RME HDSPe+Multiface II na Mac Pro 8 core - problem
ja som len mierne znepokojeny tym, ze je na trhu nieco, co ocividne nie je uplne v poriadku a vyrobca o tom vie (podla diskusie okolo poslednej verzie driverov). podla niektorych prispevkov je to ako v ruskej rulete - ak sa ti nedari rozchodit sucasnu kartu, skus ju vymenit za iny kus, mozno ta pojde...
a je tam aj viacej veci, ktore v cloveku vyvolavaju pochybnosti, kedze sa jedna o naozaj respektovanu firmu, napriklad na prilozenom drivers CD su len drivery pre windows a mnohe odkazy v manualy nekoresponduju s realitou (popletene navestia, neexistujuce adresare a pod.). rovnako ma zaraza, ze uzivatel musi postupom pokus/omyl hladat ten kus karty, ktory pobezi na jeho pocitaci aj ked v ramci celej Mac platformy existuje vpodstate len jedna max. dve zakladne dosky, ktore prihadzaju do uvahy - Mac Pro 4-Core alebo Mac Pro 8-core !
a je tam aj viacej veci, ktore v cloveku vyvolavaju pochybnosti, kedze sa jedna o naozaj respektovanu firmu, napriklad na prilozenom drivers CD su len drivery pre windows a mnohe odkazy v manualy nekoresponduju s realitou (popletene navestia, neexistujuce adresare a pod.). rovnako ma zaraza, ze uzivatel musi postupom pokus/omyl hladat ten kus karty, ktory pobezi na jeho pocitaci aj ked v ramci celej Mac platformy existuje vpodstate len jedna max. dve zakladne dosky, ktore prihadzaju do uvahy - Mac Pro 4-Core alebo Mac Pro 8-core !
ako mi ale vysvetlis, ze na tom istom pocitaci ako mam ja (to znamena Mac Pro 8x teda ta ista doska), bezi HDSPe niekomu ako vino, niekomu s problemami a niekomu vobec?kexik píše:poshook: problem nie je v rme ale v pci-e... polovica vyrobcov sere na standard a sere na spatnu kompatibilitu viacrychlostnych slotov. presne ako to bolo ked zacinala pci
si si isty ze je to ta ista doska? neexistuju rozne steppingy, rozne verzie biosu, atd?
i ked konkretne tvoj problem bude zjavne usmazena karta, to sa stava. bolo to origos zabalene? thoman rad posle druhemu clovekovi vrateny kus bez medzipreskusania, teraz sme vracali jeden tannoy s odpalenou vyskovou sekciou...
i ked konkretne tvoj problem bude zjavne usmazena karta, to sa stava. bolo to origos zabalene? thoman rad posle druhemu clovekovi vrateny kus bez medzipreskusania, teraz sme vracali jeden tannoy s odpalenou vyskovou sekciou...
fungle zabaleny aj s foliou, dokonca to bol bundle original zabaleny od RMEkexik píše:si si isty ze je to ta ista doska? neexistuju rozne steppingy, rozne verzie biosu, atd?
slo mi o minimalnu latenciu a zataz CPU, preto som sa rozhodol pre PCIe a RME. ak to my byt firewire, tak to mas skoro zajedno, ci RME alebo Mackie, alebo nieco ine. a ked ti mam povedat pravdu, z RME som hodne sklamany, pretoze problem s HDSPe sa zda byt ovela rozsirenejsi (uz sa mi ozvali typkovia aj na Gearslutz, co mali podobny problem. dokonca mi jeden odporucil, nech este skusim tretiu...) a v RME sa tvaria, ze je vsetko OK a ze som mal smolu na zle kusy.ekeaze píše:a co to vymenit za Fireface... vzdyt stou problemy nikde nejsou...
kedze uz tretie kolo skusania odmietam na vlastne naklady robit, mam moznost si za tu cenu nechat poslat od THomanna nieco ine.
vybral som nejaky SW + Apogee Duet
problem je v tom, ze HDSPe robi prusery od pociatku. dve cele serie boli vadne a bolo ich treba vratit a vymenit (a to uz boli u zakaznikov a predajcov). sucasne serie tiez nie su v 100% poriadku a mnoho ludi ich musi vymienat kus za kus, co by kua nevadilo, ak by to nebolo vadny kus za dalsi vadny kus...dendy píše:pekny pruser.. ani nechcem vediet ako skaredo si toto musel niekto v RME odsrat ..
pisal som aj Thomanovi, preco to nepreskusali, ked ich o to RME poziadalo. tvrdili mi, ze moja karta bola preskusana na ich studiovom PC a bola v poriadku. neviem, ci tomu mam verit, lebo krabica bola fungel zabalena vo folii, veci vnutri boli uplne nedotknute, FW kabel nerozbaleny...