RME HDSPe+Multiface II na Mac Pro 8 core - problem

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2008 14:37

poshook : ale najdes .. daleko horsie veci najdes ..

ked sa trosku hybes v branzi , tak vies , ze nove veci sa nekupuju .. kupuje sa to , co funguje .. kto ma cas na experimenty , ten experimentuje ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 14:50

ja som len mierne znepokojeny tym, ze je na trhu nieco, co ocividne nie je uplne v poriadku a vyrobca o tom vie (podla diskusie okolo poslednej verzie driverov). podla niektorych prispevkov je to ako v ruskej rulete - ak sa ti nedari rozchodit sucasnu kartu, skus ju vymenit za iny kus, mozno ta pojde...
a je tam aj viacej veci, ktore v cloveku vyvolavaju pochybnosti, kedze sa jedna o naozaj respektovanu firmu, napriklad na prilozenom drivers CD su len drivery pre windows a mnohe odkazy v manualy nekoresponduju s realitou (popletene navestia, neexistujuce adresare a pod.). rovnako ma zaraza, ze uzivatel musi postupom pokus/omyl hladat ten kus karty, ktory pobezi na jeho pocitaci aj ked v ramci celej Mac platformy existuje vpodstate len jedna max. dve zakladne dosky, ktore prihadzaju do uvahy - Mac Pro 4-Core alebo Mac Pro 8-core !

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 črc 2008 16:58

poshook: problem nie je v rme ale v pci-e... polovica vyrobcov sere na standard a sere na spatnu kompatibilitu viacrychlostnych slotov. presne ako to bolo ked zacinala pci

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 17:14

kexik píše:poshook: problem nie je v rme ale v pci-e... polovica vyrobcov sere na standard a sere na spatnu kompatibilitu viacrychlostnych slotov. presne ako to bolo ked zacinala pci
ako mi ale vysvetlis, ze na tom istom pocitaci ako mam ja (to znamena Mac Pro 8x teda ta ista doska), bezi HDSPe niekomu ako vino, niekomu s problemami a niekomu vobec?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 18:06

dostal som vyrozumenie od RME:

Hi,

it appears you got a defective card for some reason - sorry about that. I would suggest you ask the dealer to exchange it for another one.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 črc 2008 20:19

si si isty ze je to ta ista doska? neexistuju rozne steppingy, rozne verzie biosu, atd?
i ked konkretne tvoj problem bude zjavne usmazena karta, to sa stava. bolo to origos zabalene? thoman rad posle druhemu clovekovi vrateny kus bez medzipreskusania, teraz sme vracali jeden tannoy s odpalenou vyskovou sekciou...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 20:59

kexik píše:si si isty ze je to ta ista doska? neexistuju rozne steppingy, rozne verzie biosu, atd?
i ked konkretne tvoj problem bude zjavne usmazena karta, to sa stava. bolo to origos zabalene? thoman rad posle druhemu clovekovi vrateny kus bez medzipreskusania, teraz sme vracali jeden tannoy s odpalenou vyskovou sekciou...
fungle zabaleny aj s foliou, dokonca to bol bundle original zabaleny od RME

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 08:26

v piatok dorazil novy vymeneny kus a robi to to iste.... skocil som s tym do macsystemu (apple reseller) a skusil na ich 4-core Mac Pro, karta je mrtva... posielam spat Thomannovi a definitivne seriem na RME

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 srp 2008 08:55

a co to vymenit za Fireface... vzdyt stou problemy nikde nejsou...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 14:00

ekeaze píše:a co to vymenit za Fireface... vzdyt stou problemy nikde nejsou...
slo mi o minimalnu latenciu a zataz CPU, preto som sa rozhodol pre PCIe a RME. ak to my byt firewire, tak to mas skoro zajedno, ci RME alebo Mackie, alebo nieco ine. a ked ti mam povedat pravdu, z RME som hodne sklamany, pretoze problem s HDSPe sa zda byt ovela rozsirenejsi (uz sa mi ozvali typkovia aj na Gearslutz, co mali podobny problem. dokonca mi jeden odporucil, nech este skusim tretiu...) a v RME sa tvaria, ze je vsetko OK a ze som mal smolu na zle kusy.
kedze uz tretie kolo skusania odmietam na vlastne naklady robit, mam moznost si za tu cenu nechat poslat od THomanna nieco ine.
vybral som nejaky SW + Apogee Duet

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 04 srp 2008 14:09

pekny pruser.. ani nechcem vediet ako skaredo si toto musel niekto v RME odsrat .. :)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 14:30

dendy píše:pekny pruser.. ani nechcem vediet ako skaredo si toto musel niekto v RME odsrat .. :)
problem je v tom, ze HDSPe robi prusery od pociatku. dve cele serie boli vadne a bolo ich treba vratit a vymenit (a to uz boli u zakaznikov a predajcov). sucasne serie tiez nie su v 100% poriadku a mnoho ludi ich musi vymienat kus za kus, co by kua nevadilo, ak by to nebolo vadny kus za dalsi vadny kus...
pisal som aj Thomanovi, preco to nepreskusali, ked ich o to RME poziadalo. tvrdili mi, ze moja karta bola preskusana na ich studiovom PC a bola v poriadku. neviem, ci tomu mam verit, lebo krabica bola fungel zabalena vo folii, veci vnutri boli uplne nedotknute, FW kabel nerozbaleny...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 srp 2008 17:36

a jak vis ze RME PCIe ma mensi latenci jak Firewire ? ... jen mne to zajima...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 srp 2008 17:50

ekeaze píše:a jak vis ze RME PCIe ma mensi latenci jak Firewire ? ... jen mne to zajima...
ma mensiu latenciu aj minimalnu zataz CPU, pretoze je to PCI s DMA

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 srp 2008 17:52

aj fw zariadenie ma DMA... tym to nie je, inymi vecami, predovsetkym samotnym fw chipom

Odpovědět