Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 17 črc 2009 17:55

Zdravim,

dneska jsem po 3 tydnech pustil studio, hodinu delam a najednou bum, vsehno dole, chci rebootovat a ejhle, ty zkurv.... W$ pisi, ze maji chybu registru, ja bych se z toho fakt pos.... Stalo se mi to uz 2x, tohle je naposledy, poradte tedy prosim:

- chci prejit na MACa
- mam 2 LCD, 1x RGB, 1x DVI - lze provozovat najednou?
- mam 3 HD na NTFS, dostanu se na ne, abych si aspon stahl knihovny, wavky a ostatni pluginy?
- co .VST, budou fungovat? Mam jich uz dost koupenych
- mam Ableton, ale registrovany pro W$, nevite nekdo, jestli je to normalne prenositelne, nebo mam smulu?
- zvukovku mam MOTU, tam asi nebude problem
- mam UAD-1e, pujde to tam vubec strcit?

Jaky stroj? Koukal jsem na MAC mini C2Duo, ma cenu priplacet za 4GB RAM? BTW, nemuzu tam nahodou pouzit stavajici RAM? Navic mam novy C2D chip, nejde pouzit taky? Vubec, da se MAC skladat z komponent?

Jinak jsem hobbik,takze nechci hyperdelo, investice je omezena.

Diky za pomoc/navrhy
upman
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od tomy45 » 17 črc 2009 18:15

- chci prejit na MACa * dobra volba :)
- mam 2 LCD, 1x RGB, 1x DVI - lze provozovat najednou? * ano
- mam 3 HD na NTFS, dostanu se na ne, abych si aspon stahl knihovny, wavky a ostatni pluginy? * Mac vie citat z NTFS, wav ano, pluginy z Win na Mac ti nepojdu
- co .VST, budou fungovat? Mam jich uz dost koupenych * VST pre Win ti na Mac-u nepojdu, iba ak pouzijes bootcamp, paralles a pod alias dualboot s Win
- mam Ableton, ale registrovany pro W$, nevite nekdo, jestli je to normalne prenositelne, nebo mam smulu? * Nie som si 100% isty ale malo by to ist.
- zvukovku mam MOTU, tam asi nebude problem * No problemo
- mam UAD-1e, pujde to tam vubec strcit? * da ale iba Mac Pro model co ma PCI, PCIe

Mac MINI na hudbu ti stacit nebude. C2D chip podla typu, ale to musis byt oooobrovsky kutil aby si to vymenil, ak ti bude vobec pasovat matica.
Z komponentov si mozes vyskladat PC a provozovat na nom tzv. Hacintosh, co je X86 Project, Mac OS na PC po lopate :)
Bohuzial tvoje podmienky len model Mac Pro (ma PCI, PCIe sloty) ale je dost drahy cca 2100 eur.

Mac je drahsi, a tvoje naroky splna len uvedeny model a to MAC PRO. Co je ale obrovska investicia. VST tiez zalezi ake pouzivas pod Win, niektore su robene aj pre Mac OS, ale ako to je licencne v tomto pripade neviem.
Urcite vsak viem, ze prechod na MAC nie je lacna investicia.
Odporucil by som ti skor vyladit si riadne Win a pod., pretoze ak chces MAC tak sa nemozes pri svojich narokoch obmedzovat tak financne ako si spomenul :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 17 črc 2009 18:28

Diky, ono po 2. zkusenosti bez studia uprostred skladani uz radeji never ever W$, tj. radeji si uz priplatim.

MacMini - novy muze mit 4GB a c2Duo, to mi prijde fajn, za 25k funglac, skutecne to bude na audio malo? Samoztrejme tady bude asi trabl s diskama, nic se do nej nevejde... Hmm, Co ten Hackintosh, je to stabilni? Resp. uplne stejne jak Mac OS?

UAD v nejhorsim strelim, skoda, ale co se da delat. Jinak W$ jsem mel klasicky vyladene na max audio, kompletne tweekovany, ale buh vi co se stalo, najednou bum a je to v tahu - a zase poskozene registry, uz proste registry nechci ani videt.

Co se tyce reg. VST podivam se k vyrobci, snad to umeji i pro MACa.

Jinak jak se tam pripojuji ty 2 LCD? Nejake redukce?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od tomy45 » 17 črc 2009 18:42

Mac Mini je podla mna, moj osobny nazor :) tak na prehravanie filmov, mp3, fotky, pisanie a pod. Niektori to sice pouzivaju s logic-om ale je tam pomaly disk a pod., da sa samozrejme aj ssd disk pouzit ale to zbytocne predrazi. Disky by si problem nemal pripojit, ale jedine externe. Avsak Mac Mini ma malo usb portov a tusim len 1 fireware.

Hackintosh je PC na ktorom ti bezi operacny system z Mac-u. Cize klasicka PC skladacka. Stabilita je priamo umerna obsahu penazenky :) Musis skladat z komponentov ktore su "overene" ze pojdu dobre, t.j. nebude problem s ovladacmi. LCD pripojis pokial mas Mac Pro klasicky ako u PC na graf. kartu, DVI atd. U Mac Mini je redukcia, ale tiez idu pripojit 2 LCD.

Stredna alternativa by mozno pre teba bol iMac. Taky 24" palec, C2D 2.8GHz, ma 4 usb, 1x 800 fireware. Zalezi od toho co vsetko si ochotny obetovat za cenu toho ze prejdes na Mac. Je vsak fakt, ze Mac Pro model je pre hudobnikov ako my :) t.j. ak nie si profik prilis drahy. PC vs. Mac bola vzdy odveka flame debata :) Skus radsej najst sposob ako "zrenovovat" PC. Vyjde ta to lacnejsie, a najma, nikde nieje napisane ze ti Mac bude vyhovovat. Je to komplet ine, zvyky z Win u Mac-a moc neuplatnis.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od jardatop » 17 črc 2009 19:03

Taky se bojim, abys nebyl z Maca zklamany. Stabilni asi bude, ale pro cloveka zvykleho na Win to urcite prinasi plno omezeni, hlavne softwarovych.
Radsi bych investoval na tvem miste do zkvalitneni PC. Bal bych se uz tech prevodu licenci z Win na Mac. Treba zjistis, ze vsechny krome jedne zasadni jdou.
Chyba v registru a nemoznost nabootovani windows je klasika. pokud to potrebujes ozivit a ted se nedostanes ani do safe modu, ozvi se na PM, poradim ti. Jinak temto chybam bych se snazil predchazet nasledujicimi vecmi: novy systemovy disk, kvalitni PC zdroj, UPS - zalozni zdroj. Protoze vetsina techto padu je zpusobena spatnym zapisem prave v momente, kdy se pocitac necekane restartuje. Vypadkem elektriky nebo vadnymi sektory na disku.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od EXCOM » 17 črc 2009 20:42

mac mini pouziva oxygen, prevadzkuje na nom Logic a pochvaluje si.. teda dufam ze este stale ma tuto konfiguraciu... treba sa ho spytat

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Poshook » 17 črc 2009 22:14

tomy45 píše:- chci prejit na MACa * dobra volba :)
- mam 2 LCD, 1x RGB, 1x DVI - lze provozovat najednou? * ano
- mam 3 HD na NTFS, dostanu se na ne, abych si aspon stahl knihovny, wavky a ostatni pluginy? * Mac vie citat z NTFS, wav ano, pluginy z Win na Mac ti nepojdu
- co .VST, budou fungovat? Mam jich uz dost koupenych * VST pre Win ti na Mac-u nepojdu, iba ak pouzijes bootcamp, paralles a pod alias dualboot s Win
- mam Ableton, ale registrovany pro W$, nevite nekdo, jestli je to normalne prenositelne, nebo mam smulu? * Nie som si 100% isty ale malo by to ist.
- zvukovku mam MOTU, tam asi nebude problem * No problemo
- mam UAD-1e, pujde to tam vubec strcit? * da ale iba Mac Pro model co ma PCI, PCIe

Mac MINI na hudbu ti stacit nebude. C2D chip podla typu, ale to musis byt oooobrovsky kutil aby si to vymenil, ak ti bude vobec pasovat matica.
Z komponentov si mozes vyskladat PC a provozovat na nom tzv. Hacintosh, co je X86 Project, Mac OS na PC po lopate :)
Bohuzial tvoje podmienky len model Mac Pro (ma PCI, PCIe sloty) ale je dost drahy cca 2100 eur.

Mac je drahsi, a tvoje naroky splna len uvedeny model a to MAC PRO. Co je ale obrovska investicia. VST tiez zalezi ake pouzivas pod Win, niektore su robene aj pre Mac OS, ale ako to je licencne v tomto pripade neviem.
Urcite vsak viem, ze prechod na MAC nie je lacna investicia.
Odporucil by som ti skor vyladit si riadne Win a pod., pretoze ak chces MAC tak sa nemozes pri svojich narokoch obmedzovat tak financne ako si spomenul :)
len pre upresnenie, sucasny Mac Pro ma uz len PCIe sloty

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od tomy45 » 17 črc 2009 22:46

Dokonca! ;)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od tomy45 » 17 črc 2009 23:07

Upman... spytaj sa Poshooka viac o MAC-u. On ti ma Mac Pro, podla mna je urcite profik :-) alebo rich kid :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 18 črc 2009 00:06

tomy45 : FIREWIRE ! nie fireware ..

upman : MAC ti prinesie kopu zabavy .. ak si kupis aj MAC pro , dostanes pod stol seriozny komputer (v porovnani s pc skladackami) , ktory aj vyzera a vsetko je v nom vyriesene . .nemusis nic tweakovat ..

odporucal by som ale si napred nahodit OSX na svoje PC a odskusat si to na nom .. staci lubovolny USB externy disk , na neho to nahodis a nabootujes z neho .. zistis , ci sa ti to paci a potom sa mozes rozhodnut , ci investovat ..

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od tomy45 » 18 črc 2009 09:56

Pytkin: Vysvetli mi prosim ta ako znalec - sociolekt, co to zvolanie, ci slangovy vyraz, alebo ako to nazvat "FIREWARE! nie fireware..." znamena.

david
Příspěvky: 74
Registrován: 09 črc 2009 20:24

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od david » 18 črc 2009 11:15

tomy45 píše:Pytkin: Vysvetli mi prosim ta ako znalec - sociolekt, co to zvolanie, ci slangovy vyraz, alebo ako to nazvat "FIREWARE! nie fireware..." znamena.
Ono to zvolani hlavne bylo "FIREWIRE". Takze to bude rozdilem mezi firew*i*re (ohnivy drat, standard pocitacove sbernice) a firew*a*re (patrne nejaka varianta na ohnivy software, nicmene pripoustim, ze navzdory tomu, ze se profesionalne zabyvam informatikou, nic takoveho neznam... podle strycka Googla je to ovsem preklep docela casty).

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od tomy45 » 18 črc 2009 13:20

Radsej pockam na Pytkin-ove vysvetlenie :-) HEHEHEHE

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 19 črc 2009 01:10

tomy45 : no odcitujem sam seba :
Pytkin píše:tomy45 : FIREWIRE ! nie fireware ..
Niekolko krat si napisal mieso FIREWIRE -> fireware .. tak som ta chcel len opravit .. na tomto fore s tym ma viac ludi problem :D
nebol v tom ziaden bocny umysel :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 19 črc 2009 08:05

upman píše:Zdravim,
1)- chci prejit na MACa
2)- mam 2 LCD, 1x RGB, 1x DVI - lze provozovat najednou?
3)- mam 3 HD na NTFS, dostanu se na ne, abych si aspon stahl knihovny, wavky a ostatni pluginy?
4)- co .VST, budou fungovat? Mam jich uz dost koupenych
5)- mam Ableton, ale registrovany pro W$, nevite nekdo, jestli je to normalne prenositelne, nebo mam smulu?
6)- zvukovku mam MOTU, tam asi nebude problem
7)- mam UAD-1e, pujde to tam vubec strcit?
3) existuji utilitky , ktery dovoli i na NTFS zapisovat
4) vetsina VST jsou i pro maca, licence plati pro obojí
5) Ableton licence plati na oboji...

Odpovědět