C SX3 Ako pustiť "Play track" z Masterkeyboardu?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 09:44

C SX3 Ako pustiť "Play track" z Masterkeyboardu?

Příspěvek od Tamango » 04 pro 2007 09:40

Mám Cubase SX3. Je neaká možnosť ako by sa dal pustiť "Play track" z Masterkeyboardu? Myslím tým to, že po stlačení určitej (navolenej klávesy na Masterkeyboarde) sa spustí Play v Cubase. Mám Evolution MK361C, ktorý nemá SysEX ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2007 09:51

Využít Remote Control - jinak to nejde.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2007 12:27

tamango : cubase vzdy maval remote control .. dufam ze to ma aj SX .. navolis si nejaku remote klavesu .. typicky sa pouziva ta uplne hore .. C5 pri 5 oktavovom keyboarde .. a potom mas navolene dalsie klavesy na play , stop , next track , atd .. a ty stlacis remote key a potom k nemu play .. a voila .. seq sa pusti ..

alebo druha moznost kupit si numericku USB klavesnicu a polozit si ju na master a riadit cubase z nej .. tam mas potom aj lokatory .. atd ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2007 12:32

2tamango: má to ale jeden háček - MIDI zařízení se dá použít buď pro zadávání not/kontrolerů apod. nebo pro Remote Control! Ale osobně jsem si nevyzkoušel (na Motifu), jestli je možná kombinace, tedy tlačítka pro Play, FF, REW atd. používat tak, jak jsou a klaviaturu a ostatní knoby zase pro hru...... pokud bude mít zařízení možnost dvou a více MIDI okruhů, tak by to takto fungovalo (podobně používám Radium61), ale pokud má jen jeden MIDI okruh, tak to fungovat nebude a bude třeba se holt rozhodnout, jak postupovat dál.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2007 12:39

kukam nuendo 3 .. midi remote control uz nevidim .. a ani nevidim ze by sa v key commands dali priradit aj midi eventy .. nebolo to v SX kedysi ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2007 12:41

vsetko dobre z toho cubasu vyhodili ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2007 12:43

Device -> Device Setup -> Generic Remote (nastavování), aktivace je přes Device -> Generic Remote

Cubase SX 3.1.1

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2007 12:44

pavlii : ale generic remote je predsa uplne nieco ine ako pisem ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2007 12:45

2Ptkin: pokud dobře chápu, tak není :-) Remote Control a Generic Remote jedno jest - akurát se to prostě krapánek přejmenovalo ;-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2007 17:54

pavlii : V generic remote je ale vsetko predsa .. ovladanie mixu atd ... remote control bol len transport a prehadzovanie stop .. velmi prakticke .. a fungovalo to paralelne .. cize si nahraval z keyboardu a z toho isteho si ovladal ..

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 09:44

Příspěvek od Tamango » 05 pro 2007 08:45

ďakujem za odpovede ... skúsim sa s tým pri troche času doma pohrať ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 05 pro 2007 14:00

2Pytkin: aaaaano?? mhm....juknu na SX i VST verzi doma......já se obávám, že se nepletu....vždyť jsem konec konců psal o Remote Control článek - a ten je psaný podle verze VST 5.2..... a jedná se o stejný kus programu (vzhledově, nastavitelnými poližkami apod.) jako Generic Remote v SX3.1

Ale jak tak koukám na SX3.1, máš asi na mysli MMC Master (menu Devices) - ale to je na ovládání externího zařízení z Cubase (samostatný transport panel). Nic jiného se mi nepodařilo v SX3.1 najít... :-(

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 pro 2007 15:27

pavlii : vobec nemal na mysli MMC master .. to je uplne nieco ine ..

a pisal som ze v SX3 to asi neni .. ja som to pouzival v Cubase na atari .. aj na PC to bolo .. neviem ci vo VST .. ale snad aj tam ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 18 pro 2007 12:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 pro 2007 12:06

tamango: vcera jsem to konecne rozchodil na edirolu. ale popravde stejne to vyuziju asi jen pri domichanivani, kde uz nebudu nic nahravat. ono furt prepinat memory presety je trochu na pikacu ;) takze space atd. zustava

rozchodil jsem to pomoci remote control a primo udelany mapy pro cubase, kterou ma edirol na svym webu. jako remote se musi nainstalovat nejakej rolandovskej controler..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 pro 2007 14:29

jde to pres generic remote...

Odpovědět