CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Kermitak » 11 pro 2012 16:22

Jasne ze ma kazdej svuj forkflow, ale jak pises, jsou nejaky zakladni veci, ktery chce skoro kazdej a misto toho se objevujou zbytecnosti. Nova verze je vzdycky spis beta a ze by vychazely nejaky rychly hotfixy, o tom si muzeme nechat zdat.

Se soucasnyma protoolama jsem si hral jen asi pet minut, takze o nich skoro vubec nic nevim. Nicmene midi nepouzivam a z videi co jsem videl mi prislo, ze prace s audiem je na dosti vysoky urovni. Ale nevim. Rad bych je vyzkousel, ale ilok si kvuli trial verzi kupovat nebudu, takze mam asi smolika.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od nixx » 11 pro 2012 16:27

Čím dýl to tady čtu, tím víc uvažuju o definitivním přechodu na Reaper...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od biscuit » 11 pro 2012 19:50

ja taky po cteni tady premejslel kam dal, ale pak jsem chvilku delal se sest a pulkou a zjistil jsem, ze mi nic nechybi a vse je pro mne ok. alespon zatim ;)

nicmene nazor, ze se misto totalniho vyladeni vymejslej radoby atraktivni picovinky, zastavam taky ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od dendy » 11 pro 2012 23:22

Kermitak píše:Ja si taky rikam, jestli neni cas se na celej Steinberg vyprdnout, fakt me stvou tim jak na vsechno kaslou. No jo, jenze kam jit? Mozna Pro Tools?
ja som sa pre toto vyprdol na stein erg vo verzii C4.5 ... kukam za za tie roky ziadna zasadna zmena firemnej politiky :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 12 pro 2012 11:34

Zdravím všechny. Tak upgrade z 6.5 na sedmičku je už na cestě, ale jak to tak čtu, tak ani nevím, jestli se mám pustit do instalace. Přece jen chci přes Vánoce spíš skládat, než být naštvaný, že mi zase spousta věcí nefunguje. V Cubase dělám už od verze VST 3.7 a čím dál tím víc mám pocit, že jsem se stal rukojmím Steinbergu. :) Což mě dost štve. Opravdu jejich chování k uživatelům je čím dál tím horší. Přemýšlel jsem, že přejdu na Logic, ale prý se proslýchá, že tým Logicu Apple rozpustil. Taky hledám jinou alternativu. Brooklyne, s tím Presonusem si myslím, že je to na dobré cestě. V lednu na něj budu psát test. Teď co vydali nový 2.5 update s celou řadou vylepšení a ZDARMA je vidět, že by ze Studia One mohl být zajímavý sequencer. Nemáš informaci o zvukovém engine? Jak moc je kvalitní? Taky mám pocit, že dobře reagují na postřehy z fóra. No, uvidíme. Třeba bude Cubase7 poslední verzí, než přejdu na něco jiného.

Kromě uvedených věcí mě na Cubase štve spousta programově nedořešených věcí, kolotočářský vzhled, klikačka, že by mi ruka upadla a pachuť z Steinberg VST instrumentů a pluginů...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2012 11:37

ondrash : a co ta nuti upgradovat ? ja tu mam v studiu nuendo 4 a nemam pocit , ze by som potreboval daco ine .. V druhom studiu uz mame Nuendo 5.5 a okrem viac videi necitim nic co by ma presviedcalo , ze treba upgrade aj tu ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 12 pro 2012 11:40

Ondrash píše:Zdravím všechny. Tak upgrade z 6.5 na sedmičku je už na cestě, ale jak to tak čtu, tak ani nevím, jestli se mám pustit do instalace. Přece jen chci přes Vánoce spíš skládat, než být naštvaný, že mi zase spousta věcí nefunguje....
Bez problémů - C7 má svůj instalační adresář, nepřepisuje předchozí verzi. Můžeš koexistovat s oběma najednou.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 12 pro 2012 13:14

Pytkin píše:ondrash : a co ta nuti upgradovat ? ja tu mam v studiu nuendo 4 a nemam pocit , ze by som potreboval daco ine .. V druhom studiu uz mame Nuendo 5.5 a okrem viac videi necitim nic co by ma presviedcalo , ze treba upgrade aj tu ..
Ahoj Pytkine. Vždycky se najdou nové funkce, které ocením...

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 12 pro 2012 14:43

jj me treba uz jenom vestaveny doladovani od verze 5 stalo za to upgradovat.... na 6ku ze 4ky ;). Nehlede na kopirovani a presouvani insertu.

Plus je otravnej fakt, ze proste kdyz ti nekdo prinese projekt v novejsi verzi nez mas, tak ho proste neotevres. Kdyz nedelas pro jiny nebo vsechno vzdycky zacina u tebe, tak je to jedno, ale ne vsichni tak muzou delat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2012 15:20

matucha .. jo to na na N3 sralo to presuvanie insertov .. To uz v N4 je ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 pro 2012 15:24

matucha píše:jj me treba uz jenom vestaveny doladovani od verze 5 stalo za to upgradovat.... na 6ku ze 4ky ;). Nehlede na kopirovani a presouvani insertu.

Plus je otravnej fakt, ze proste kdyz ti nekdo prinese projekt v novejsi verzi nez mas, tak ho proste neotevres. Kdyz nedelas pro jiny nebo vsechno vzdycky zacina u tebe, tak je to jedno, ale ne vsichni tak muzou delat.
v tomhle je ale cubendo fakt fajn, s oteviranim projektu z ruznejch verzi jsem prave nikdy nemel problem, max. to napsalo, ze treba neni k dispozici stejnej algoritmus, ale vzdycky se mi to otevira (mezi nuendem 3, 4, cubase 6, cubase 5).

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 12 pro 2012 17:33

Novy stary projekty otevrou, ale kdyz nekdo prinese projekt ve vyssi verzi, tak ho v nizsi na 99% neotevres (nekdy nizsi nuendo otevrelo, ale nizsi cubase ne).

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 14 pro 2012 10:56

Ahoj. Tak mi včera dorazila krabicová verze upgradu 6.5 na sedmičku. A tak se chci s vámi podělit o několik dojmů.
Instalace proběhla bez jediných problémů. Instaloval jsem 32bit verzi na W7 64bit, vše se nainstalovalo do nového adresáře. Starší verzi Cubase můžete používat odděleně.

Následně je třeba nastavit nový profil Cubase. Zkopíroval jsem klávesové zkratky, Ports mapping, External Instruments. Preference jsem raději nastavil ručně, protože mi bylo jasné, že v Sedmičce budou jiné a tak jsem nechtěl riskovat, že se přenese nějaké nastavení, které mi nebude vyhovovat. Co se týká nastavování preferencí. Zase je trochu jinak udělané nastavování barevného prostředí Cubase. Proč to zase předělávali? V 6.5 to bylo dobře vyřešené. Nyní když upravíte intenzitu tlačítek, nevidíte náhled. Líp je udělané nastavování barvy indikátorů, kde nyní jsou uvedeny i dB. Nefunguje zapnutí kurzorového kříže, ale to asi opraví.
Po funkční stránce, jsem nenarazil na žádný problém, všechno jede jak má. Po zvukové stránce mi to přijde zvláštní. Stejný projekt mi v C7 zní líp, i když Steinberg na enginu nic neměnil, zlepšili ale ASIO, tak nevím.

No a teď se dostávám k mixu. Popravdě nevím, co si mám myslet. Koncepce je vymyšlená dobře, stromové okno šavlí po levé straně je geniální. Hideování šavlí je super. Líbí se mi možnost zapnout overview, kdy se vám v horní části mixu zobrazí náhled na všechny šavle, které hrají a vy se pak myší k nim rychle dostanete. Tolik asi pozitivních postřehů, teď půjdu k těm negativním. Myslím si, že přepracováním koncepce Mixu Steinberg udělal zásadní rozhodnutí a nastavil tak uživateli jasný signál k tomu, že bude nejspíš muset změnit styl práce. Nový mix je navržený na dotykové displaye. Mám 30 LCD display a mix ovládám myší, nebo jedním motorizovaným faderem přes CC121. Mám rád, když na obrazovce vidím co nejvíc šavlí se všemi informacemi. Nová koncepce ale nutí k jinému přístupu. Scalování celého mixu vypadá zajímavě. Bohužel šavle zabírají půlku stripu, takže když chcete vidět víc kanálů, musíte mix vyscalovat mnohem víc a tím se vám zakryjí popisky k indikátorům, ale hlavně se vám zmenší políčko s názvy insertů a sendů. Ty jsou navíc ve světle modré s bílými popisky, takže jsou mnohem méně čitelné. Čtvrt políčka tvoří stínování z modré do bílé, takže vám text popisku splývá. Celkově je tak název pluginu v insertu mnohem hůř čitelný. Další věc je že už tak tenkém políčku jsou tři ovládací prvky. Nalevo zapnutí/ vypnutí efektu, střed bypasuje efekt, pravá strana slouží k výběru efektu. Takže myší musíte být přesní. V konečném důsledku nezbývá než mixpult mnohem víc nazoomovat, než u C6.5. Nastavování balancí je taky tristní. Je provedeno ve světle šedé s bílými popiskami. Takže když například nastavuji stereo panoramu více do středních hodnot, šedá mi splývá s bílými popiskami. Popisky indikátorů vybuzení jsou tmavě šedé a nejsou na první pohled tak viditelné, jako u předchozí verze, což potřebuju. Nemám Windows8, možná že na něm, to vypadá líp. Můžete někdo pořídit screen? Bohužel mám studio navrženo tak, že už se mi nikam dotykové LCD nevejde.

Loadování pluginů do slotů pomocí vyhledávání jsem zatím nepřišel na chuť. V C6.5 mám pefektně vytvořenou strukturu adresářů do kategorií. Když najedu třeba na Delaye mám je všechny v jedné složce a rovnou vybírám myší požadovaný plugin. Tady musím rozklikávat tlačítka +/- ve stromové struktuře, abych se dostal k požadovanému pluginu a to zdržuje. Vyhledávání pluginů sice vypadá fajn. Ale dost používám např UADa a zjistil jsem, že ty názvy pluginů úplně neznám, navíc se mi předbízejí i Mono verze, takže zase lovím v seznamu. Pro mě naloudovat plugin v C6.5 je rychlejší. Ale je to asi otázka zvyku.
Ostatní funkce jsem zatím moc nezkoušel.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2012 11:36

.... hmmm ten mix byl asi jediná věc co mi přišla zajímavá na C7 a snad by i ospravedlnila tu cenu za upgrade, nicméně jak to čtu tak to nezní zrovna optimálně, jsem na to zítra zvědavej.

Netušíš, jestli ti mamlasové už konečně doprogramovali Mackie C4 support?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 pro 2012 12:41

Ondrash píše: Líbí se mi možnost zapnout overview, kdy se vám v horní části mixu zobrazí náhled na všechny šavle, které hrají a vy se pak myší k nim rychle dostanete. Tolik asi pozitivních postřehů, teď půjdu k těm negativním.
kdyby se ti chtelo to popsat bliz, rad vyslechnu, jak presne tohle funguje. :]
Ondrash píše:Loadování pluginů do slotů pomocí vyhledávání jsem zatím nepřišel na chuť. V C6.5 mám pefektně vytvořenou strukturu adresářů do kategorií. Když najedu třeba na Delaye mám je všechny v jedné složce a rovnou vybírám myší požadovaný plugin. Tady musím rozklikávat tlačítka +/- ve stromové struktuře, abych se dostal k požadovanému pluginu a to zdržuje. Vyhledávání pluginů sice vypadá fajn. Ale dost používám např UADa a zjistil jsem, že ty názvy pluginů úplně neznám, navíc se mi předbízejí i Mono verze, takže zase lovím v seznamu. Pro mě naloudovat plugin v C6.5 je rychlejší. Ale je to asi otázka zvyku.
Ostatní funkce jsem zatím moc nezkoušel.
moc tomu nerozumim - takze zobrazit pluginy, aby kopirovaly strukturu adresaru, kterou si clovek vytvoril, uz nejde?

Odpovědět