tak nám odsunuli leoparda

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 dub 2007 14:12

No, ona je ta komunita definována např. chat roomem, kde je nás dost z různých oborů spojených s jabkama

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 dub 2007 14:33

Teda ale jak tak koukam Leopard bude asi bomba... ty novy funkce vypadaj svele, treba Spaces... zeby se konecne dnesni pocitace priblizily tomu, co umela Amiga uz pred skoro dvaceti lety? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 dub 2007 14:37

Třeba pro mě osobně je to snad poslední věc, co mě na tom systému zajímá :lol:
Ono to je o tom, co na kompu děláš. Na pracovním mám vypnutej dashboard, exposé a všechny ty relativně nepotřebný srandy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2007 14:38

martinrx píše:tak mě napadlo - když se to tady mezi náma macmenama moc nehýbá - co takhle zviditelnit si a definovat si tak trochu svoji komunitu zde na e-zone?
napadá mě třeba založit téma kde by každý napsal něco o sobě - hlavně asi co používá za mašinku, jaké prográmky..... atd. třeba i foto, jestli máme strach ze zneužití tak nemusíme dávat žádné osobní údaje.
co říkáte na ten nápad? :wink:
to si mozes dat do podpisu... a ked sa na to dakto chyti, tak mozes chatit... myslim ze tato stranka veci tu je poriesena primerane. no a potom co s nami macmenami z donutenia ;)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 18 dub 2007 15:35

martinrx: vim, ze se tam neco s FW opravovalo, ale ja jsem nemel problem ani s 10.4.7. (ani PPC ani intel), takze nevim ... kazdpadne pouzivam aktivne s Motu 828 mkII a pohoda

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 18 dub 2007 16:06

pavel:
Třeba pro mě osobně je to snad poslední věc, co mě na tom systému zajímá

Ono to je o tom, co na kompu děláš. Na pracovním mám vypnutej dashboard, exposé a všechny ty relativně nepotřebný srandy.


no jasně - když potřebuju opravdu makat a nerušeně - tak si ty blbůstky taky vypnu, ale na druhou stranu když nejsem až tak zabořený v práci tak jsou to příjemné vychytávky. (a nevím co znamená ten chat room?)
onehalph:
vim, ze se tam neco s FW opravovalo, ale ja jsem nemel problem ani s 10.4.7. (ani PPC ani intel), takze nevim ... kazdpadne pouzivam aktivne s Motu 828 mkII a pohoda
jj, s motu to chodí bezchybně a parádně, ti mají svůj vychytaný driver - ale já měl problémy s focusrite a s m-audio.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 dub 2007 17:51

martinrx píše: nevím co znamená ten chat room?
Chtěl jsem upozornit na tohle:
http://www.mujmac.cz/art/macosxcz/mujma ... ichat.html

Pár let se nás tam "schází" pěkná hrstka, řešíme společné problémy, novinky atd. a rádi uvítámě nové tváře :wink:

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 22 dub 2007 16:04

PV: no expose povazovat za nepotrebnou srandu.. pri tom zpusobu, jak osx naklada s oknama povazuju tahani mysi a expose za zakladni vyrobni prostredky :)
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 dub 2007 16:11

expose je shit... pokial mas mys bez kolecka tak je to na maslu, zakazdym ked sahnes na posuvatko obsahu okna troska neopatrnejsie, si v riti, lebo chytis pravy dolny roh. keby radsej poriesili klavesove prepinanie medzi oknami... alebo najlepsie viacej desktopov, ako maju linuxove gui, beos, atd...

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 22 dub 2007 16:32

expose je shit... pokial mas mys bez kolecka tak je to na maslu, zakazdym ked sahnes na posuvatko obsahu okna troska neopatrnejsie, si v riti, lebo chytis pravy dolny roh. keby radsej poriesili klavesove prepinanie medzi oknami... alebo najlepsie viacej desktopov, ako maju linuxove gui, beos, atd...


nemyslím si že expose je shit, nechápu tvůj problém - když teda máš okno roztahnute až na okraj tak máš možnost si exposé nastavit podle toho jak ti vyhovuje - třeba nahoru do rohu, libovolně.
více desktopů pokud se nemýlím bude řešit leopard ne? :wink:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 dub 2007 17:31

v kazdom rohu je nieco, v pravom hornom prepinac userov, v lavom hornom jabko...
co riesi leopard ma nezaujima, lebo moj lakomy sef ziadny upgrade nezaplati ;)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 dub 2007 09:36

Cheesetor píše:PV: no expose povazovat za nepotrebnou srandu.. pri tom zpusobu, jak osx naklada s oknama povazuju tahani mysi a expose za zakladni vyrobni prostredky :)
No, pro mě je to opravdu k ničemu, když mám v 98% puštěnej jenom Final Cut Pro nebo Logic. Kam bych přepínal? :lol:

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 23 dub 2007 20:05

no mě se celkem šikne. poněvadž jsem se přistihnul ze mam spuštěné najednou třeba - digital performer, safari, adium, skype, lexicon, melodyn, a do toho ještě třeba limewire nebo tousta. :D
já vím - jsem hovado :oops:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 24 dub 2007 16:41

To, co jsem popisoval, je stav na pracovním PM. Na booku mám taky puštěnej takovej ten "office" guláš jako safari, skype, iChat, adium, mail a podobný srandy. Ale tady si opravdu vystačím s command+Tab nebo sáhnu do Docku.
Takže očekávám, že ani Spaces používat nebudu.
Co ale vypadá velice zajímavě, je Timemachine. Zálohovat je potřeba. Doposud na to používám SilverKeeper od LaCie, což ale víceméně funguje jako synchronizace složek, v mém případě mám určitá důležitá data na 2 discích a to opravdu nejdůležitější ještě pálím. Už jednou mě jeden disk vykousl a 4 dny jsem zachraňoval cca 210GB dat, naštěstí úspěšně :D

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 čer 2007 07:51

Tak co vy na to?
Leopard docela gut, hlavně quicklook vypadá nadějně.

Odpovědět