Jen bych si potřeboval ujasnit pár věcí:
1. Prý Mac nezná midi latenci (zpoždění), resp. pracuje jinak než win při přenosu midi signálu s klaviatury. Na Maye44 mám latenci 5ms. Jak to na Macu funguje?
2. Bude asi trochu problém se zvukovkou, protože do PC nahrávám i hlas (nutný odstup signálu od šumu - reálný, ne udávaný v parametrech zvukovky - alespoň -45-50db při zapnutém mikrofonu). Jediný řešení vidím v pořízení hybridu USB M-Audio Ozone (externí zvukovka a klaviatura v jednom), pak abych se zbavil jeho předchůdce M-Audio O2 (keyboard bez zvukovky, pro midi klasický DIN konektor, takže na iMacu, příp. Mac mini bez použití). Mixáček UB502 na hlas bych připojil přes Ozone a vyřešeno - to je moje představa. Jaké jsou ještě jiné (lepší) možnosti, příp. kolik toho integrovaná zvukovka v apple umí (elektromagnetický brum, šum jako u PC?)
3. Počítám, že bych šel do macka z krámu, z druhé ruky jen v super stavu. Koukal jsem, že rakouský a český iObchod jsou koncipovány stejně (až na ty ceny, kdy mi iMac20" vychází cca o 6300kč levněji než z čech, pokud jsem to dobře počítal - cca 32000kč). Taky je možnost brát comp z Británie nebo z USA, na cenové rozdíly jsem se v těchto zemích nekoukal. Má někdo zkušenosti odkud pořídit maca nejlevněji a neprodělat na tom kalhoty?
Víc by se mi líbil iMac, ale uvidím jak na tom budu s penízkama. Zatím z otázek všechno, určitě se ještě časem pozeptám na další věci, ještě je dost času, ale rád bych si to srovnal dřív, než pak provést nákup a nevědět, co bude počítač umět. Díky všem za případné odpovědi a kdo má zájem, ať mrkne na Balda.aspweb do mp3, nebo Bandzone/Balda ,můžete si tam posvítit na můj audioterrorismus