C5 - mixer

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
johny01
Příspěvky: 30
Registrován: 21 čer 2009 22:10

C5 - mixer

Příspěvek od johny01 » 09 čer 2010 11:12

Cus chlapi,

Predstavim modelovou situaci.
kdyz hodim v Cubase5 v mixeru na "main out" lowpass filtr tak mam ten filtr na vsech nastroich dejme tomu ze jich mam 10.

No a ja bych chtel zjistit jestli existuje nejaky jednoduchy trik jak vyjmout 1 nastroj ztech 10 aby hral bez toho filtru.

Vim ze se na to nepujde timto zpusobem ze se to nahodi na "main out", dal sem to jen pro priklad aby se to lip chapalo.

Diky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: C5 - mixer

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2010 11:19

jednoducho .. na main out nikdy nic nevesaj .. pouzivaj grupy .. das 10 veci do grupy a tam das ten LP filter .. ked chces nieco bez toho , tak to vyhodis z tej grupy a das to na priamo ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: C5 - mixer

Příspěvek od pavlii » 09 čer 2010 21:23

...a nebo do jiné grupy.

P.

johny01
Příspěvky: 30
Registrován: 21 čer 2009 22:10

Re: C5 - mixer

Příspěvek od johny01 » 10 čer 2010 13:17

Dobre, ty grupy jsou reseni, ale co kdyz uz mam obsazeny jeden ten bus ktery chci groupovat (viz. obrazek) co pak.. ?
Přílohy
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (134.17 KiB) Zobrazeno 300 x

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: C5 - mixer

Příspěvek od TOM-Thak » 10 čer 2010 15:21

Ten nadpis sidechain znaci nazev nejake grupy do ktere posilas nejaky BUS jo? No tak ted je otazka v jakem to je sledu.. pokud chces napred neco sidechainovat a pak (ne)filtrovat tak si udelas grupu na nastroje, kam das filtr a tu posles do toho sidechainu a ten kanal, kterej nechces filtrovat, tak posles primo do sidechainu a nebudes tam posilat pres filtr grupu. Pokud chces neco sidechainovat a neco ne, ale oboji chces filtrovat, tak to udelas opacne.. udelas grupu s filtrem kam posles rovnou nastroj, co nechces sidechainovat a ty, co chces sidechainovat tak posles do sidechain grupy a tu grupu posles na filtr grupu a mas to taky. Proste vsecko je o kombinaci grup kanalu a jejich routovani dal. Staci si to nakreslit jak ty efekty maji jit za sebou.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: C5 - mixer

Příspěvek od MonkeyFighter » 10 čer 2010 15:24

ted nejak nechapu jak obsazenej?na obrazku je videt ze ten kanal je nasmerovanej do nejaky grupy,bud je to ta do ktery to chces posilat tak nic neres a nebo chces do jiny tak tam zaklikni jinou...proste jen vyber do ktery grupy to chces poslat...

johny01
Příspěvky: 30
Registrován: 21 čer 2009 22:10

Re: C5 - mixer

Příspěvek od johny01 » 10 čer 2010 16:36

no k tomu routovani se musim jeste nejak prokousat, nikdy jsem nic takoveho neresil.

Ja sem prave myslel ze to udelam jednoduse tak ze vytvorim group track GRUPA a to pak jednoduse v mixeru ty vsechny kanaly nasmeruju do te GRUPY kde mam v INSERU ten filtr.. Jenze u jednoho samplu a bassy tam mam prave uz ten sidechain a tim padem to nemuzu nasmerovat do te GRUPY protoze kdyz zmenim ten bus "sidechain (stereo) na GRUPA tak uz logicky sidechan prestane fungovat.

Proste potrebuju nejakym zpusobem naroutovat pred ten sidechainovaný sampl (kanal 13) jeste kanal GRUPA.

Jinak hudebne to ma vypadat asi tak ze vsechno v tracku jede v jiste chvili pod filtrem a jakoby nad tim v popredi je nefiltrovany sampl crashe.

MonkeyFighter: No ono by to nejspis chtelo aby se daly zakliknout dve grupy najednou:)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: C5 - mixer

Příspěvek od TOM-Thak » 10 čer 2010 16:44

johny01 píše:no k tomu routovani se musim jeste nejak prokousat, nikdy jsem nic takoveho neresil.

Ja sem prave myslel ze to udelam jednoduse tak ze vytvorim group track GRUPA a to pak jednoduse v mixeru ty vsechny kanaly nasmeruju do te GRUPY kde mam v INSERU ten filtr.. Jenze u jednoho samplu a bassy tam mam prave uz ten sidechain a tim padem to nemuzu nasmerovat do te GRUPY protoze kdyz zmenim ten bus "sidechain (stereo) na GRUPA tak uz logicky sidechan prestane fungovat.

Proste potrebuju nejakym zpusobem naroutovat pred ten sidechainovaný sampl (kanal 13) jeste kanal GRUPA.

Jinak hudebne to ma vypadat asi tak ze vsechno v tracku jede v jiste chvili pod filtrem a jakoby nad tim v popredi je nefiltrovany sampl crashe.

MonkeyFighter: No ono by to nejspis chtelo aby se daly zakliknout dve grupy najednou:)
No dyt to je presne to co jsem ti popsal..

Ted mas vsecky nastroje do grupy s filtrem.. a basu a jeden sampl ti vedou do grupy se sidechainem.
A chces aby ti to filtrovalo i tu basu a ten sampl.. takze posli Sidechain grupu do te grupy s filtrem.

Bude to pak vypadat asi takto


Bass -> Sidechain group -> Filter Group
Sampl-> Sidechain group -> Filter Group
ostatni samply, co chces nafiltrovat -> Filter Group
sampl crashe, co se nefiltruje -> Stereo Out (master)

a je to..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: C5 - mixer

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2010 21:28

Do sidechainu mozes posielať aj cez send

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: C5 - mixer

Příspěvek od TOM-Thak » 11 čer 2010 09:04

Pytkin píše:Do sidechainu mozes posielať aj cez send
Pravdu má ten chlapec.


2:johny01

Jak říkám, nejlepší je, si tu cestu nakreslit. To, co si tu popsal je naprosto easy efekt. Já už to dneska dělám tak, že mám připravenou template v cubase a tam mám nachystanou sidechain stopu, grupu s efektama a Virus TI 5x.
Udělej si něco podobnýho a máš to. Jen tomu věnuj chvilku času a třeba si to nakresli, pokud nemáš takovou představivost.

johny01
Příspěvky: 30
Registrován: 21 čer 2009 22:10

Re: C5 - mixer

Příspěvek od johny01 » 11 čer 2010 18:05

ok, ja to prvne moc nepochopil , ale ted uz to chapu.. tak diky moc!

Odpovědět