Windows Bootcamp v OSX Yosemite - potíže

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Ivo
Moderátor

Windows Bootcamp v OSX Yosemite - potíže

Příspěvek od Ivo »

Má někdo čerstvou zkušenost s bootcamp a instalací Windows v Yosemite nebo Mavericks ? Strašně rád bych tam hodil Samplitude pro editaci na cestách (a nemusel tahat druhý neohrabaný Windows notebook), ale vím že na starém MBP v Lionu to dělalo strašnou paseku ... Mohlo by to ted být bezproblémové ?

Pytkin
Moderátor

Re: Windows Bootcamp v OSX Yosemite - potíže

Příspěvek od Pytkin »

v spominanych dvoch som to neskusal .. ale naopak v lione som to mal v praci na jednom mac mini nainstalovane a fungovalo to jak vino :) .. mozno to bol mountain lion .. to uz si nepamatam .. ale problemy si mal ? jaku paseku to narobilo ? V osx ? alebo v tom windowse ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ono to asi souviselo s tím starým mbp, který nějak nestíhal ... jdu to zkusit a uvidím :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

IVO : no ja som to instaloval len raz .. na ten mac mini .. ale bol som sokovany ako to lahko prebehlo .. jedine ma sralo , ze som si musel spravit image windowsu , lebo to dako nechcelo ist z pripojenej mechaniky .. ale vsetko si to spravilo samo .. rozdelilo disk .. atd .. proste klasicky APPLE postup pre blbcov .. a fakt to dobre fungovalo ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak Apple opět nezklamal ... Následoval jsem přesně postup, po půlhodině to v rámci Bootcampu nasoukalo windows instalátor do formátované flashky ... začala instalace windows a výsledek - No bootable device found .. a konec ... To snad není pravda, to jsou fakt tak neschopní že tuhle základní věc nedokážou připravit tak aby to fungovalo ?? Je to obecný problém:

http://www.mac-forums.com/forums/runnin ... found.html

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1722019

atd.

postup http://techpp.com/2014/11/10/dual-boot- ... emite-mac/

celé nanic ...

:evil:

Obrázek

i kdybych dal do externí DVD mechaniky originál windows DVD, bude to na nic, protože tam nebudou obsaženy drivery pro MacBooka. Ty jsou obsaženy ve filech , které bootcamp vytvoří na flash disku, který k tomu účelu naformátuje a upraví, ale pak to nejde nainstalovat ... Takže kde udělali soudruzi chybu ?
A hlavně - proč jsem strávil 2 hodiny s něčím co mělo normálně fungovat a nefunguje ?

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

No urobil si chybu niekde ty ;-) dal si 64bit verziu windowsu? Lebo podpora Yosemite je len pre 64bit verziu. A toto aj pisu v odkazoch co si dal. bootcamp fungoval vzdy bezchybne. Drivery si taha z bootcampu samotneho, particia na hdd, starsich verzii z usb/dvd install cd. Nikdy sa mi nestalo aby bootcamp zlyhal.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, 64 bit ...všechno v pořádku. Tam se nedala jak udělat chyba ... ISO mého originál DVD Windows 7 64biu Professional ... bootcamp to převedl na požadovanou flashku, kterou předtím naformátoval, rozdělil se disk, přešlo to na instalaci windows a tak to skončilo - chybová hláška: nelze najít CD/VD mechaniku nebo USB instalátor. No bootable device. Ale jak vidíš v těch diskusích, ten samý problém mají i jiní. Řešení není nikde moc jasně uvedeno. Ale mělo by to fungovat bez problému. Bohužel nefunguje ..

Tak jsem to ted konzultoval s podporou Apple. Zvedla to podporovatelka, u které bylo hned v první vteřině jasné že o tom ví asi ještě méně než já ... Když jsem prý splnil všechny podmínky Apple (64 bit, OSX, klávesnice, aspon 30 GB prostoru na partition, mám klávesnici a myš - což je na MBP překvapivé :) tak prý je chyba u Microsoftu a mám konzultovat Windows .... a tím podpora skončila ... což je samozřejmě nesmysl - bootcamp vytvořil vlastní instalátor na základě originálního DVD Windows Professional 7 64 bit , ze kterého jsem vytvořil ISO podle požadavku. Udělala se partition, začala instalace Windows a Windows hlásí že nemůže najít instalátor (no bootable device).

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

ja moc nechapu, proc to honis po nejakejch forech, kdyz apple ma solidni primou podporu. Staci tam zavolat (cislo najdes na strankach u podpory) a priradi ti asistenta, kterej se ti do vyreseni problemu venuje.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

vždyt o tom píšu že jsem to konzultoval s přímou podporou apple a jaký byl výsledek ... fora jsem zminoval proto že je zjevné že ten samý problím mají i jiní

lavender

Příspěvek od lavender »

@Ivo: skus inu ediciu winshitu. billove nastrahy by som vobec nepodcenoval ;) skus najst niekde na fore popis funkcnej verzie winshitu co niekomu slo s bootcamp a od toho by som sa odrazil...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hmm, to jsou moje originální koupené Windows 7 64 bit Professional, které normálně fungují ve studiu ... že by nějaký online crack fungoval lépe ? :) Ještě můžu zkusit jednu možnost - sehnat externí DVD mechaniku a zkusit přímo z DVD ... ale jak to pak bude s MBP drivery, nevím. Nebo skočím do lokálního libereckého Applu at mi to tam odborně nainstalují ... (za poplatek ...) A jsem zvědavý

lavender

Příspěvek od lavender »

@Ivo: jak stary je winshit a ako stary mbp? moze to suvisiet kludne. ja by som odskusal download nejakej fungujucej verzie a tu by som si potom aktivoval so svojim cislom ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : moze to suvisiet so service packom v tej instalacii .. pripadne by som skusil ine USB medium .. vobec by som nepouzil USB kluc , lebo pri nich je uplne bezne , ze data , ktore z klucu precitas su ine , ako tie co si tam nakopiroval .. pouzi USB harddisk ..

ako som pisal .. mne to zbehlo jak vino ..

xxman

Příspěvek od xxman »

Já jsem dopadl podobně s WIN XP ve VirtualBoxu - ISO z originál DVD nefungovalo, prvni stažená "neoficiální" verze WIN XP jela hned.

maux

Příspěvek od maux »

Jojo, Wokna mám origo, ale bohužel jsem taky musel instalovat z "vypůjčených".

Odpovědět