Prodat Mac mini?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Prodat Mac mini?

Příspěvek od pateson » 12 lis 2007 21:31

S příchodem Leoparda (který se mi kupovat nechce) a tedy nelegálním používám Win XP přes boot camp v případě, že mám Tiger, přemýšlím, že prodám svůj Mac mini a koupím si PC notebook

Uvažuji tak proto, že nutně potřebuji ke své práci Windows a faktem je, že Mac OS mi prakticky neběží.

Zvažuju dvě možnosti:

Koupím 2x 1GB ram + Vmware Fusion a za 4500.- mám zase dobrý stroj, který spolehlivě a potichu běží každý den 8-10 hodin (vyhovuje mi vše v jednom systému tedy poběžím v Mac OS a nutná aplikace ve virtuálních Windows)

Nebo prodám miniho
Co myslíte, dá se Apple mac mini prodat za 11000? (1,66/512/60/combo +WXP oem ještě v záruce)

a koupím Thinkpad http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50601
(jeden už mám a patřím k těm, co si trackpoint velmi vychvalují).
a k němu dokovací stanici kvůli DVI výstupu
(jsem přesvědčen, že D-Sub výstup na 1280x1024 nebude moc dobrý (používám EIZO L685 a analogový výstup ze starého Thinkapdu R50 není OK - zlepšilo se u X3100?)

a teoreticky za 16000.- (s prodejem mini) mám podstatně výkonější stroj, na mou práci téměř zbytečný, ale na muziku se hodí.

Co myslíte?

Děkuji všem co si to aspoň přečtou
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 12 lis 2007 23:25

Boot Camp vyexpiruje behem par tydnu a nepujde uz v Tigeru pouzivat - to jen mala poznamka ... a pokud se mam vyjadrit za sebe, tak dneska jsem neco musel nastavovat zene na jejim PC notasu a jen jsem se opet ujistil, ze bych to nechtel ani zadarmo ... nehodlam timto vyvolavat nejakou polemiku na tema kvality a ergonime OS - je to jen muj postreh. Cili kdybych stal pred obdobnoym rozhodovanim jako Ty, tak bych mel jasno a radeji bych upgradoval Miniho.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2007 23:26

ja som si to precital .. ale za kolko sa da predat (a ci vobec tunatok) sa da predat mac mini .. to netusim .. za cenu co pises uz sa da kupit notebook , kde si nainstalujes aj OSX ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2007 08:53

si si isty ze v mini su DVA sloty na ramku? dnes uz nemam uplny prehlad, ale v tych povodnych modeloch bol len jeden slot

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 13 lis 2007 08:58

kexik píše:si si isty ze v mini su DVA sloty na ramku? dnes uz nemam uplny prehlad, ale v tych povodnych modeloch bol len jeden slot
Jojo v mojem dva sloty jsou, je to novější model
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 13 lis 2007 08:59

onehalph píše:Boot Camp vyexpiruje behem par tydnu a nepujde uz v Tigeru pouzivat.
Toho se právě bojím, nicméně znamená to, že mi nepoběží Windows nebo nebudu moci provést novou instalaci?

Faktem je, že mi Mini běží více než půl roku bez jakýchkoliv problémů, což je také velké plus - u nového NTB nemám tuto jistotu
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 12:59

onehalp : ale ved na tom PC notebooku mozes predsa prevadzkovat OSX ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 lis 2007 13:03

Pytkin: no to sice jo, ale neni to bez komplikaci, pokud to vubec pujde (spousta motherboardu se pod tim proste nerozjede, nemuzes updatovat kernel. atd.)
pateson: tak vis co - jistotu nemas s nicim ;) Ale pokud tam nebudes provadet nejaky zhuverilosti, budou ti i ty wokna bezet bez problemu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 13:06

kermitak : mne OSX siel zatial na vsetkom , kde som to skusal . ok .. vyskusat vsetko sa neda ..

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 13 lis 2007 13:10

kermitak: já myslel jistotu z hlediska hardwaru, ale máš pravdu, jisté není nic :-)
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 lis 2007 13:17

pateson: jak to myslis z hlediska hardwaru? mac mini je PC jako kazde jine. Po pravde (snad tim nevyvolam nejakou vlnu nevole ;) - kdyz jsem videl rozdelany macbook, docela jsem se zhrozil, jak zfusovane to je (sroub zariznuty do tistaku, ktery byl nastiply, krive zbrouseny chladic, takze nesedel na cpu, atd.). Tim nechci rict, ze se ti to nestane i jinde, ale jen to, ze macy nejsou z hw stranky nic vyjimecneho, takze se nemusis bat, ze by ses zbavoval nejakeho etalonu kvality ;) Jinak myslim ze ten MM za 10k prodas, kamarad ho nedavno za tyhle prachy kupoval.

Pytkin: mrkni na fora insanely mac ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 13:26

kermitak : nemam dovod citat problemy ludi .. ked sa kupuje HW , napred sa treba pozriet co s tym pocitacom chceme robit a potom vybrat HW .. je jasne ze vsetko nefunguje vsade ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 lis 2007 13:49

Pytkin píše:kermitak : nemam dovod citat problemy ludi .. ked sa kupuje HW , napred sa treba pozriet co s tym pocitacom chceme robit a potom vybrat HW .. je jasne ze vsetko nefunguje vsade ..
Pisu to jen proto, ze jsi psal, jako by tam ten osx mohl bez problemu automaticky provozovat. Tak jen upozornuji, ze to tak neni, je nezanedbatelna sance, ze to vubec nepujde a prislo mi dobre na to vcas upozornit, tot vse ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2007 13:51

kermitak : ja som to skusal na dvoch nahodnych desktopoch a na dvoch notebookoch .. na vsetkych to slo bez problemov .. tak si myslim ze az taka velka sanca neni , ze to nejde .. ale ako hovorim .. urcite by som si skontroloval hardware s tym ci to pojde na nom ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 13 lis 2007 14:00

Pytkin: mas stesti (ja ho mel taky, vsude mi to jelo, i kdyz obcas bylo treba si s tim docela vyhrat), ale pletes se ;) Kdyby sis precetl to forum (ktere te nezajima a kam mj. pisou vyvojari driveru pro hackintosh a lidi, co vydavaji ty patchnute releasy), tak zjistis, ze pocet nepodporovaneho hw (a hlavne desek samozrejme) je dost velky. To neni o tom, ze by to melo fungovat a nekdo s tim ma problemy, to je o tom, ze spoustu tech desek OSX proste nezna a tak to ani fungovat nemuze.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 13 lis 2007 14:01, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět