CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od skeld » 18 úno 2013 08:16

Já jsem si zvykl a musím říct, že se mi novej mix líbí víc než ten starej, na třech monitorech je C7 naprostá paráda, dneska by měl snad vyjít ten update 7.0.2, který vrátí mnou tolik očekávaný vmx load/save a pak už to snad bude bez problémů. Jinak co se týče stability nemám s 32bit verzí ve win8 64bit žádný problém.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 18 úno 2013 08:23

Fullscreen je v popisu jedna featura, melo by jit o zbaveni se startu a windows list. Tak nevim, zda to tak fakt je.. neco podobneho umi ableton nebo traktor pod Mac Osx. Ja jsem zvyklej na jeden display, protoze to chci mit uprostred. Radsi mam 1 treba 30" nez 2x 21". Proto me zajima co se da delat s mixem. Logic a ableton jsou koncipovany vic na 1 screen, cubase tam sel taky, ale ten mix mi lezi v zaludku. Stabilita snad bude ok, ale napr. v 6 a 6.5 umi virus ti vyhodit modrou smrt..

Uživatelský avatar
michael
Příspěvky: 115
Registrován: 18 bře 2004 12:49

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od michael » 27 úno 2013 16:13


Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 27 úno 2013 22:29

TOM-Thak : jen takovou možná zásadní informaci , i když se netýká C7. Ableton a i budoucí verze 9 nemá delay kompenzaci pro automatizaci. Což je v dnešní době skoro nepochopitelné... na beta foru to dost vře.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 28 úno 2013 08:25

Aha, tak to by krom nepodpory realtime mixdownu mohl byt dalsi
kamen urazu.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 28 úno 2013 14:59

Dnes jsem zkoušel C7 trial a vždyť je ten novej mix naprosto super . Perfektně se dá customizovat. Jak psal TOM-Thak , tak právě jde pěkně upravit i pro jeden monitor. Zkrátka okamžitě mi sednul.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 28 úno 2013 15:03

2ekeaze: Vecer jdu sosnout :c) jsem zvedavej.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 28 úno 2013 15:07

tam si mužeš právě krásně měnit výšku / šířku... tím nemyslím roztažení okna , ale celkovou velikost objektů. pak se tam dá krásně navolit okno inserts a třeba sends a další, že se nemusí překlikávat. Jak říkam ani dvě minuty mi netrvalo se rozkoukat. Proste mi to sedí.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 28 úno 2013 20:13

Tak jsem si tedka osahal to demo CBS7. Jsem z toho docela rozpacitej.. neni to spatny, da se to hodne prizpusobit. Vadi mi - a to nevim, jestli se neda nejak nastavit, ze mi master savle leze mezi ostatni savle. Driv to bylo jako oddelenej segment, takze jsem nemohl omylem stahnout master, kdyz jsem si michal kanaly. Jinak az na ten horni panel s nastavenim se to da hodne zminimalizovat na prijatelnou velikost. Co me trosku zarazilo, tak moje koupeny PSP plug iny nefachaj :( pres to vlak nejede.. jakmile loaduje cubase, tak PSP to schodi, po vykopirovani mimo vsti slozku to maka v pohode.
Dalsi kamen urazu - vyrazne pomalejsi reakce napr. kdyz si zapnu mix a chci si otevrit okno Edit daneho kanalu pro inserty, eq apod. tak to vyslovene trva proste je videt ta animace a neni to bleskurychle. Uz mam dedecka komp Core i5, SSD, 8GB 1600Mhz DDR3, ale predpokladal bych, ze na zakladni operace jako otevrit nejaky okno na to by to melo stacit.
Co se mi fakt krute libi je zpusob vyhledavani.. kdyz hledas nejakej plug in nebo kanal.. to me ted dost stve, ze v tom mnozstvi efektu nebo pak kanalu v projektu nez se zorientuju, tak to je vzdycky chvile.. takhle staci jen klik a zacit psat a uz je to tam.. to je fakt super.

Nevite jesi neco takovyho ma i Logic?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 28 úno 2013 20:18

Logic to nema.

Jako jo, nejvetsi problem je, ze nejdou serazovat kanaly v tom mixu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 28 úno 2013 20:20

To hledani je fakt pekny. Ale razeni kanalu je spatenka. Sequencer docela v pohode.
Ale je to proste cele delane spis na 2 monitory.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 01 bře 2013 14:34

Tom: vcera jsem to zkousel, ten kanal si muzes zamknout v urcity pozici v mixu v Zones, to je dobra featura.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 01 bře 2013 14:45

Aha, tak to zkusím vypátrat, kde to tam je.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 01 bře 2013 14:54

taky se mi libi ficury, nektery jsem doted resil makrama, ze se zobrazi jen kanaly, kde jsou eventy a jsou mezi pravym a levym lokatorem, zbytek zmizi. jinak mi to prijde robustni a s mym cpu to snese vetsi zatizeni. celkove me to zatim pri tomhle letmym seznameni hodne zpomalilo, je to zabavny, ale v posledku zatim neohrabanejsi. jeste tomu dam sanci, ale mozna spis investuju do abletonu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 01 bře 2013 15:03

Me cubase strasne vyhovoval na rychly strihy ... napr. spoty, jingly, nahravani vokalu apod.
Ale na samotnou hudebni kompozici a skladani muziky to ma svoje mouchy, ale ableton taky.. i Logic.
Zatim jsem nenarazil na soft, kterej by splnoval to, co bych od nej cekal..
U cubase me vadi ta nestabilita, ted dost zvlastni GUI, neohrabanost ve skladani bicich, blbe mapovatelny kontrolery (v CBS7 ukazuji, ze to jde nejak snadno, tak to musim otestovat.. ale asi to nebude easy jak v abletonu..).

Odpovědět