Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Z jakých komponentů postavit funkční Hackintosh?

Příspěvek od Oxyygen » 24 črc 2008 09:22

Zdravim, kamoš staví nové PC na muziku, a uz chce aby mu tam chodil i osx..
Jaka deska je nejvhodnejsi? Chce pouzit Intel Quad procesor.
A grafika?

Diky za presne odpovedi
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 črc 2008 09:28

Hackintosh? :) Takže nějaký hackerský dělo? :)
Si ten název topicu oprav-

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 24 črc 2008 09:43

hackintosh se rika PC na kterym lita OSX. nic vic nic min
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 24 črc 2008 10:01

:))

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2008 10:29


Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 črc 2008 11:58

Taham se za vlasy kam se ten svet riti... zlaty casy PowerPC...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2008 12:03

kam by sa rutil... intel pc je dnes state of art workstation technologia. nikto nema nic lepsie, preco by mal apple pouzivat horsiu technologiu?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 črc 2008 13:28

kexik: PowerPC snad bejval lepsi procesor, ne? Mam dojem, ze hlavni oficialni duvod prechodu na intel byly problemy s vcasnyma dodavkama procesoru od Motoroly (a IBM?)...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 črc 2008 13:48

Cyril píše:kexik: PowerPC snad bejval lepsi procesor, ne? Mam dojem, ze hlavni oficialni duvod prechodu na intel byly problemy s vcasnyma dodavkama procesoru od Motoroly (a IBM?)...
byval mozno v 90.tych rokoch minuleho storocia. pamatam si, ze ked prisli PIII a Athlony, chalani v reklamke co bezali na Mac-och, prikupili jeden Athlon len kvoli renderingu, pretoze FPU mal podstatne vykonnejsiu ako vtedajsi tusim G3

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 črc 2008 15:02

cyril: to by si mal vediet ze oficialny dovod je vzdy len taka laskava zasterka. ono hlavnym motorom vyvoja bola vykonna konkurencia od amd, vdaka za nu... dnes ma znervoznuje prave ze amd dochadza dych, to nie je dobre. vyvoj potrebuje konkurenciu

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 24 črc 2008 15:12

poshook: to ja si pamatam ze som mal naraz G4 a athlon, a athlon sice mal vyssiu frekvenciu, no co sa tykalo softov ktore som pod tym mohol porovnat - reaktor a photoshop, tak na G4 powerbooku mi to slapalo lepsie. ono asi aj zalezi od toho ze pri akych vypoctoch / v akych softoch si to porovnaval. pripadne je mozne ze to co pises bolo tesne pred vypustenim G4, ked uz bola G3 zastarala. ale co sa architektury procesoru tyka tak by som povedal ze G4 boli na tom urcite lepsie. G5 tiez. trochu ina verzia toho procesoru sa vtedy dost davala do superpocitacov, tak asi az tak uplne na nic tie procesori neboli...

cyril: mne prijde ze to bolo skor o peniazoch a nie o problemoch s dodavanim procesorov. a tiez o tom ze neboli schopny spravit G5 ktory by sa dal uchladit v notebooku...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 črc 2008 15:37

podle taktovaci frekvence se to porovnavat nedalo... ale priznavam, ze ty moje narky jsou asi predevsim z nostalgie, strasne me mrzi, ze se timhle krokem mac trosku odtrhnul z toho krasnyho spolecenstvi DOBRYCH pocitacu - Amiga, Atari atd. , ktery pouzivaly (pouzivaj) Motorolu... Ale za takovy pocity a duvody dneska clovek sklidi akorat tak posmech...
Naposledy upravil(a) Cyril dne 24 črc 2008 16:05, celkem upraveno 1 x.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 24 črc 2008 15:39

ja jedu ASUS BLITZ EXTREME Q6700 4GB RAM a mam original grafiku od applu ATI 2600 a jeste FW kartu s TI chpsetem... slape to jak hodinky lip jak s win XP :)

vpodstate to jede skoro na vsem , ale doporucujou Gigabyte GA-P35-DS3 a nejaky ostatni verze , pak myslim uplne vpoho i ASUS, dokonce maj Drivery pro desky s MSI chpsetem...

pak hodne zalezi na verzy MAC OS a od jakejch hackeru to je nejlepci sou KALYWAY, LEO4ALL, iATKOS.... vetsina techto instalaci maji v sobe monost na zacatku instalace nainstalovat i drivery pro grafiku ATI, NVIDIA, a pak pro sitovy chipy na desce atd....

jinak tet vysla nova verze iATKOS 10.5.4 a to fachci uplne perfektne, proste uplne stejne jako legal APPLE

tady jsou otazky na vse... http://www.insanelymac.com/ takhle komunita jefakt ziva...

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 24 črc 2008 16:12

Cyril píše:podle taktovaci frekvence se to porovnavat nedalo... ale priznavam, ze ty moje narky jsou asi predevsim z nostalgie, strasne me mrzi, ze se timhle krokem mac trosku odtrhnul z toho krasnyho spolecenstvi DOBRYCH pocitacu - Amiga, Atari atd. Ale za takovy pocity a duvody dneska clovek sklidi akorat tak posmech...
chápu Tvé nářky. Mám (sic!) Power PC Dual G5 2,5. V dnešní době již "ojetina", ale - donutí mne něco do nějakých stavebnicových experimentů? NE :)
Co mám na Apple rád je, že je jaký je. Ať s Intelem, nebo s Power PC.
Jen kvůli lepšímu procesoru? No mně ten G5 tedy zatím stačí i pro relativně velký Logic projekty (50+ audio stop a nějaký virtual instruments). Když tak freeznu track, nebo jsem zkusil použít Logic Node s MacBookem. To není špatná věc - na druhou stranu funguje bohužel pouze pro Tracky, ne pro Auxy.

Osobně bych místo stavění prasintoše koupil na eBayi nějaký starší model - třeba G5 s PCIe. Třeba z UK , nějaký repasovaný. Nic proti stavebnicím - proti gustu...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2008 16:14

stavebnice su v pohode .. hlasujem za ! :)

Odpovědět