Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 08 led 2013 16:08

Cubase běha na 8 core naprosto perfektně. Nemám s tím žádný problém, dokonce mi přijde lepe jak logic, tam občas projekt uděla to že při spuštění přehrávání mi vyskočí CPU na 100% a hodí to system overload, přitom normální vytížení je třeba 30% všech corů. Může to být ale úplně i něčem jinym, mám dost shit zvukovku.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2013 09:22

2Atom.X: To zni zajimave. Ja kdyz uz.. tak bych sel asi do jetyho 4.1 nebo 5.1.
Ja si schvalne doma spustim benchmark na mym PC, abych si porovnal body s MACem a podle toho uvidim.
Jinak se ten MAC da otestovat docela snadno.. zapni si tam par VSTicek jako je Cakewalk: Z3ta+ 2, Sylenth, Synapseaudio:Dune, pridej par efektu jako EQ v cubase, Valhalla reverby. Audiostopy s automatizacema.. nejakej tonic, interni kompresor, sidedchainy
a pak dej pri nejnizsli latency realtime export :D

Podle me hraje roli (jak uz jste psali) procesor, ramka, rychlej disk, ale asi i system..

Co ja si od toho slibuju je nepadajici, rychlejsi system.. a o neco vyssi vykon.. ale jelikoz je v benchmarkach
iMAC 2012 s Intel Core i7-3770 3400 MHz (4 cores) (9,465bodů cpubenchmark) je někde na 8mém místě a je tak 3 rychlejší než moje Core i5-750 (3,737bodů), tak bych se toho asi nebál :c)

S přehledem by stačil teda:
Mac Pro (Early 2009) Intel Xeon X5550 2670 MHz (8 cores) to je ta 4.1, jestli se nepletu.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondrash » 09 led 2013 11:13

TOM-Thak píše:2Ondrash: Ano .. jsem dalsi, kdo na to chce prejit. Je to jen otazkou penez. Kdybych nemel PCIE karty, tak bych sel do iMACu, ale obavam se, ze powercore s Virusem PoCo a MD3 bych dneska uz neprodal za nic moc castku.. PoCo karta ma hodnotu tak 10k, MD3 ma hodnotu tak 15k a Virus 8k .. ale pochybuju, ze by to nekdo za 35tis. koupil. A kdybych to mel prodat pod 30, tak si to radeji necham, protoze sem s tim spokojenej.. takze jedina moznost je MAC PRO.
Ahoj Tome. Jako bych tenhle příspěvek psal já. Mám úplně to samé... :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od a.tom.x » 09 led 2013 11:18

Můj problém obdobnej potřebuji MOTU PCIe 424, kdybych měl stejný počet kanálů hnát přes Firewire tak mě to vyjde na dalších 100.000,-
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2013 11:41

Jasně.. a to ja jsem ještě PoCo handloval za PCIE verzi.. napřed za nespolehlivou FW verzi s vysokou latencí a pak za PCIE, aby to šlo v případě potřeby do MACa.. no a vypadá to, že tento rok by to možná šlo.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2013 17:22

Koukal jsem se na UK ebay. Tam je hodne velkej vyber Macu
i s dopravou. Ale vyjde tam cca na 52k i s dopravou ten 8core 4.1 2.67ghz.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od a.tom.x » 09 led 2013 17:30

Zkoušej Rakousko a Německo, jestli umíš německy, tak když to chtějí poslat jenom do Německa, zkus je přemluvit nebo si pro to dojeď, když to nebude daleko.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Allex.T
Příspěvky: 3
Registrován: 21 črc 2010 10:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Allex.T » 09 led 2013 17:33

hm, třeba si v nemecku zajistit nejaky spaní na 3-4 dny a nechat si dovezt zboží přímo na ubytování...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od a.tom.x » 09 led 2013 17:38

Blbost ... do Frankfurtu, Berlína nebo Mnichova dojedeš za chvíli. btw. já jsem kupoval z Berlína a dost jich odtud bylo, dokonce je tam i jeden extra eBay bazar na Macy a Berlín se dá v pohodě vlakem z Prahy. 4,5 hod cesta.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2013 19:25

Já mám kámoše a ten dělá autodopravu, takže by se to dalo pak s něčím dovézt.. nicméně teď se mi začíná pomalu mac zdát mnohem dostupnější než kdysi :c), tak budu chvíli sledovat trh a bazary a až došetřím kačky, tak do toho půjdu.
Snad mě někdo nevypeče.. pokud se dá spoléhat na kladná hodnocení ebay, tak snad ne..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2013 19:35

Pro zajímavost:
6236 bodů mám teď na svém PC.

Mac o kterém uvažuju má 14345 bodů. Takže pokud ten benchmark moc nelže, tak bych mohl mít 1x takový výkon, což je hoodně slušný.. už teď až na ten realtime export to zvládá vše v pohodě na nejnižší latency.. co teprve pak.. akorát ten MAC 4.1 asi nemá SATA3.. jen SATA2 (3gb/s), což zpomalí SSD disky nové generace.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2013 19:37

Většinou , když jim napíšeš, že zaplatíš kvalitní poštovné + pojištění, tak to bezproblému pošlou. Viz UPS atd.

EDIT : MAC Pro 4,1 má Sata 3 ... tak asi nemá, jsem to přehlédl.
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 09 led 2013 19:43, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Tranzistor » 09 led 2013 19:43

No ja jsem kupoval macka pro taky na ebayi z reichu a narazil jsem na bazar s mackama co posilal i k nam. Ale mam macpro1.1 tak mozna budu muset zachvili upgradovat, zalezi jak to bude pozadovat soft...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2013 19:45

každopádně Sata3 řeší toto http://www.ebay.de/itm/SSD-Upgrade-Kit- ... 1e6e198afc

Případně se dá SSD koupit rovnou jako PCI karta.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2013 20:08

Good idea! pořešit to přes PCIE!

Odpovědět