Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
stan65

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od stan65 »

:)
Macbook 2.2-2GbRam-black:Xboard61:KRK Rockit8:AP Ensemble:Euphonix

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Panove nenasel jsem zadny thread o tom.
Tak sem to hodil do nejakyho tematu, co neni uplne mimo:

Nevite kdy a zda budou nove MAC PRO?

No furt me vrta v hlave ten MAC.. ale prijde mi, ze jednoprocesorova verze, co dnes nabizeji za 65k je dost draha na to, jakej
je to vykon proti novymu iMacu za podobnou cenu, navic v iMacu je navic display. Je otazka, jestli do ty 1procesorovy verze
neudelaji nejakej lepsi procak.. v roce 2013. Nevyhodou iMacu je pro me problem s rozsirovanim.. spatne se do toho leze
menit treba disk a pameti.. a nenacpu tam UAD2 a Powercore Express.. a obavam se, ze powercore, i kdyz tam koupeny dost drahy plug iny.. tak uz dneska asi jen tak neprodam.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ale ved stale ich inovuju a isli aj cenou dole

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Za ctyri jadra 65 k je opravdu moc. Dle mne to ani nema moc smysl do budoucna. To uz je snad lepsi si nekde pujcit a koupit ten 2 proc, kterej vydrzi dalsich 10 let. Nebo se kouknout po necem bazarovym, treba 1-2 roky starym .

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

To .. Urcite ma vacsi zmysel kupit dvojprocesorovy..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Pak je otazka, jestli ten 2procesorovy dokaze treba Cubase / Logic plne vyuzit.
Ja jsem v situaci, kdy mam doma Windows 7, Core i5 750, 8giga DDR3, Powercore PCI-E, UAD2 PCIE, MOTU FW kartu, Virus TI.

Jelikoz si potrpim pri skladani na to, abych mohl zive hrat.. tak mam nejnizsi latency.. to same kvuli realtime pouzivani VIRUSE a jeho naslednym realtime exportu. Muj pocitac musim uz freezovat a realtime proste projetky nezvlada.. nacez o vikendu mi to dvakrat schodilo projekt. No a jelikoz mam Macbook pro a libi se mi MAC OSX a mam to vyzkousene a nemel bych problem s prechodem na MAC, tak spis je to otazkou toho, co vybrat.. a pak je to otazka penez.
Jak tu psal Atom.X... chci uz konecne delat muziku a ne resit porad pocitac..
Tak jeste uvidim... 2procesorovy to je 100tis. to je docela raketa.. a nebo koupit 4.1 jenze tam je jen 2x quad core Xenon na 2,2ghz, kdezto u jedno procesoroveho mas vyssi takt a co sem se dival na benchmarky procesoru, tak ty quad core jsou docela slabe oproti dnesnim Core i7, co jsou v iMacu. Samo, kdyz bych si vzal ten 1procesorovy se Six-Core 3.33Ghz, tak ten uz se v testech dneska radi mezi TOP5 procesoru soucasnosti, tak tam by to asi bylo jiny kafe a cenove to vychazi na 79K, coz je porad lepsi jak 100K...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ten realtime nebude jen o procesoru, ale i o disku a RAM. Takže určitě SSD s dostatečně volným místem a 16GB RAM. Mac Pro 4,1 má i 2.93 GHz.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja bych to videl tak, ze bych to koupil bez SSD s min ramkou.. a pak bych si ty dily dokoupil, protoze na Apple je to dost napaleny ty ceny a sezenes to za lepsi cenu, kdyz si to pak objednas zvlast. Ja bych dost uvazoval o SSD na system, DAW ale dokonce i na zvukovy banky jako je kontakt library nebo klasicky sample cd / dvd + asi tech 16giga ram.. pak by to melo behat, co nejlip.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj Tome. Tak ty jsi další, kdo chce přejít kompletně na MAC? Já jsem zvědavej na ten Atomův Mac, ale už se tím taky delší dobou zamýšlím, že bych přešel. Tak uvidíme...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks

tady je benchmark jednotlivých modelů
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Ondrash: Ano .. jsem dalsi, kdo na to chce prejit. Je to jen otazkou penez. Kdybych nemel PCIE karty, tak bych sel do iMACu, ale obavam se, ze powercore s Virusem PoCo a MD3 bych dneska uz neprodal za nic moc castku.. PoCo karta ma hodnotu tak 10k, MD3 ma hodnotu tak 15k a Virus 8k .. ale pochybuju, ze by to nekdo za 35tis. koupil. A kdybych to mel prodat pod 30, tak si to radeji necham, protoze sem s tim spokojenej.. takze jedina moznost je MAC PRO.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Ceny jsem odsledoval následovné (za 8 jader):

3.1 €950-1150
4.1 €1500-1800
5.1 €2200 - víc

problém je, že většina Mac Pro na eBay posílají prodejci jenom po Německu. České bazary jsou o ničem nic tam není. Tak jednou za 3 měsíce se tam objeví Mac Pro, ale většinou cenově o kategorii výš než na eBay.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Právě.. je to problém.. tady to nejde skoro sehnat.
Jedině to přes někoho dovést. Samo zaplatit za MAC 45tisic je realny, ale dat za něj 80 už je prostě docela ranec.

Koupit nějakej Intel Xeon X5570 @ 2.92 GHz 2 processors, 8 cores, 16 threads by stačilo.. když vidím ty performance testy.
Nebo i nějakej ten 2,6Ghz.

Tys ho koupil kde?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jo a pak je ještě otázka, jestli ty 2 procesory budou v Cubendu výkonější než jeden na vyšší frekvenci.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

TOM-Thak píše:Právě.. je to problém.. tady to nejde skoro sehnat.
Jedině to přes někoho dovést. Samo zaplatit za MAC 45tisic je realny, ale dat za něj 80 už je prostě docela ranec.

Koupit nějakej Intel Xeon X5570 @ 2.92 GHz 2 processors, 8 cores, 16 threads by stačilo.. když vidím ty performance testy.
Nebo i nějakej ten 2,6Ghz.

Tys ho koupil kde?
eBay Německo

Podle mě kupovat novej je blbost. Komunikoval jsem s několika uživateli vč. pro audio lidí a běhá jim v pohodě i starší 3.1 8 x 3.0GHz. Tam bych měl jenom strach z následné podpory Logic X (jestli teda bude) a nového OSX (ML na tom běhá). Jinak je to prý naprosto dostačující. Konec konců po tom co jsem viděl ten Bodyiův iMac (první Intel verze) jak mu utáhne v klidu jeho setup tak se nebojím. Navíc mi potvrdil, že mu zmizely problémy s USB MIDI zařízeními, které měl na Windows.

Cubendo je otázka jak má vyřešený multicore na Mac, ale myslím, že to nebude problém. Měl bych to mít příští týden doma tak otestuji co to dělá, můžeš se zastavit na náhled/test. Chci vyzkoušet Logic (podpora pro Mackie Control mě láká, ale jiné věci mi vadí).

Odpovědět