Vice začátečnických problémů s PPC

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Vice začátečnických problémů s PPC

Příspěvek od elektri » 23 črc 2008 21:12

Dobrý večer,

nezná někdo prosím software pro Windows, který by dokázal vypálit Bootovací DVD/CD pro PPC ???

Dostala se mi do rukou jedna G5 a není na ní systém, takže vlastně ani nevím jestli je vše v pořádku, nemám to vůbec jak vyzkoušet.

předem moc děkuji za každou radu
Naposledy upravil(a) elektri dne 10 srp 2008 18:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2008 21:24

elektri : nomalne si stiahnes ISO image OSXu z internetu .. napalis ho v hocicom .. trebars NERO .. a bootnes .. pri bootovani drzis klavesu C , aby si bootoval z CDcka ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 23 črc 2008 21:27

to mi právě nefunguje, zkoušel jsem asi 3 různé systémy od Tiger až po Debian a prostě to bootovat nechce ani za nic... Při tom mám půjčené DVD s Leopardem a to začne bootovat bez problému, ale je jen pro Intel, takže se to stejně nedá použít.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2008 21:32

elektri : co to je za blbost ? preco to je len pre intel ? v pondelok som instaloval Leoparda na G5tku a ziaden problem ..

To je daka specialna verzia len pre intel ? Kolega kupil DVDcko Leoparda hned ako vyslo .. Daku rodinnu verziu (5 licencii) .. on si to dal na Intelovsky MacBook Pro a ja som to teraz instaloval na striznu s G5tkou a ide to jak malina ..

Debian ti tam nepojde si myslim .. Tiger by mal .. Stiahni si Leoparda .. Ale oficialny release .. Ziadny Hacintosh ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 23 črc 2008 21:36

Leopard je Intel only, protože byl přibalen k MacBooku, Debian jsem stahnul verzi pro PPC, tak předpokládám, že by měla fungovat.. Tiger mám pro PPC, ale nejde bootovat ani za nic

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2008 21:41

elektri : ten prvy by snad mohol byt obojpohlavny .. http://isohunt.com/torrents/?ihq=osx

i ked , teraz si uvedomujem , ze je to dvojvrstvove dvd .. ci sa to nerom dako neposerie ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 13:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 24 črc 2008 11:04

Ještě je varianta tu G5 připojit přes FW k jinému macu, nahodit G5 do target modu a na tom druhém dát instalaci na disk z G5, který se tam objeví jako externí. Odzkoušeno, funguje.
Na různé mašiny půjde instalovat jen Retail verze, kde není blok, který umožňuje jen instalaci na konkrétní mašinu, ke které byl systém dodán. Ale tím target modem to lze obejít.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 24 črc 2008 21:07

Pytkin: mám to staženo, teď jen koupit DVD na které se to vejde :) dík za tip.

Pavel Vantuch: znám jediného člověka s MacBookem, tak bude snad ochotný, zkusím u něj nejdřív vypálit to bootovací DVD a když to nepůjde, tak zkusím tvůj způsob, dík za radu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2008 21:40

elektri: ten image vypalis na hocakom kompe, to nemusi byt mac...

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 24 črc 2008 21:46

To jsem právě zkoušel (Tiger a Debian pro PPC) a nefunguje to..... natrefil jsem i na nějaké diskuze, kde se píše, že to nejde, tak nevím co si o tom myslet

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2008 22:02

neni v tom macu len zasrata/rozbita mechanika? tie ked uz maju smrt na jazyku, zvyknu dobre citat lisovane media ale napalene ani za svet...

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 24 črc 2008 22:07

Byla tam jedna stará mrcha, ale mám novou LG a ta tam funguje (jelikož ten Leopard Intel only, tam začne bootovat), tak fakt nevím, jestli může být problém i v tom.

Nakonec si fakt ten systém budu muset koupit a to mě dost štve, když nevím jestli G5 bude fungovat, jestli bude tak ho koupím, ale chci si to nejdřív ověřit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2008 00:10

elektri : ak by to neslo , tak ti spravim kopiu mojej instalacky .. ta urcite pojde ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 13:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 25 črc 2008 06:55

elektri: to není můj způsob, to je u macu víceméně systém poslední záchrany, ale dá se využít i jinak.
Kdyby jsi potřeboval, zde je popis, o co jde a postup:
http://support.apple.com/kb/HT1661

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 07 srp 2008 20:56

Ahoj přátelé,

mockrát všem děkuji za rady...problém je vyřešen. Kamarád přivezl originál Tiger a vše fungovalo bez problému.
K potěšení jsem zjistil, že to co mám na stole má 2 jádra po 1,8GHz a 1 GB Ram, což je z mého PC (1,4 Athlon, 1 GB Ram) skok uplně nekam jinam a hlavně ten přechod z Win na Mac OSX je totálůní pecka.
Čekal jsem od toho hodně, ale ani trochu se mi nezdálo, že bych z toho měl být tak nadšen, jako jsem teď.

Sice v tom zatím dost plavu, protože jsem žil pouze s MS-Dos a následně Windows, ale už teď je mi jasné, že se k Windows asi určitě nevrátím.

Jen teda absolutně nedokážu přemluvit externí zvukovku Edirol-PCR1 aby nějak fungovala, ať dělám co dělám, tak v nabídce Audio Output vidím jen tu interní od Apple, navíc doma momentálně nemám kam strčit digitál, tak to hraje z toho interního repráčku.
Ale nevadí, DOS jsem se taky nenaučil za jeden den.

Odpovědět