíc po přechodu z tigera je znát, že je systém svižnější.
Jediná věc, co mě tak napadá, na intel macu je dobré dát leopardu pokud možno co nejvíc RAMky. U PPC to nehrálo až takovou roli. Intel je drobátko hladovější :wink:

Občas blbne ... No, on dokáže blbnout každý systém, pokud se člověk o to aspoň trochu nestará. Tzn. u maca opravit práva po aktualizaci systému, aktualizovat pomocí combo updatu apod. To jsou věci, které se mi osvědčily.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 31 črc 2009 11:13

Jo, tak moje otazka byla klasicka 'lama otazka'. Samo ze ma 10.5 Leoparda, uz jsem tam narval max co slo. 4GB a zatim je to mega svizny - dostava me, ze treba vcera sem mel pustenych asi 10 aplikaci a do toho Logic, jediny zadrhel jak na VST tak i audiu, do toho bezel timemachine na ten fw disk, proste ulet. Neskutecnej stroj a os, zatim asi nejlepsi invistice, co jsem udelal :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět