tak nám odsunuli leoparda

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

tak nám odsunuli leoparda

Příspěvek od martinrx » 18 dub 2007 02:45

aby se tu něco hnulo tak dám malý příspěvek. odsunuli nám uvedení leoparda až na podzim. jaký na to máte názor? mě je to vlastně jedno - ale když tak nad tím přemýšlím - je to možná dobře. než uvést za každou cenu ne úplně spolehlivý systém, lepší je odklad. já už bych měl jako vždy nutkání hned upradovat - a kdoví co by kolem toho byly za orgie. takhle si užiju ještě půl roku bezproblémový vyladěný systém. a bez pokušení :D i když je mi jasné že za to může jedině nová Jobsova hračka - "u-phon"..... ehm tedy i-phone.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 18 dub 2007 08:22

ja osobne bych presel az v okamziku, kdyz by byly dostupne vsechny aplikace a pluginy, co pouzivam, v updatovanych verzich pro 10.5. - i kdyz samo, ze nutkani by tady bylo - a nejspis by to dopadlo tak, ze bych to pokusne nainstalil na notas a na iMacu bych jel po staru :-)
Ale na iPhone jsem zvedavej taky - teda ne, ze bych byl z cilove skupiny uzivatelu - ja osobne nejsem ochotny dat za telefon vic jak 2000 CZK :-)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 18 dub 2007 09:07

Je mi to fuk.
Tiger je natolik dobrej, že v něm klidně ještě nějakej čas budu pracovat.
Upgradovat nebo zkoušet hned jak něco vyjde ven - tak to už mám taky za sebou :wink:
Až Lepoard vyjde ven, myslím, že stejně bude lepší čistá instalace na "zelené louce". Tedy Zero Out disk, zformátovat, a instalovat od píky. PAmatuju si, že občas se vyskytly nějaký problémy u těch, co ugradovali na Tiger z Pantheru. Já tehdy raději zformátoval disk, udělal "čistou" instalaci a bylo to OK.
Jinak mne napadlo, že s pluginama to MOŽNÁ nebude takovej problém, jelikož 10.4.9 přinesla změněnou validaci AU. Tak jsem si říkal, že to je právě "příprava" na Leopard. Např. Waves hned po vypuštění 10.4.9 oznámili, že jsou jejich pluginy prozatím s 10.4.9 nekompatibilní. Mám za to, že touhle změnou dává Apple developerům najevo, jaká AU validace bude v Leopardu, aby se mohli připravit - ale dost možná omu tak vůbec neni...

BTW mám radost, že tu nejsem tak sám... S těma WindoZe Cubasíkama si moc ohledně jejich pécé problémech nepokecám :lol:

Víte, že FX Teleport by měl být vnejbližší době dostupný pro OS? Vlastně jeho vypuštění oddálila právě ta nová AU validace v 10.4.9
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2007 09:19

pripravte sa chlapci na drm... nielen vista ma v tomto tajomstva, bohuzial...

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 dub 2007 09:25

S Tigerem žádnej problém. Takže fakt není důvod nikam spěchat. Hlavně když si čék přečte seznam chyb v poslední vývojářské verzi Leoparda, to jsem se fakt divil.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 18 dub 2007 09:33

kexik píše:pripravte sa chlapci na drm... nielen vista ma v tomto tajomstva, bohuzial...
co nás to čeká? resp.: copak drm budou zasahovat do práce s DAW?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2007 09:45

to prave nik nevie... v pripade visty sa tu malovali hororove scenare, takze strachovat sa mozte
oficialne stanovisko je ze drm sa aktivuje len pri prehravani chraneneho obsahu, ale dokedy, a ako, je otazka. pokial budes mat v dvd mechanike strceny chraneny film, nepojde nahravat z monitor mixeru a zablokuje sa spdif vystup zvukovky, napriklad... ale vsetko su to dohady, kedze drm chranene multimedia moc nie su v obehu, takze to nie je zatial moc na com testovat...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 dub 2007 09:55

to by me teda applove nasrali, tohle nebejvalo a takovyhle manyry nemivali... casy se menej...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2007 10:04

s tym apple nic nenarobi... to su poziadavky filmovych firiem na VSETKYCH vyrobcov operacnych systemov... som zvedavy ako sa to poriesi na linuxe; najskor nijak, chranene filmy proste nepojde prehrat vobec, alebo len s nejakym ilegalnym hackom

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 18 dub 2007 11:32

Hehe, někde jsem četl o i-phonu, že volat z něj lze v té fázi co teď je, pouze 30 minut - pak se vybije baterka. A co na to ipodáři a zarytí fanoušci Applu:
"Když si Steve Jobs myslí, že nám stačí volat 30 minut, že je to trendy, tak nám to opravdu stačí, má to něco do sebe." :)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 dub 2007 11:55

kexik píše:s tym apple nic nenarobi... to su poziadavky filmovych firiem na VSETKYCH vyrobcov operacnych systemov... som zvedavy ako sa to poriesi na linuxe;
Snadno. Stejně jako přehrávání DVD.
najskor nijak, chranene filmy proste nepojde prehrat vobec,
Pokud vím, tak už to jde ;) Ale nemám ani příslušnou mechaniku ani nosič, abych to zkusil.
alebo len s nejakym ilegalnym hackom

Ilegálním těžko. Možná tak sporným v zemích, kde platí DMCA (sporným proto, že knihovna typu libdecss nic hrubou silou neláme, ani žádnou ochranu neobchází, ale funguje úplně na stejném principu jako jakýkoliv jiný DVD přehrávač). V evropě je to naprosto v pohodě.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2007 12:10

v europe ano... kniznice na prehravanie dvd pre linux su v usa ilegalne, tym som si skoro isty. mna to samozrejme cele netrapi, ale vysledok bude taky aky bude a majitel os to bude musiet nejakym sposobom bud riesit, alebo akceptovat. hovorim ze zatial riesime hypoteticke situacie, ja teda blue ray mechaniku vlastnit nehodlam a kupovat hudbu s drm uz vobec nie

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 dub 2007 13:45

kexik píše:v europe ano... kniznice na prehravanie dvd pre linux su v usa ilegalne, tym som si skoro isty.
To pochybuju. Ani amíci nejsou tak šílení, aby měli jako součást zákona seznam legálních a ilegálních přehrávačů. Hypoteticky bys mohl narazit na již zmiňovanou DMCA, ale jak už jsem říkal, decss tu šifru nijak neláme ani neobchází (což právě DMCA zakazuje), protože jí zcela korektně dešifruje stejně jako "oficiální" přehrávač. A dost pochybuju o tom, že i kdyby k došlo k nějakému soudnímu sporu, tak by soud uznal vinným někoho za to, že by si přehrával svoje legálně koupená DVD "špatným" přehrávačem.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 18 dub 2007 13:51

Jinak mne napadlo, že s pluginama to MOŽNÁ nebude takovej problém, jelikož 10.4.9 přinesla změněnou validaci AU. Tak jsem si říkal, že to je právě "příprava" na Leopard. Např. Waves hned po vypuštění 10.4.9 oznámili, že jsou jejich pluginy prozatím s 10.4.9 nekompatibilní. Mám za to, že touhle změnou dává Apple developerům najevo, jaká AU validace bude v Leopardu, aby se mohli připravit - ale dost možná omu tak vůbec neni...
marku, zajímavé je že já si žádných problémů po upgrade nevšiml... :o
tak nevím co tím mysleli.
apropos - nevíte někdo jestli v 10.4.9 opravili ten fw driver? nezkoušeli jste to někdo? já ted nemám doma žádnou fw zvukovou kartu na které bych to mohl vyzkoušet, jen kameru - ale tam nebyl problém.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 18 dub 2007 14:01

tak mě napadlo - když se to tady mezi náma macmenama moc nehýbá - co takhle zviditelnit si a definovat si tak trochu svoji komunitu zde na e-zone?
napadá mě třeba založit téma kde by každý napsal něco o sobě - hlavně asi co používá za mašinku, jaké prográmky..... atd. třeba i foto, jestli máme strach ze zneužití tak nemusíme dávat žádné osobní údaje.
co říkáte na ten nápad? :wink:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Odpovědět