Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od hombrefeo » 27 dub 2010 09:28

pharao píše:Hele opravdu vam tady nekomu Hackintosh funguje a delate na tom hudbu?
jen si dej pozor na pci zvukove karty, ty uz nejsou podporovany. ale vsechny externi usb a firewire rozbehnes uplne v pohode.

me osobne se na hacku maximalne zamlouva, ze na vsechny komponenty lze aplikovat vodni chlazeni...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Ondra P. » 27 dub 2010 12:24

pharao píše:Hele opravdu vam tady nekomu Hackintosh funguje a delate na tom hudbu?
Jasne ze funguje... a jako hodinky , sranda je ze mi to facha na PC lip ak widle... vice mene je ted potreba akorat chameleon RC3 a retail snow leopard a mas to jak real maca .. muzes updateovat prez net atd... jediny co je potreba tak jsou drivery , tech se vali po netu hafo, takze s troskou sikovnsti se to dak krasne rozbehnnout...
anebo si stahni nejaky snowleopard istall distribution... jeden znich musi fachat
* SnowOSX UniFlash v1.0 (10.6.2) (Intel)
* SnowOSX Universal v3.6 (10.6.2) (Intel)
* SnowOSX Universal v3.6A (10.6.2) (Intel&AMD)
* Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 Intel AMD made by Hazard (10.6.2) (Intel&AMD)
* iHack Snow x64 (10.6.2) (Intel&AMD)

doporucuji hazard ten je hodne oblibenej

pak dulezite stranky :
http://osx86.net/
http://www.insanelymac.com/
http://www.kexts.com/

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od pharao » 28 dub 2010 10:06

a kolik si muzes dovolit na hackintoshi ramky?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od kexik » 28 dub 2010 10:29

pharao píše:a kolik si muzes dovolit na hackintoshi ramky?
pokial si dobre pamatam 16GB ddr2... pre ddr3 netusim

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od macceba » 06 kvě 2010 09:39

Ciao lidičky,

chtěl bych se jenom zeptat, jak se vlastně do kompu ten osx narve........ tak zkouším to vůbec poprvé a na dvd co jsem si postah, není žádný "instal" nebo tak něco. Tak mějte se mnou slitování..... v tomto oboru jsem absolutní lama.................. ale rychle se učím :)

Marťas

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Ondra P. » 06 kvě 2010 10:18

macceba píše:Ciao lidičky,

chtěl bych se jenom zeptat, jak se vlastně do kompu ten osx narve........ tak zkouším to vůbec poprvé a na dvd co jsem si postah, není žádný "instal" nebo tak něco. Tak mějte se mnou slitování..... v tomto oboru jsem absolutní lama.................. ale rychle se učím :)

Marťas
musis mit sata DVDROMKU a motherboard kterej podporuje AHCI... prepnes v biosu na AHCI a jednoduse nabootujes z toho DVD... co je dulezity pokud pouzivas ty hotovy hack MACos distribuce, tak na zacatku instalce dat customize a vybrat patricny drivery pro grafiku , sitofku , popripade interni zvukofku (jinak nechat zaskrtnuty co tam je defaultne)... dalsi dulezita vec je na zacatku instalace spustit disk utility a sformatovat disk na kterym bude hackintosh na Mac os Extended (journaled) a partition by mela byt GUID Partition Table...

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od macceba » 06 kvě 2010 10:28

ok, díkec........ jdu to vyzkoušet :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 11:57

ja som to vzdy instaloval z USB mechaniky .. ziadne AHCI nebolo treba ..

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od tomy45 » 06 kvě 2010 12:09

Mne to nikdy neslo, skusal som viac verzii iAtkos, iDeneb... spustil sa instalator, vybral som ovladace, a pri instalacii mi to vzdy padlo... Vsetko podla navodu, pozapinane AHCI a pod. voloviny a vzdy nic

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 12:15

tomy : ja som to instaloval na USB disk .. a vzdy mi to slo ..

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od tomy45 » 06 kvě 2010 12:17

Pytkin píše:tomy : ja som to instaloval na USB disk .. a vzdy mi to slo ..
Cize ten image disku mozem kludne dat na USB kluc? alebo ako? takisto som nemal jasno v tom ktory kernel a pod... v tom som uplna lama. Prestalo ma to bavit a kupil som macbook pro...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 12:28

tomy : nie .. musis z neho bootnut .. da sa bootnut aj z kluca .. navody su na nete .. ja som to vzdy napalil na DVD .. bootol z neho .. vlastne ma napada ze som to robil aj z internej mechaniky .. a vzdy som to instaloval na USB disk , aby som to mohol zapnut , ked budem chciet bootnut do OSX .. len si pri boote vyberiem , ze ma bootnuz USB ..

ale kupou macbooku si to samozrejme aj tak najlepsie vyriesil ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Ondra P. » 06 kvě 2010 12:32

tomy45 píše:
Pytkin píše:tomy : ja som to instaloval na USB disk .. a vzdy mi to slo ..
Cize ten image disku mozem kludne dat na USB kluc? alebo ako? takisto som nemal jasno v tom ktory kernel a pod... v tom som uplna lama. Prestalo ma to bavit a kupil som macbook pro...

Nemuzes, teda muzes ale ten image se ti nezkopiruje i s EFI... jediny jak to de ze to ciste nainstalujes na ten USB klic, proste jako kdyz by si to instaloval na normalni disk.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Ondra P. » 06 kvě 2010 12:35

Pytkin píše:ja som to vzdy instaloval z USB mechaniky .. ziadne AHCI nebolo treba ..
pri USB to neni potreba pri HD ano

Q-Beat
Příspěvky: 47
Registrován: 13 pro 2008 08:58

Re: Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Q-Beat » 04 říj 2010 20:58

Ahoj, nevite jaka je nejidealnejsi zakladni deska pro hackintosh na socket 775, procesor core 2 quad 2,66? Snazil jsem se nainstalovat spoustu hack verzi na kartu asus p5q se 2, ale furt to padalo pri instalaci a je tam spousta prenastaveni a musi se tam dat i jina verze biosu, aby to slo. Moc kroku a proste jsem to nerozbeh. Ted se chystam koupit novou desku, ponevadz tamta prisla k ujme a rad bych hack nainstaloval. Ovsem co nejjednodusseji a ne s dvaceti prenastavenima...dik za rady.q

Odpovědět