Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Hadzino
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2011 19:36

Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Hadzino » 07 bře 2011 19:39

Zdravim. Na mojom MACcbooku Pro (mid 2010 , i7, 2.66 ghz) z nicoho nic (ziadna instalacia softwaru, menenie nastavenia v zvukovej karte, v abletone) vzrastlo vyuzitie CPU dvojnasobne. Ten isty projekt ktory mi predtim vyuzival okolo 22 percent, zrazu skace na 45+-. Neviete niekdo v com by mohol byt problem? Moja zvukovka je M-audio fast track (skusal som preinstalovat ovladace).

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od hombrefeo » 07 bře 2011 20:06

neprenastavil se ti buffer size?

Hadzino
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2011 19:36

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Hadzino » 07 bře 2011 20:11

nie ostal na 512...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od hombrefeo » 07 bře 2011 20:14

a krome abletonu kde to jeste pozorujes?

Hadzino
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2011 19:36

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Hadzino » 07 bře 2011 20:15

adobe photoshop napriklad pracuje velmi pomaly... a viac menej v celom systeme

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od biscuit » 07 bře 2011 21:37

a fungujou ti vsechny jadra korektne?
ja mel v cubase podobnej problem a pak jsem zjistil, ze se mi nevim proc, deaktivovala podpora multicore...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od hombrefeo » 07 bře 2011 21:48

biscuit píše:a fungujou ti vsechny jadra korektne?
ja mel v cubase podobnej problem a pak jsem zjistil, ze se mi nevim proc, deaktivovala podpora multicore...
to by to i vysvetlovalo. zkus System Profiler a Total Number of Cores...

Hadzino
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2011 19:36

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Hadzino » 07 bře 2011 21:53

Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 4 MB
Memory: 4 GB

tu je aj foto ako pracuju jadra
http://imghost.sk/share/349356-Screenshot.png

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Ondra P. » 07 bře 2011 22:00

to bude dělat určitě nějakej synták... zkus postupně mazat stopu po stopě.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od biscuit » 07 bře 2011 22:02

no asi pracujou vsechny ctyri.. byl to jen tip ;)
ale proc je v tom vypisu number of cores: 2? ale to asi bude jen nejaka slovni hricka ne? :-)

Hadzino
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2011 19:36

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Hadzino » 07 bře 2011 22:03

biscuit píše:no asi pracujou vsechny ctyri.. byl to jen tip ;)
ale proc je v tom vypisu number of cores: 2? ale to asi bude jen nejaka slovni hricka ne? :-)
no toto je i7 z roku 2010, ten je 2 core myslim :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od biscuit » 07 bře 2011 22:34

a nejsou na tom screenshotu jadra 4?

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od hombrefeo » 07 bře 2011 22:54

a ten screenshot je z tveho MBP? tolik spustenych aplikaci jsem jeste nevidel...

Hadzino
Příspěvky: 7
Registrován: 07 bře 2011 19:36

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od Hadzino » 07 bře 2011 23:08

kde tam vidis kolko mam pustenych aplikacii? to hore je viac menej len iStat addon.. nie aplikacie

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Vyuzitie CPU vzrastlo 2x (najma Ableton)

Příspěvek od hombrefeo » 07 bře 2011 23:16

promin, az ted jsem si vsiml, ze to jsou jen zastupci...

Odpovědět