RME HDSPe+Multiface II na Mac Pro 8 core - problem

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

RME HDSPe+Multiface II na Mac Pro 8 core - problem

Příspěvek od Poshook » 19 črc 2008 13:14

nechal som si poslat tento bundle a mam problem to vobec rozchodit.
v Mac Pro su 4 PCIe sloty, z toho 2 su 16x (asi na grafiku, jeden je obsadeny od vyroby grafickou kartou) a 2 su 4x.
-HDSPe kartu som strcil do prveho slotu (4x), prepojil 1394 kablom s MultifaceII a zapol pocitac.
- po nabehnuti OS som nainstaloval posledny driver zo stranky vyrobcu na OSX Intel Mac
- LEDka, ktora na MultifaceII signalizuje, ze je system nie je ready, svieti a system ziadne nove audio I/O nerozpoznal a Multiface II nie je k dispozicii
- rovnako to dopadlo aj po zmene pozicie HDSPe karty do ineho PCIe slotu

nema niekto navod na riesenie?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 črc 2008 13:12

takze zajtra posielam bundle spat Thomanovi na vymenu za iny kus. medzitym som si na RME fore vsimol, ze s HDSPe ma RME dost vela starosti, mnozstvo kariet museli stiahnut z obehu kvoli HW problemom a pod. normalne cumim, toto ze je ta RME?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 črc 2008 18:34

tak to taky cumim.... jakoze mas tedy spatnou nefunkcni serii ?

no ja mel na reklamaci moji Fireface pac sem odpalil FW port a oni mi ji opravili a poslali nazpet a prozmenu mela zas uplne jinej problem, takze sem ji zas musel znova poslat na reklamaci uz to trva vse vic jsk 3 mesice, taky mi to docela prekvapilo... hlavne ze to poradne neotestujou kdyz to opravej..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 črc 2008 20:34

ekeaze píše:tak to taky cumim.... jakoze mas tedy spatnou nefunkcni serii ?

no ja mel na reklamaci moji Fireface pac sem odpalil FW port a oni mi ji opravili a poslali nazpet a prozmenu mela zas uplne jinej problem, takze sem ji zas musel znova poslat na reklamaci uz to trva vse vic jsk 3 mesice, taky mi to docela prekvapilo... hlavne ze to poradne neotestujou kdyz to opravej..
problem je, ze neni moc alternativ, na Apogee Symphonic riesenie nemam a je pre mna zbytocne predimenzovane a MOTU sa zda byt tiez problemove (podla unicornation fora). RME mi prislo najlepsi pomer cena/vykon/spolahlivost. som zvedavy, ci to rozchodim s tou vymenenou kartou, ak nie, asi seriem na PCIe

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 20 črc 2008 22:10

No tedy neslysel jsem, ze by nekdo mel problemy s Fireface... ja jsem sni jel na mackbooku pro uplne bez problemu a s perfektni latenci... teda do ty doby nez sem ji moji chybou neodpalil FW port... takze jestli nezvazit jeste tuto variantu.. myslim ze je to ve sejny cenovy relaci jako multiface...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2008 23:11

poshook : ja by som to napred otestoval v inom pocitaci .. najlepsie windows ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 črc 2008 01:07

me zatim chodi HDSPe AES uplne bezproblemove (tuk tuk)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 07:38

Pytkin píše:poshook : ja by som to napred otestoval v inom pocitaci .. najlepsie windows ..
mam doma aj PC, ale to ma len 1x PCIe a v nom je VGA. asi to risknem, kartu mam uz zbalenu a dnes sa chystam hodit ju na postu. co ma torchu serie je, ze na RME fore na moj problem ziaden moderator nereaguje na rozdiel od inych threadov :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 črc 2008 07:57

heh? co to je za dosku ktora ma len jednu pcie? okrem toho grafika je v 16x slote tebe staci obycajny 1x, kratky cierny... 4x sloty moc na pc bordoch nebyvaju, ale 1x tam su vzdy

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 09:34

no uz som to nasiel, ale nepomohlo, ani PC mi kartu nenaslo, ani spontanne ani cez add new hardware, proste nic, kartu posielam dnes naspat a vymienam za iny kus

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 21 črc 2008 12:51

Poshook: To mě teda s tím RME mrzí.... Já na něj nedám dopustit. Má ten tvůj mac vůbec ještě klasickou PCI sběrnici?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 črc 2008 13:13

samozrejme ze nie...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 13:50

Ondrash píše:Poshook: To mě teda s tím RME mrzí.... Já na něj nedám dopustit. Má ten tvůj mac vůbec ještě klasickou PCI sběrnici?
jasne, ze nema, ak sa pozries na nazov threadu, je tam HDSPe (nie HDSP)
IMHO nie som jediny, kto ma (mal) taketo problemy. na RME fore je ich viacero. osobne ma len mrzi, ze sa to paradoxne vyskytuje u firmy s takym renome

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2008 14:29

poshook : problemy sa vzdy nejake vystkytnu .. na fore kazdej firmy najdes len same problemy .. nikto nikdy na forum nepise , ze je spokojny , ze mu vsetko funguje ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 črc 2008 14:34

Pytkin píše:poshook : problemy sa vzdy nejake vystkytnu .. na fore kazdej firmy najdes len same problemy .. nikto nikdy na forum nepise , ze je spokojny , ze mu vsetko funguje ..
hej, to mas pravdu,

ale toto nenajdes na kazdom fore:

http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=2741

http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=3263
Naposledy upravil(a) Poshook dne 21 črc 2008 14:50, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět