C SX3 Ako pustiť "Play track" z Masterkeyboardu?
C SX3 Ako pustiť "Play track" z Masterkeyboardu?
Mám Cubase SX3. Je neaká možnosť ako by sa dal pustiť "Play track" z Masterkeyboardu? Myslím tým to, že po stlačení určitej (navolenej klávesy na Masterkeyboarde) sa spustí Play v Cubase. Mám Evolution MK361C, ktorý nemá SysEX ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...
tamango : cubase vzdy maval remote control .. dufam ze to ma aj SX .. navolis si nejaku remote klavesu .. typicky sa pouziva ta uplne hore .. C5 pri 5 oktavovom keyboarde .. a potom mas navolene dalsie klavesy na play , stop , next track , atd .. a ty stlacis remote key a potom k nemu play .. a voila .. seq sa pusti ..
alebo druha moznost kupit si numericku USB klavesnicu a polozit si ju na master a riadit cubase z nej .. tam mas potom aj lokatory .. atd ..
alebo druha moznost kupit si numericku USB klavesnicu a polozit si ju na master a riadit cubase z nej .. tam mas potom aj lokatory .. atd ..
2tamango: má to ale jeden háček - MIDI zařízení se dá použít buď pro zadávání not/kontrolerů apod. nebo pro Remote Control! Ale osobně jsem si nevyzkoušel (na Motifu), jestli je možná kombinace, tedy tlačítka pro Play, FF, REW atd. používat tak, jak jsou a klaviaturu a ostatní knoby zase pro hru...... pokud bude mít zařízení možnost dvou a více MIDI okruhů, tak by to takto fungovalo (podobně používám Radium61), ale pokud má jen jeden MIDI okruh, tak to fungovat nebude a bude třeba se holt rozhodnout, jak postupovat dál.
P.
P.
2Pytkin: aaaaano?? mhm....juknu na SX i VST verzi doma......já se obávám, že se nepletu....vždyť jsem konec konců psal o Remote Control článek - a ten je psaný podle verze VST 5.2..... a jedná se o stejný kus programu (vzhledově, nastavitelnými poližkami apod.) jako Generic Remote v SX3.1
Ale jak tak koukám na SX3.1, máš asi na mysli MMC Master (menu Devices) - ale to je na ovládání externího zařízení z Cubase (samostatný transport panel). Nic jiného se mi nepodařilo v SX3.1 najít...
P.
Ale jak tak koukám na SX3.1, máš asi na mysli MMC Master (menu Devices) - ale to je na ovládání externího zařízení z Cubase (samostatný transport panel). Nic jiného se mi nepodařilo v SX3.1 najít...

P.
pavlii : vobec nemal na mysli MMC master .. to je uplne nieco ine ..
a pisal som ze v SX3 to asi neni .. ja som to pouzival v Cubase na atari .. aj na PC to bolo .. neviem ci vo VST .. ale snad aj tam ..
a pisal som ze v SX3 to asi neni .. ja som to pouzival v Cubase na atari .. aj na PC to bolo .. neviem ci vo VST .. ale snad aj tam ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 18 pro 2007 11:08, celkem upraveno 1 x.
tamango: vcera jsem to konecne rozchodil na edirolu. ale popravde stejne to vyuziju asi jen pri domichanivani, kde uz nebudu nic nahravat. ono furt prepinat memory presety je trochu na pikacu
takze space atd. zustava
rozchodil jsem to pomoci remote control a primo udelany mapy pro cubase, kterou ma edirol na svym webu. jako remote se musi nainstalovat nejakej rolandovskej controler..

rozchodil jsem to pomoci remote control a primo udelany mapy pro cubase, kterou ma edirol na svym webu. jako remote se musi nainstalovat nejakej rolandovskej controler..
-
- Profesionál