Potíže s mainstage

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
vladimir
Příspěvky: 4
Registrován: 19 črc 2020 14:46

Potíže s mainstage

Příspěvek od vladimir »

Zdravím lidičky, mám jako masterkeyboard piano Casio CDP S 100 (levné, ale má pro mne důležitou klavírní mechaniku). Zvuky z tohoto piana nepoužívám, řídím jím Apple a v něm Mainstage, ve kterém mám ty žádané zvuky, případně jejich kombinace (vlastně skoro pro každou písničku mám jeden "patch"). Chodí to zdánlivě spolehlivě, ale tak jednou za vystoupení (zvláště při nějakém důležitém) to přestane hrát. Na virtuální klávesnici se mi ty údery na klávesy zobrazují, ale na výstupu zvuk není, ani se nezobrazuje že by tam šel. Myslel jsem, že se to děje jen při přepínání zvuků, ale minule mi to hrálo, šel jsem na přestávku a po ní ke svému údivu zjistil, že to zase nehraje.....
Nebo neví někdo, čím to může být ? Připadá mi, že se to opakuje čím dál tím častěji, ale zcela nepravidelně. Když to chci někomu předvést, vždy to dokonale funguje …..Podezřívám to piano, že občas vyšle nějaký bludný povel, který uspí výstup z Mainstage. Nebo může být v Mainstagi nějaký virus ? Na Applu vůbec nic nestahuji, mám ho jen na zvuky …...
Jsou tady nějací co taky využívají Mac a Main Stage? Zajímaly by mne jejich zkušenosti.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22115
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od Pytkin »

mozno to CASIO posle VOLUME = 0.. alebo ked dlhsie nehras , posle daky reset ..

vladimir
Příspěvky: 4
Registrován: 19 črc 2020 14:46

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od vladimir »

Děkuju Pytkinovi za odpověď. Jojo, asi to bude ono. Vyzkouším to na jiný masterkeyboard (dlouhodobě) a uvidí se.
Dále mi kolega poradil když se to stane zmáčknout "Panic", tím se mainstage vyresetuje ihned a není třeba ho zavřít a znovu otevřít. Jo, zapomněl jsem uvést, že jsem vždycky musel zavřít mainstage a pak ho znovu otevřít a pak to zase hrálo. Systém nebyl nijak přetížený, nebylo to tím, že jsem třeba měl moc zaplněnou paměť apod.
Chtěl jsem na zvucích z Applu postavit všechno (řízení z dvou kláves - masterkeyboardů, zvuky brát jen z Applu), ale zatím to kvůli uvedenému jevu prostě nešlo. Pořád jsem hledal v čem může být problém. Nikdo mi nebyl schopen poradit. Všichni říkali "Apple je absolutně spolehlivý, děláš tam něco blbě" ....
Řekl bych, že je to nejjednodušší možný případ. Nepotřebuju žádné sequencery, smyčky či něco takového. Chci jen ovládat zvuky při živém hraní. A nechci se bát, že mi to při koncertě pro celou zeměkouli někde v Carnegie Hall (vtip - ale v zásadě je to průser i když hraješ tancovačku na vesnici) najednou přestane hrát. Myslíte, že je to reálné ? Potřebuju prostě absolutní spolehlivost. Přepínání mám vychytané, stíhám to mezi peckami.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22115
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od Pytkin »

Hej mainstage je spolahlive .. vela ludi to pouziva ..

urcite to bude daco s tym volume .. ked ukazuje na klavesnici ze noty prima , ale vystup neukazuje , tak akoby poslal volume 0 .. otazka je , preco sa to deje .. keyboard nema dovod sam od seba poslat takyto midi event .. slo by na tom pocitaci zapnut software .. trebars reaper .. ten vies skusat zadarmo .. a nahravat .. a sledovat v nom , co prichadza .. a odladit to , co to robi ..

vladimir
Příspěvky: 4
Registrován: 19 črc 2020 14:46

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od vladimir »

To je určitě dobrá a kvalifikovaná rada. Jenom si moc netykám se sotwarem typu Reaper apod, a vlastně s tím Applem taky až tak moc ne, byl jsem zvyklý na PC a Windowsy, no ale všichni mne přesvědčovali, že z hlediska spolehlivosti je Apple nesrovnatelně lepší.
Další možnosti; záleží třeba na kvalitě šňůry ? (to je ta co se jinak používá na spojení počítače a tiskárny)
Zatím to tedy dlouhodobě zkouším doma a závada se neprojevuje; u toho náhradního keyboardu ne, což jsem předpokládal, ale zatím ani u toho podezřelého Casia (ono se to určitě projeví zas na nějakém důležitém vystoupení .....).
Možná bych se i smířil s tím, že když se závada projeví, zmáčknu Panic (mám to pod písmenem P) a tím se restartuje midi a začne to za vteřinu zase hrát ... Ale na to bych potřeboval, aby se ta závada projevila, a mohl to zkusit, zda to opravdu takto funguje. Zrovna teď na potvoru se neobjevuje ......

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22115
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od Pytkin »

na kvalite snury nezavisi .. Bud to ide alebo ne .. keby bola zla snura , resp. vstup , tak to robi blbosti .. ostavaju vysiet noty a podobne .. Take nieco si nenapisal .. Cize kabel je OK ..

vladimir
Příspěvky: 4
Registrován: 19 črc 2020 14:46

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od vladimir »

Po nějaké době se znovu ozývám. To levné piano Casio, které jsem používal jako masterkeyboard, jsem prodal a místo toho používám masterkeyboard Studiologic VMK 88 - kvalitní stroj, bohužel s hmotností 23 kg, kterou musím tahat. Od té doby potíže zmizely. Takže na vině bylo to piano. Může to být, že v těch pořádných profesionálních masterkeyboardech jsou ty usb výstupy nějak líp ošetřeny, kdežto u levných křápů, které navíc k tomuto účelu vůbec nejsou určeny, ne ?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3528
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Potíže s mainstage

Příspěvek od MDudas »

USB samotne nemoze poskodit vysielane data, je to paketovy prenos dat s potvrdzovanim bezchybneho prijatia. T.j. data bud tecu bezchybne, alebo sa prenos chybnych paketov zopakuje (a prenos spomaluje, ale neposkodi), alebo to nefunguje vobec. To same plati aj pre ten kabel (co pisal pytkin) - odoslane a prijate musi byt 1:1.
Navyse, ked to vidis na virtualnej klaviature, tak prenos do Apple funguje.

Odpovědět