Bicí z FL do Cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Chrudoš Potvor

Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od Chrudoš Potvor »

Ahojte,

nejak nemohu prijit na to, jak dostat bicí z FL studia do MIDI stopy v Cubase... Zatim to tam cpu pouze importem ve wav. formatu, ale to jde do audio stereo stopy, coz neni to prave orechove... Poradite prosim nekdo...?

Predem dik!

kexik

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od kexik »

zbytocne... otvor si FL v cubase ako vst plugin, otvor v nom svoj .flt projekt, a pripadne nahraj do cubase vystup ako audio alebo pouzi freeze. vynasat z FL midi je blbost a ked pouzivas FL ako plugin, nie je nutne posielat noty z cubase, interny piano roll dalej funguje

Chrudoš Potvor

jj, to jsem uz taky zkousel, jen mi to nejak nechce nahravat tu stopu... Mam otevren FL jako VST + ten muj projekt v nem, spustim nahravani v Cubase, projekt se spusti (hraje), stopa v Cubase bezi, ale nic nenahrava (nahrava to prazdnou stopu...) :cry:

delay

Příspěvek od delay »

Tak zkus ReWire.

Chrudoš Potvor

...a to jak, prosim...?

delay

Příspěvek od delay »

V Cubase máš pod Devices ReWire (měl bys), tam si aktivuješ jednotlivé kanály a zvuk si můžeš na tom kanále nahrát klasickým způsobem. Myslím že stačí zapnout FLko a automaticky ti naskočí v ReWire modu, aspon me to tak delalo doma, bohuzel tady v praci mam Nuendo 3 a jednak nevidim ReWire v devices a druhak se mi FL spousti bokem. Tak misto abych poradil, tak muzu resit sam... Asi reinstal FL.

kexik

Příspěvek od kexik »

Chrudoš Potvor píše:jj, to jsem uz taky zkousel, jen mi to nejak nechce nahravat tu stopu... Mam otevren FL jako VST + ten muj projekt v nem, spustim nahravani v Cubase, projekt se spusti (hraje), stopa v Cubase bezi, ale nic nenahrava (nahrava to prazdnou stopu...) :cry:
a ine vsti ti nahrava? imo len nerobis spravne tuto operaciu. ked raz vsti pocujes, malo by byt ok a robi co ma...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

VSTi se v zásadě nenahrávají klasickým způsobem, ale jsou součást renderingu. Čili podstatně jednodušší, rychlejší a IMHO správnější postup je třeba vysólovat stopu s VSTi Fruity, exportovat Audio Mixdown a v dialogu zaškrtnout Import to Pool a Import to Audio Track. Následně původní stopu zamutovat.

Samozřejmě ti to nik nenahrává, protože nemáš (zjevně) Internal Loopback (nahrávání během přehrávání na stejném audio engine).
P.

Odpovědět