Bicí z FL do Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Chrudoš Potvor
Příspěvky: 4
Registrován: 01 bře 2009 09:40

Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od Chrudoš Potvor » 29 kvě 2009 06:33

Ahojte,

nejak nemohu prijit na to, jak dostat bicí z FL studia do MIDI stopy v Cubase... Zatim to tam cpu pouze importem ve wav. formatu, ale to jde do audio stereo stopy, coz neni to prave orechove... Poradite prosim nekdo...?

Predem dik!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2009 06:40

zbytocne... otvor si FL v cubase ako vst plugin, otvor v nom svoj .flt projekt, a pripadne nahraj do cubase vystup ako audio alebo pouzi freeze. vynasat z FL midi je blbost a ked pouzivas FL ako plugin, nie je nutne posielat noty z cubase, interny piano roll dalej funguje

Chrudoš Potvor
Příspěvky: 4
Registrován: 01 bře 2009 09:40

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od Chrudoš Potvor » 29 kvě 2009 06:59

jj, to jsem uz taky zkousel, jen mi to nejak nechce nahravat tu stopu... Mam otevren FL jako VST + ten muj projekt v nem, spustim nahravani v Cubase, projekt se spusti (hraje), stopa v Cubase bezi, ale nic nenahrava (nahrava to prazdnou stopu...) :cry:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od delay » 29 kvě 2009 08:16

Tak zkus ReWire.

Chrudoš Potvor
Příspěvky: 4
Registrován: 01 bře 2009 09:40

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od Chrudoš Potvor » 29 kvě 2009 08:30

...a to jak, prosim...?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od delay » 29 kvě 2009 08:41

V Cubase máš pod Devices ReWire (měl bys), tam si aktivuješ jednotlivé kanály a zvuk si můžeš na tom kanále nahrát klasickým způsobem. Myslím že stačí zapnout FLko a automaticky ti naskočí v ReWire modu, aspon me to tak delalo doma, bohuzel tady v praci mam Nuendo 3 a jednak nevidim ReWire v devices a druhak se mi FL spousti bokem. Tak misto abych poradil, tak muzu resit sam... Asi reinstal FL.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od kexik » 29 kvě 2009 14:46

Chrudoš Potvor píše:jj, to jsem uz taky zkousel, jen mi to nejak nechce nahravat tu stopu... Mam otevren FL jako VST + ten muj projekt v nem, spustim nahravani v Cubase, projekt se spusti (hraje), stopa v Cubase bezi, ale nic nenahrava (nahrava to prazdnou stopu...) :cry:
a ine vsti ti nahrava? imo len nerobis spravne tuto operaciu. ked raz vsti pocujes, malo by byt ok a robi co ma...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Bicí z FL do Cubase

Příspěvek od pavlii » 29 kvě 2009 16:21

VSTi se v zásadě nenahrávají klasickým způsobem, ale jsou součást renderingu. Čili podstatně jednodušší, rychlejší a IMHO správnější postup je třeba vysólovat stopu s VSTi Fruity, exportovat Audio Mixdown a v dialogu zaškrtnout Import to Pool a Import to Audio Track. Následně původní stopu zamutovat.

Samozřejmě ti to nik nenahrává, protože nemáš (zjevně) Internal Loopback (nahrávání během přehrávání na stejném audio engine).
P.

Odpovědět