Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od Oxyygen » 17 dub 2014 22:35

Pred dvema lety jsem si kupoval mac mini, kde byl 2x 1GB RAM (Samsung). Hned jsem k tomu koupil 4GB (Kingston). Protoze mi bylo lito original pameti vyhazovat, 1GB jsem pouzil... Takze jsem mel 5GB..

Po naistalovani OS 10.9 jsem si po case vsiml, ze mi pocitac cim dal pomaleji nabiha i aplikace se prvotne spousti pomaleji.... Prisuzoval jsem to 3x upgradu systemu. Dneska nevim proc me napadlo ze tu 1GB (oroginal) vytahnu a necham tam jen 4GB

Od te chvile zacal pocitac fungovat jak pri nove instalaci....


Takze postreh: Mac (nebo 10.9) je asi hodne hejsavej na ruzne RAMky (i kdyz maji identicke parametry). Kdyz jsou dve stejne nebo jedna je to v poradku...

Tak treba vam to k necemu bude.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od TOM-Thak » 18 dub 2014 07:35

No tak nebylo to tim, ze ti ty ramky zacly fungovat v dual modu? Kdyz mas sudy pocet modulu a jedou v dualu tak je to rychlejsi mez kdyz mas 3 moduly cili lichy pocet.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od Oxyygen » 18 dub 2014 08:13

prave ze ne.. Mac mini ma jen 2 sloty... Samotna 4GB funguje lip nez 4GB+1GB a to opravdu znatelne... Ty zmeny jsem si vsiml az po prechodu na 10.9
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od W.Cable » 18 dub 2014 08:34

Pokud tam je dual channel, tak plati... koupit dva moduly o stejne velikosti (vyrobce muze byt ruzny), dale je nutne pohlidat rychlost a casovani. Plati, ze pomalejsi pamet vzdy zpomali tu rychlejsi a bude vyuzito vyssi casovani z te rychlejsi.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od Oxyygen » 18 dub 2014 08:59

prectete si poradne co jsem psal.. :wink: . To opravdu neni o dualu, ta "zajimavost" je o necem jinem. Kazdopadne pokud v macu ruzne ramky a mate stejnej problem, tak zkuste s jednou
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od W.Cable » 18 dub 2014 09:09

Tak je problem v nekompatibilite ty konfigurace, tj. desky a tech modulu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12782
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od dendy » 18 dub 2014 09:32

to je poriadne zvlastne..

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od Milan » 18 dub 2014 11:34

Měl jsem stejný problém na Mac Booku Pro, udělal jsem reset PRAM a SMC a bylo po problému.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zajimavy postreh ke zpomaleni macu s vymennou RAM

Příspěvek od Pytkin » 19 dub 2014 00:00

Pomala pamat moze spomalovat tu rychlejsiu ..

Odpovědět