Už jsem málem koupil MacBook Pro ... ale nevím
Už jsem málem koupil MacBook Pro ... ale nevím
Dost znechucen Windows Vista, uvažoval jsem vyměnit notebook za MacBook Pro a trošku si užívat Leopardích vymožeností pro běžnou práci (studiový počítač samozřejmě zůstane PC) a v rámci boot campu nastartovat v případě potřeby Samplitude v XP. Ale na poslední chvíli jsem zjistil že to nemá PCMIA slot (nutný pro připojení Magma chasi pro mobilní nahrávání) a nevidím tam nikde ani port pro připojení data projektoru ... To mě dost překvapilo. PCMCIA port má i ten nejposlednější Acer ... Tak jsem se zarazil ...
Já nevim, ale možná to, že Macy nemají PCMCIA, vychází už z názvu - Personal Computer Memory Cards International Association
Pokud ti jde jen o MacOSx, tak si ho nainstaluj na normální notebook/PC, dneska už by to mělo jít.
BTW, ty Vistu potřebuješ? Spíš bych doporučoval Windows XP x64 Edition, mám je, jsou supr.
Pokud ti jde jen o MacOSx, tak si ho nainstaluj na normální notebook/PC, dneska už by to mělo jít.
BTW, ty Vistu potřebuješ? Spíš bych doporučoval Windows XP x64 Edition, mám je, jsou supr.
Ty ovladače jsou opruz - já si je ale pro mojí bývalou Toshibu našel někde na jejich webu jako celý balíček, kde byly všechny pohromadě, tak možná by se ti to podařilo taky, chce to jen chvíli hledat.
Problém je ale spíš v tom, že pokud máš novější notebook, tak bys ještě musel shánět ovladač řadiče disku a ten integrovat do instalace XP.
Já s tím tehdy strávil 4 dny naprosté frustrace a bezmoci, myslim, že mám o pár vlasů míň
Ale podařilo se. Ovšem kdybys chtěl ty XP s tím integrovaným řadičem, tak nemůžu sloužit, protože jsem je nedávno prodal i s tou Toshibou. Tu instalaci už po mě chtělo asi 30 lidí, jak jsem se o tom zmínil někde na fóru.
Hehe, "upgradovat" je správné slovo, protože přechod z Visty na XP není žádný downgrade, jak tomu říká M$, ale upgrade
Problém je ale spíš v tom, že pokud máš novější notebook, tak bys ještě musel shánět ovladač řadiče disku a ten integrovat do instalace XP.
Já s tím tehdy strávil 4 dny naprosté frustrace a bezmoci, myslim, že mám o pár vlasů míň

Hehe, "upgradovat" je správné slovo, protože přechod z Visty na XP není žádný downgrade, jak tomu říká M$, ale upgrade

Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 09 lis 2008 12:16, celkem upraveno 1 x.
Ah jo .. http://www.apple.com/macbookpro/features.html
ved tam je 3/4 express card ...
IVO : ani na notebookoch uz davno nemas PCMCIA .. vsade dnes je express card lebo je to omnoho lepsi interface .. je to vlastne PCIe priamo z chipsetu .. nepotrebuje to radic ako PCMCIA ..
http://www.magma.com/products/pci/7PCI/prices.html
ec34 - 300$

ved tam je 3/4 express card ...
IVO : ani na notebookoch uz davno nemas PCMCIA .. vsade dnes je express card lebo je to omnoho lepsi interface .. je to vlastne PCIe priamo z chipsetu .. nepotrebuje to radic ako PCMCIA ..
http://www.magma.com/products/pci/7PCI/prices.html
ec34 - 300$

Jasně, ale co s tím ? Jak k tomu připojit AES EBU kartu nějakou nebo něco, abych mohl připojit svoje převodníky (AES/EBU I/O) a mohl přes to nahrávat ? To je pro mě zásadní. Momentálně to mám tak, že do Toshiby(made in 2007) strčím PCMCIA kartu magma, ve které mám Lynx AES-16 a je to ... Je to teoreticky - protože to je hrozný opruz - někdy to funguje, někdy ne ... najednou zmizí ovladače magma nebo Lynx a musí se všechno znovu.
Otázka je - je nějaká možnost jak k macbooku elegantně připojit nějaký digitální interface ? (bez vestavěných preampů, převodníků atd. - to mě nezajímá)
Otázka je - je nějaká možnost jak k macbooku elegantně připojit nějaký digitální interface ? (bez vestavěných preampů, převodníků atd. - to mě nezajímá)
Express Card je rychlejší, než PCMCIA, ale co vím, tak je to PCIe x1 a to je stejnak do budoucna pomalé, trochu to nedomysleli chlapci - třeba kvůli externím grafikám se stejně bude dělat nový slot/port.
Na zvukovky a spol. to asi stačí, nevim, akorát když jsem ten slot měl, tak jsem koukal po nějaké profi zvukovce do tohohle portu a nic jsem nenašel, o redukci jsem nevěděl a stejnak jsem nechtěl, aby mi z notebooku něco trčelo, to už je potom jak nějaká USB klíčenka. Rozšiřující karta by fakt z notebooku nemusela trčet.
Sorry za lehký OT
Na zvukovky a spol. to asi stačí, nevim, akorát když jsem ten slot měl, tak jsem koukal po nějaké profi zvukovce do tohohle portu a nic jsem nenašel, o redukci jsem nevěděl a stejnak jsem nechtěl, aby mi z notebooku něco trčelo, to už je potom jak nějaká USB klíčenka. Rozšiřující karta by fakt z notebooku nemusela trčet.
Sorry za lehký OT
ivo : ak nechces magmu , mozes si kupit od RME niektory produkt ..
http://www.rme-audio.de/en_products_hds ... sscard.php

a do neho trebars digiface .. zavisi kolko I/O potrebujes ..
http://www.rme-audio.de/en_products_hds ... sscard.php

a do neho trebars digiface .. zavisi kolko I/O potrebujes ..
Upřímně řečeno, ta magma je věc, kterou jsem chtěl pro její nespolehlivost a nevyzpytatelnost vyhodit ... a nahradit něčím jednodušším, ale vidím že nic jednoduššího není. Proč mezi těmi mraky výrobků někdo nevyrobil AES/EBU firewire simple interface, je mi fakt záhadou
Mimochodem - přemýšlím jestli vzít ten nedávný macbook pro (který se dokonce prodává s nějakou drobnou slevou) anebo ten nový má nějaké výhody ? Co jsem tak četl, příliš nadšení ten nový nevyvolal (chybí FW 400, lesklý displej, design atd.)
Mimochodem - přemýšlím jestli vzít ten nedávný macbook pro (který se dokonce prodává s nějakou drobnou slevou) anebo ten nový má nějaké výhody ? Co jsem tak četl, příliš nadšení ten nový nevyvolal (chybí FW 400, lesklý displej, design atd.)