Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 31 črc 2009 14:57

Možná se bude hodit. Stránka, odkud se dají stáhnout pluginy pro quicklook, jak už název napovídá :D

http://www.quicklookplugins.com

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 31 črc 2009 15:02

Diky tak to je hodne super
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 31 črc 2009 15:08

Docela se to hodí. Já už se třeba neobejdu bez pluginu pro illustrator.
Zapomenul jsem ale zmínit jednu věc, že po instalaci pluginu je potřeba znovu nastartovat Finder. Či-li pustit Force Quit (alt+cmd+escape), označit Finder a dát Relaunch, nebo odlogovat a opět nalogovat usera, popř. restart kompu. Ideální je ta první varianta :wink:

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 03 lis 2009 13:28

Taky chci přejít na MAC - nějaká alternativa za Cakewalk: Z3ta+ VSTi a nějaký "WAVELAB" pro MAC OSX?
Jinak zkušenost s prací Cubase 4 na MAC OSX 10.5 nebo 10.6 ? Mě na Tigerovi cubase 4 v nejnovějším upgradu padal.
Teď se chystám na 10.6, iMAC 2009 late.

Díky

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 03 lis 2009 13:32

Caute, Z3ta+ sem jeste nepotkal, pouze Rapture. Jako alternativu Sylenth1 ovsem jenom na neco, jinak v Logicu je 100000 synthu, takze postupne od vst synthu ustupuji a vracim se, proste jako na sinusoide. Kdyz delam v Abletonu, tak se k nim priklanim, kdyz v Logicu, zase odklanim :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 03 lis 2009 13:36

Za Wavelab pro OS X se dá považovat Soundtrack Pro, který je přibalen k Logicu.
Řekl bych, že je to docela fajn wave editor. Ikdyž nejen to. Umí se chovat stejně jako Acid.
Další z wave editorů je např. Bias Peak.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 03 lis 2009 13:51

Teď jsem se díval a vygooglil Bias Peak.
Vypadá moc dobře. Monžá v něm bude horší orientace, ale zvládá ISRC, CDtext, Inserty export do různejch formátů dirthering atp.
fakt moc pěkný.

Btw. Cakewalk rapture ma dost podobnej charakter jako Z3ta - to by mohla bejt alternativa.

stan65
Příspěvky: 20
Registrován: 06 zář 2007 18:40

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od stan65 » 12 úno 2010 12:14

Cauky,Presel jsem na Mac pred nekolika lety a bylo to asi me nejlepsi rozhodnuti v mem comp zivote :D
Prejdi na Mac a kup Logic budes mit perfektni zaklad pro studio.Jen si nejsem jisty s tim mini je to dobry comp jako vsechny Mac ale je to spise na televizi videa a hudbu ,proste domaci zabavu.Ja jsem zacal s macBook 2.2 black a mam ho do ted.Stale maka perfektne jen se nema rad se Snow Leopard.
Pokud budes delat jen hudbu staci ti nejaky starsi model Macbook pokud budes zpracovavat video ci fotky definitivne jen Macbook Pro.Pokavad mas dost penez
Jdi do Mac Pro.V soucasne dobe je v podstate vse dostupne na Mac.G5 by jsem v soucasne dobe uz nedoporucoval i kdyz mam doma 2.
Jedine nektera free vst jsou pouze na PC ale vzdy je nejaky ekvivalent na Mac.S tim si ale nelamej hlavu.Mac a Logic je asi nejlepsi reseni v soucasne dobe prohlidni si Apple stranky.SORRY PROTOOLaci. :mrgreen:
Pokavad jde o Ex.HD ja jsem si veci nakhazel na internak a zbytek jsem rozstrkal na ostatni Ex.HD a pak jsem ho poreformatoval pro Mac a hodil vse nazpet.
V podstate by jsi nemel mit zadny problem prejit z PC na Mac.A usetris si nervy a bezesny noci s resenim kde se to zase pos........ :shock:
Je to fakt dobra investice.Porovnej PC a Mac dejme tomu za 1000 Euro a vysledek je jasny.O spolehlivosti nemluve.

Good luck
Macbook 2.2-2GbRam-black:Xboard61:KRK Rockit8:AP Ensemble:Euphonix

stan65
Příspěvky: 20
Registrován: 06 zář 2007 18:40

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od stan65 » 12 úno 2010 12:19

jo Bias je super ale 600 Euro je taky pekna palka.No ale je to asi to nejlepsi na soucanem trhu na editaci zvuku
Macbook 2.2-2GbRam-black:Xboard61:KRK Rockit8:AP Ensemble:Euphonix

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Kermitak » 12 úno 2010 13:42

Az budes v logicu delat vic s audiem, tak na tebe budou protoolaci delat dlouhej nos ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 12 úno 2010 19:36

Kermitak píše:Az budes v logicu delat vic s audiem, tak na tebe budou protoolaci delat dlouhej nos ;)
jo to jednoznacne.. parce s audiem v Logicu je opravdu o nervy !

stan65
Příspěvky: 20
Registrován: 06 zář 2007 18:40

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od stan65 » 12 úno 2010 20:58

Ja s audiem delam(midi okrajovje a jsem docela v klidu.Na zkousku jsem si koupil PT8 ale uz je pryc z domu,Je v poho ale mne nesedi.Nemam nic proti ale az pujdu dp PT pro studio urcite jen HD Tam je vse co potrebuji.Jinak jsou to vyhozeny penize,mel jsem bundle 003 rack+.za 900 euro.To jen pro obraz nebyla to zadna levna karta s jednim vstupem.
Je to vec nazoru a zvyku. 8)
Macbook 2.2-2GbRam-black:Xboard61:KRK Rockit8:AP Ensemble:Euphonix

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2010 21:26

od karty predsa nezavisi , ci je protools fajn , alebo nie ..

stan65
Příspěvky: 20
Registrován: 06 zář 2007 18:40

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od stan65 » 13 úno 2010 02:35

jojo souhlas :) jen mi proste nesedely tot vse ale to uz neni k tematu.At PT ci L9 Platforma je jasna.Jedine MAC :D
Macbook 2.2-2GbRam-black:Xboard61:KRK Rockit8:AP Ensemble:Euphonix

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2010 11:10

Proste ide o to či protools TDM alebo nativne. Samozrejme TDM je o inom.

Odpovědět