Studiové monitory

TOM-Thak

Re: Studiové monitory

Příspěvek od TOM-Thak »

Co je na tech AE22? Ja kdybych měl měnit bedny, tak už jedině za K&H nebo Geithain. Ale to už je trochu jina kategorie a nevyužil bych to se svým skillem :) Jinak dělám hlavně elektroniku tj. trance, house, progressive apod. a pak hodně věci jako obaly pro rádia, intra na párty, reklamy.

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Libi se mi jejich koncept. NS10 ktere jdou vic dolu, srozumitelneji vysky, zaroven si zachovavaji perfektni transienty (time domain). PMSN (podle meho skromneho nazoru) dobry druhy par jako jiny pohled na to co delas. Kdybych pak neco menil, tak ty AEONy. Co by to potom bylo to nevim. Budou zase jine hype-y :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

co se týče mixu, tak jsem nikdy nebyl spokojenější než s AE22

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Nejak se mi nechce verit, ze bedna za cenu 13tis./kus hraje lip nez bedna za 25tis./kus. Je to asi dost subjektivni.

Pierre niko

FRACTAL: Verim tomu, co delals za styl, pls. A mas Sub?

TOM: To jsme se asi nepochopili, AE22 bych mel vzdy jako druhy poslech, jako maji nekteri NS10. APS jako allarounder na nejakou dobu, ty pak treba za neco vymenit. APSka bych za AE22 nemenil. Sory za zmatek.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jo taak, tak to pak chapu. Ja na ten muj styl co delam uvazuju k APSkam bud o KRK VXT, pripadne Adam.. neco s jinym charakterem a ne 8" ale 6" at to ma proste jiny prednes a neco z nizsi tridy.. takze ne za 50par ale treba za 20-25.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

> FRACTAL: Verim tomu, co delals za styl, pls. A mas Sub?

Používal jsem je jak k produkci, tak k postprodukci - hlavně mixu... Stylově opravdu všecko od živých folk/rock věcí, elektro-fůze až po ambient elektroniku, Sub byl v mojem případě úplně zbytečný

Nechápal bych je jako "druhý poslech" - spíše jako první poslech na odkrývání problémů (a na master jsem používal K&H)

pohledej na ezone, párkrát sme je tu rozebírali

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Budu tady příští týden mít na zkoušení tyhle monitory: http://www.chrispelonisspeakers.com/model-4288.html Reference dost oslnivé, cena velice příznivá ... Pozval bych tě též, ale Valmez je trošku z ruky ?

Pierre niko

IVO: No, to je zajimave, ty neznam. Zaujala me ta USB featurka s temi presety a EQs. Hmmm. Cena ovsem vice jak dvojnasobne prekracuje muj rozpocet (+/- 30k). Odrene, dobite, se sloupanou barvou, ale stoprocentne prednasejici bych je ale klidne vzal :) Jinak, ziju v Praze. Asi bych moh upravit profil... Budes tam mit i KH 120tky? Rad bych se k tobe podival.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

KH 120 tady momentálně nemám (ale mohl bych zkusit domluvit) ... ale přijed se podívat kdykoliv i jen tak :) můžeme porovnat Pelonis vs Geithain :) Ty Pelonis by byly k mání i za 50, to není dvojnásobek :) Ale nejdřív je třeba ověřit v praxi jestli pověsti nelhaly ...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Ivo: 4288 nebo 4288 MII? Tuším že mezi nimi byl docela zásadní cenový rozdíl.. Ale pravdou je, že na G-slutz se už z 4288 hromadně padalo pod stůl, pokud si to vlákno dobře pamatuju..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Budou ty nejnovější a hodně vylepšené MKII, cenový rozdíl mezi nimi není nijak dramatický, cca 500 USD ...

Tady je nejnovější feedback na ně , přímo od mistra UBK (ve druhé půli textu) http://www.gearslutz.com/board/8778572-post406.html

Jinak jsou docela velké (zjistit jejich rozměry je těžké , ve specifikacích se neuvádějí :)

je to cca 50x 38x 45 cm

Pierre niko

Jo, ja zrovna ctu to dlouhe vlakno a jak rikas, hromadne padani pod stul. Pritom chlapik pouziva na stredy/vysky koncentricke Tannoye. Je to zajimave. Planuju cestu do Jablonce, kdyby v budoucnu bylo potreba nejakych takovych bedynek... :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

On ten chapík je jeden z top akustických expertů v US :) Ty bedny ale tady budu mít jen krátce poté co dojdou z USA (2-3 dny) pak už poputují za novým majitelem ... dám vědět až se tu objeví (kdokoliv je tu vítán na test). Jsem velmi zvědavý a těším se...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

hmm.. 4288 měly stát $2199 a MII $3499, to už mi jako zásadní rozdíl docela připadá.. nemluvě o tom, že 71 000 ( http://www.velvetsound.net/cz/7-monitor ... 4288-mkii/ ) je o dost víc než dvojnásobek původního rozpočtu :-D, předpokládám že "i za padesát" se s daní opravdu sehnat nedají, to by sedělo max na tu první verzi.. Dlouho, dlouho zvažuju podobný nákup (A7x) občas kouknu výš (AEON), ale na 4288 by to chtělo ještě našetřit - poslechnout si je by mě ale určitě zajímalo..

Zamčeno