Pustanie hudby z ubuntu NAS na ipade cez wifi?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
charonme

Pustanie hudby z ubuntu NAS na ipade cez wifi?

Příspěvek od charonme »

nejak sa mi nedari vyguglit sposob akym by sa dala na ipade prehravat hudba ktora je ulozena na ubuntu pocitaci na lokalnej sieti
plz vie niekto poradit?

nechcem ju manualne kopirovat do ipadu a potom prehravat, chcem ju rovno streamovat, pripadne ak si ipad na pozadi nacachuje cely subor a po prehrati ho vymaze tak to mi nevadi

Pytkin
Moderátor

Re: Pustanie hudby z ubuntu NAS na ipade cez wifi?

Příspěvek od Pytkin »

viem ze zo siete vedel prehravat daky player kedysi .. ale neviem ci to potom nevyhodili , kvoli dakym pravidlam applu ..

ale ja myslim ze to urcite nejak pojde .. vcera som tahal VLC .. skus to ..

charonme

Příspěvek od charonme »

tu som nasiel daco na temu nejakeho "itunes serveru" ale moc mi to nepomohlo:
https://discussions.apple.com/thread/4967024
https://discussions.apple.com/thread/1876358

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to VLC som prave pozeral .. vie hrat z dropboxu .. network stream a download z webu .. checkni ..

inak napriklad SYNOLOGY NAS ma aplikaciu , ze si mozes pustat hudbu z NASu .. ale to asi pojde len s tym ich ..

dendy

Příspěvek od dendy »

ten itunes sharig ak rozbehas to je idealne - potom tam nahadzes vsetku hudbu a v ipade ju mozes prehravat priamo cez tu nativnu aplikaciu (ta oranzova ikonka s notou).. proste to tam v nej budes mat ako dalsiu kniznicu - budez tam mat "this ipad" a potom nazov toho kompu v sieti kde budes mat rozbehany ten itunes sharing .. funguje to perfekne spolahlivo...

charonme

Příspěvek od charonme »

tak toto co popisujes by bolo idealne keby som to vedel rozchodit na ubuntu...

zatial sa mi podarilo ze nejaky folder na ubuntu sharnem cez sambu a viem sa k tomu potom dostat z ipadu napr. cez appku "Remote Files" ktora sa tvari aj ze ma vlastny prehravac mp3

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

charonme : dalsia moznost je , ze si kupis za $25/rok (tusim) ITUNES MATCH .. to ti zindexuje tvoje MP3 a mozes ich hrat z INTUES server .. dokoca casto kvalitnejsie verzie , ako mas ..

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

To sa na iOS ( cize akurat skomercnemom BSD ) neda spravit klasicky smb mount? Ndpc, a to ma kde-kdo nahovara na apple...

charonme

Příspěvek od charonme »

sa pytas ci sa to da bez jailbreaku?

dendy

Příspěvek od dendy »

dusanmsk píše:To sa na iOS ( cize akurat skomercnemom BSD ) neda spravit klasicky smb mount? Ndpc, a to ma kde-kdo nahovara na apple...
a na nerootnutom androide ide mountovat smb zariadenia ??

pre streamovanie skladieb na iOS zariadeni poskytuje apple perfektne funkcnu vec - iTunes home sharing .. ja mam NAS TheCus N2200 ktory to tiez vie (kazdy lepsi NAS ma aj iTunes sharing) ..

samozrejme pre kutilov co chcu za kazdu cenu vsetko robit svojim sposobom a nie tak ako im to v defaulte umoznuje system je tu stale moznost jailbreaknut iOS a potom s nim uz mozes robit co chces .. ale pride mi to nekonecne zbytocne komplikovany sposob - ked uz v default systeme na to existuju vyladene a perfektne fungujuce nastroje ...

Mimochodom - samozrejme ze na klasicky smb mout sa z iOS zariadenia dostanes (aj bez jailbreaku) .. ja pouzivam napriklad aplikaciu iFiles .. bez problemov vie browsovat sietovy disk a kopirovat Z/DO neho subory ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no vidis .. to by mohlo fungovat ..

charonme

Příspěvek od charonme »

ale je to dost stary clanok, odvtedy mohol apple nejake veci pomenit a pokazit kompatibilitu.

v poslednom komentari (z minuleho roku) spomenul niekto toto: https://apps.ubuntu.com/cat/applications/tangerine/

Odpovědět