CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od SoundsFine » 04 led 2013 00:14

Cubase7 zatím dávám k ledu a pracuji v C6

1.Nový Mix je šlápnutí vedle.
2.Kdo používý UAD 2, Powercore, Duende, Waves nepoužije základní Steinberg plugins. Zbytečně se vyšťavují na něčem, co od nich nikdo neočekává.
3.Nejhorší považuji to, že co jsem v C6 zadal jediným klikem - nyní musím kliknout 4x !!!
4.Nepřehledný mix, opět tlačí na větší monitor alespoň 22" a více.
5. C7 je ve verzi 7.0.1 stále nestabilní.
6. Pořád hledám, v čem je C7 zvukově lepší jak v reklamě avizují? Já to neslyším. Sorry.
Udělal jsem mixdown 30 stop v C6 a C7 s použitím pluginů z UAD2 a POCO a neslyším rozdíl na Firefice UFX a KH O300.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 04 led 2013 04:29

soundsfine: z principu nemuze byt v DAW zadny rozdil, kokotina na n-tou, postni sem schvalne tu reklamu (mozna avizuji ten novy channel-strip, ktery - jak spravne pises - nikdo nepotreboval)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 04 led 2013 04:39

Brooklyn / juanita juarez píše:
Ondrash píše:
Chlapi, nechci tady vést nějakou akademickou debatu. Říkám jen co slyším, ten rozdíl tam fakt je.
udelej kontrolovanej test, otoc faze...
Ondrash: toz uz otocils nebo nevis, co je faze?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 04 led 2013 15:14

dano píše:matucha :) mne pridu reci o nekvalitnom zvuku nejakeho daw uplne uchylne...
Ahoj Dano. Tak to nevím proč. Nainstaloval jsem si Abbleton s tím, že v něm budu dělat pře ReWire v Cubasi a zvuk mě opravdu odradil. A jestli si myslíš, že to není slyšet, tak nevím jaké používáš bedny nebo jaké máš uši. :) Já se na zvuk soustředím dost, uzpůsobil jsem tomu HW, tak mi samozřejmě na zvuku SW záleží. A myslím si, že nedělat rozdíly v tom, jak který DAW hraje... no... tomu nerozumím...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 04 led 2013 15:19

vras píše:asi jo (anebo kdo vi, co s tim provedli). Ale tech par cudliku na mixeru patri mezi uplne zakladni viditelne veci, tohle dokaze otestovat i cvicena opice, aniz by ji nekdo instruoval.. vypustit na trh produkt s takovyma chybama mi prijde tristni, jinymi slovy: nikdo to ani nezkousel.. no budiz utechou, ze ty nejvetsi prusery ted aspon relativne rychle opravuji
Tak jsem dopsal recenzi na Cubase pro Music Store. Docela jsem se rozepsal. :) No a tak už je i trochu času na Ezone. :)
Dost sjem zdrbl Steinberg. Za 25 dní od vypuštění C7 je na fóru v sekci Issues přes 285 threadů s přes více než 3000 příspěvky a Steinberg zatím mlčí.
Zaplať testere a my tě naučíme reportovat! Tak bych charakterizoval dnešní přístup Steinbergu... Grrr... :x

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 04 led 2013 15:26

SoundsFine píše:Cubase7 zatím dávám k ledu a pracuji v C6

1.Nový Mix je šlápnutí vedle.
2.Kdo používý UAD 2, Powercore, Duende, Waves nepoužije základní Steinberg plugins. Zbytečně se vyšťavují na něčem, co od nich nikdo neočekává.
3.Nejhorší považuji to, že co jsem v C6 zadal jediným klikem - nyní musím kliknout 4x !!!
4.Nepřehledný mix, opět tlačí na větší monitor alespoň 22" a více.
5. C7 je ve verzi 7.0.1 stále nestabilní.
6. Pořád hledám, v čem je C7 zvukově lepší jak v reklamě avizují? Já to neslyším. Sorry.
Udělal jsem mixdown 30 stop v C6 a C7 s použitím pluginů z UAD2 a POCO a neslyším rozdíl na Firefice UFX a KH O300.
Jenom dopíšu
1. To teda
2. Souhlas, chvíli jsem se nechal uchlácholit a používal jsem Channel Strip od Steinbergu. A zajímavých výsledků jsem dosáhl. :) Pak jsem začal jednotlivé efekty měnit za pluginy UADU, to byl teda rozdíl... :) Takže pro ty, kdo nejedou v drahých, kvalitních plutinech je celej channel strip na nic. Pro ty kdo chtějí používat Cubase a VSTi to však bude dobrý, protože oni se ten rozdíl neuvědomí. Tímhle krokem se podle mě Steinberg přiblížil trochu k Logicu.
3. Naprostej souhlas
4. Mám 30" a připadám si jak kdybych dělal na 24"ce. Nový mix ti posune vnímání jinam. Už mám zase problémy s místem a pořád scroluju... :(
5. Už jsem skoro všechno vychytal, takže jsem relativně OK.
6. Kontroloval jsem celou sekci Control Roomu, napadlo mě, jestli tam nemám něco jinak nastavené (třeba gainy), ale je to jedna ku jedný. No fakt zvuk mám lepší a latenci na MIDI NULA! prostě hraju a mám odezvu pod rukama. Hned mě to začalo víc bavit. :) Už dělám jen v sedmičce. Mix moc neotevírám. Používám víc Channel Settings. Ten dost vylepšili! Ještě že tak.

Navíc se mi líbí ta mřížka, konečně to dobře udělali...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 04 led 2013 15:27

vras píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
Ondrash píše:
Chlapi, nechci tady vést nějakou akademickou debatu. Říkám jen co slyším, ten rozdíl tam fakt je.
udelej kontrolovanej test, otoc faze...
Ondrash: toz uz otocils nebo nevis, co je faze?
Sorry chlapi. Nebyl čas. O víkendu se na to kouknu...

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 61
Registrován: 17 pro 2009 15:02

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od EMOTIKONE » 09 led 2013 22:22

Po mesici prace...jsem zpatky u 6.5. A jsem rad, ze funguje. Po update na 7.01 nemuzu ani za boha rozjet 32bit verzi, 64bit slape pekne...ale...ha....vubec nechce, nedokaze akceptovat (pro mne) dost znacnou cast vst, ackoliv uz jsou 64bit ...Odeslal jsem nekolik dotazu na svoje problemy, dokonce si zahravam s paranoidni myslenkou, ze Steinberg na svem foru maze kritiky, alespon u jednoho problemu jsem na vlastni oci videl, ze tam je, mel jsem ho jako zalozku, a behem hodinky cely thread zmizel...Nechal jsem jim dotazy i na facebooku...a...nic...Jsem nastvan, chtel bych totiz doopravdy pouzivat to, co jsem si zakoupil...nemam jak, a povazuji to u tak renomovane firmy, za jakou Steinberg povazovan je, za neco, co jim mozna zlomi krk...Ja ale doufam, ze update 7.1 necha majitele pracovat, alespon jako na urovni 6.5...Sakra...
Naposledy upravil(a) EMOTIKONE dne 10 led 2013 00:14, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 led 2013 23:03

to neni moc povzdbudivy! jak rikam, zkusim asi demo, ale spis hlavne pockam na osmicku, lidi delaji doted pecky i na SX.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 22:15

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Symphonic » 10 led 2013 10:52

SoundsFine píše:Cubase7 zatím dávám k ledu a pracuji v C6

1.Nový Mix je šlápnutí vedle.
2.Kdo používý UAD 2, Powercore, Duende, Waves nepoužije základní Steinberg plugins. Zbytečně se vyšťavují na něčem, co od nich nikdo neočekává.
3.Nejhorší považuji to, že co jsem v C6 zadal jediným klikem - nyní musím kliknout 4x !!!
4.Nepřehledný mix, opět tlačí na větší monitor alespoň 22" a více.
5. C7 je ve verzi 7.0.1 stále nestabilní.
6. Pořád hledám, v čem je C7 zvukově lepší jak v reklamě avizují? Já to neslyším. Sorry.
Udělal jsem mixdown 30 stop v C6 a C7 s použitím pluginů z UAD2 a POCO a neslyším rozdíl na Firefice UFX a KH O300.
1. Zvykl jsem si.
2. Waves se mi nelibi. Ostatni nemam, uvažoval jsem o UAD, ale dospěl jsem k tomu, že to nepotřebuji. Takže používám Steinberg pluginy + mix různých speciálních věcí. Channel strip sem tedy taky nepoužil, zatím je schovaný, ale chystám se :) Přišlo mi, že nové to nejsou nějak zásadně nové pluginy ale mírný facelift těch starých + uspořádání do channel stripu.
3. Příklad?
4. On někdo dneska používá na práci menší monitor než 24?
5. Uplně stabilní to neni, ale to realista po releasu ani nemůže čekat (u žádného software).
6. Změnu zvuku taky neslyším, ale já jsem hluchý :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 10 led 2013 12:02

4) Ano.. Třeba 21.5 dočasně kvůli místu :)

Pokud nemá ten mix nějaký compact view, jako to je u verze od SX až 6.5, tak je to pro jeden display nepoužitelný.
Co sem viděl ta videa, tak je tam nějaká full screen šílenost, přítom to řada lidí ani nepoužije.
Asi taky počkám až na Cubase 8 a třeba mě to donutí přejít na ableton nebo Logic.


Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 61
Registrován: 17 pro 2009 15:02

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od EMOTIKONE » 14 led 2013 19:31

Dnes mě konečně přišlo řešení k mému problému. Kdyby jste náhodou někdy na něco takového narazili, stačí udělat toto:
https://www.steinberg.net/en/support/kn ... cense.html
Funguje to, konečně mám C7 v 32bit verzi se vším, co potřebuji k práci.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od skeld » 18 led 2013 18:04

Tak já už si pomalu začínám zvykat, Cubase 7 jedu taky zatím ve 32bitech, na OS Win8 64bit, všechno šlape jak má, nic nepadá. Na nový mix si postupně začínám zvykat a v celku s ním nemám problém. Používám 3 monitory, takže mix mám na jednom 24" monitoru a vidím vše co potřebuju.
Dělal jsem předtím v C5 a tady jako skvělou věc oceňuju vyhledávací řádku v pluginech. To mi fakt hodně urychlilo práci, i když se snažím v seznamu držet pořádek, listování mě vždycky unavovalo. Teď stačí ťuknout první tři písmena a mám ho tam, záležitost dvou vteřin.

Na jednu věc ale nějak nemůžu přijít, kam se poděla funkce "save all mixer settings" to zrovna teď potřebuju a nějak to nemůžu najít, v pětce stačilo ťuknout pravym tlačítkem do mixu a mohl si člověk vybrat buď "save selected channels" a nebo "save all mixer settings". Když tohle udělám v C7 mám na výběr akorát "Copy first selected channel´s settings". Poradíte někdo?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 led 2013 22:09

clovece nekde jsem cetl, ze steinberg zrusil vmx format [ktery byl na to, co poptavas].oh well...

Odpovědět