Vice začátečnických problémů s PPC

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 srp 2008 09:14

no jestli ji nevidis v AUDIO MIDI SETUPu, tak mas nejspis spatny drivery....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 srp 2008 09:52

alebo nenainstalovane drivery :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 08 srp 2008 10:20

elektri: to, že G5 ten Edirol vidí, si můžeš ověřit, když klikneš nahoře v menu baru na jabko, dáš About This Mac a v tom screenu, co naskočí, dáš More Info. Najede System Profiler a vlevo pod Hardware je posledni položka USB, na to klikni a vyjede ti soupis zařízení zavěšených na USB.
A pak tedy ten správný driver.

Na závěr blahopřeju k nadšení :wink:

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 08 srp 2008 22:27

Takže Mac ho vidí !! to je pozitivní zpráva, problém je teď v tom, že když chci instalovat ten driver, tak to chce nějaký Classic a ten nemám, možná to vyřeší kompletní update... protože jsem včera updatoval ( v domění, řže se updatuje vše najednou), ale teď vidím, že tam mám dalších víc jak 200 MB updatů.

Někde na googlu jsem vyčetl, že by to snad mělo být na druhém DVD, kde jsou přídavné programy, ale mám jen jedno, na kterém je systém.

Z celého toho googlování jsem pochopil, že to vlastně potřebuje předchozí verzi systému, kterou nemám, protože jsem Tiger instaloval na čistý disk.

Je to docela sranda, připadámi, že jsem se vrátil o 12 let dozadu, kdy jsem se učil MS-DOS, s tím, že dřív nebyl internet.. což nebyla ani taková nevýhoda, protože aspoň člověk nebyl zmaten spoustou nesmyslných diskuzí, které se na googlu najdou.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 srp 2008 08:44

pockat to jako myslis, ze ten driver ti nainstaluje update od applu?

tady sou normalni dirvery toho edirolu pro i MAC OS s nima to musi normalne fungovat, kdyz to tam je napsany, ze to je pro macy....

http://www.roland.com/PRODUCTS/EN/_supp ... &iCncd=500

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 09 srp 2008 10:28

elektri: na ten driver, co máš, i na classic se vyprdni.
Prostě stáhni poslední driver pro OS X a vymalováno.
V tom odkazu, co sem dal ekeaze, ho najdeš.
Naposledy upravil(a) Pavel Vantuch dne 09 srp 2008 11:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 09 srp 2008 10:31

Nebo přímo tady.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 srp 2008 11:47

já jsem vůl, vůbec jsem si toho Mac OSX driveru nevšiml, samozřejmě že to funguje bez problému.

Teď mi pro jistotu nejdou instalovat updaty, například QuickTime mám 7.0 a když dám update tak mi to stahuje 7.5, což pak nejde nainstalovat, napíše že try again later, stejně tak je to se vším (Safari, Java, Security update)

Ale za tu zvukovku fakt dík, už jsem se lekl, ž že budu mít mít stejný problémy jako ve Windows

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 09 srp 2008 11:54

Tohle ti vypisuje Software Update nebo jak děláš aktualizaci?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 srp 2008 16:22

to mi píše Software update, stahne to 4 updaty, ale nainstalovat nejde žádný

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 09 srp 2008 20:38

Zkusil jsi opravit práva?

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 09 srp 2008 21:54

tak to bohužel nevím, jak se dělá

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 srp 2008 00:16

elektri " v aplications daj UTILS .. a tam najdes disk utility.. v nej si najdi svoj disk a stlac vlavo verify permition ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 10 srp 2008 12:07

Osobně opravu práv dělám po každé aktualizaci systému, security updatu nebo i po aktualizaci QT.
Lze použít běžný postup, jak píše Pytkin nebo jsou na to různé utilitky jako Onyx, QuickSilver atd.
Používám k plné spokojenosti Onyx, který umí i různě měnit nastavení Finderu, Docku, zakazovat nebo povolovat různé položky v menu Finderu, no umí toho docela dost a hlavně je to freeware.

Zde je nastavení automatizace, které používám:

Obrázek

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 10 srp 2008 16:44

tak jsem ještě včera v noci zkusil způsob, který radil Pytkin, nešlo to.
Dnes jsem zkusil ten Onyx a pořád to nejde

Odpovědět