CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 01 bře 2013 16:08

Mé prvotní nadšení zas tolika neopadlo, sic je to takový nedotažený, časem to snad daj dohromady. Dost se mi líbí práce s akordama v midi editoru.

Ableton je super rychlej, ale zdá se mi, že žere odost víc CPU , vždy se musí nastavit vyšší buffer. Pak je nutno počítat s tou latencí u automatizace, ale to je spíš takovej detail, s kterým se dá žít.

Jinak to přecházení z jednoho DAW do druhýho mám jak nějakou nemoc... Je to přesně o tom, jak píše Tom, pořád mi někde něco vadí. Tuším , že ale nebude problém v DAW , ale v nás :)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 18 bře 2013 14:51

Tak jsem prubnul trial C7, ten novy mixer teda nevim, da se na to zvyknout, ikdyz nadseni mi vydrzelo jen asi prvni minutu. Jakoby to byl jen marketingovy tah, nic vic. Ponechme stranou obrazky, barvy, krasu, dulezite je, co to prinasi. Je mozne videt soucasne inserty i sendy. Vyborne. Okno je docela dobre nastavitelne. Daji se velmi pekne organizovat viditelne a neviditelne kanaly a optimalizovat zobrazeni. Da se v ramci moznosti zoomovat, bohuzel pri vetsi hustote je to nedomyslene a nepouzitelne (napr. mizi texty). Ale takova editace insertu a nastavovani sendu je oproti C6 ciste peklo (to uz tady myslim padlo). Nenasel jsem phase + gain (??? je to tam vubec???) . EQ a channel strip se da vypnout. fajn. Novy mixer neni stabilni - nekolik postrehu - uz po par minutach pouzivani prestal fungovat peak meter, zmizela spodni cast okna mixeru... Takze Mixer1 byl po par minutach vycerpan k nepouzitelnosti. Tohle je docela tristni. Musel jsem otevrit zachranny Mixer2, pak by zrejme zbyl uz jen Mixer3. Prijemna zmena je chord track, zajimave je generovani vicehlasu a moc fajn je doladovani HMT (bohuzel to ma zda se nevelke pouziti, HMT si dobre rozumi se Steinberg instrumenty typu Halion, ale treba s instrumenty od NI to nejede). A zdalo se mi, ze konecne - asi po 10 letech - trochu zlepsilo vyuziti CPU pri mixdownu (je to rychlejsi).

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od skeld » 19 bře 2013 07:16

Abys viděl gain + phase tak si musíš aktivovat kolonku PRE v tabulce RACKS.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 19 bře 2013 07:57

2ekeaze: Problem nebude v nas.. me by stacilo, kdyby originalni soft, kterej me stal x desitek tisic, nepadal a fungoval jak ma. Misto toho steinberg vymejsli fakt hovadiny a pozlatka a to v cem byl dobrej to jeste zazdi.. Fakt nechapu jejich Designery aplikaci. Prece kazda slusna firma dela usability testy a zejmena na zakaznicich, aby o ne neprisli. Ziskavani novych je az vec druha. No pockam asi do verze 8. Mezitim zustava ve hre Logic a Ableton.

Jinak to ocekavani, ze neco vychytaj do dalsi verze je jako volani o pomoc, ale jak znam steinberg uz nekolik let, tak vydaji par radoby fix updatu a v dalsi verzi misto stability bude zase 20 barevnejch cinkrlatek, ktery se stejne k nicemu nehodej. V podstate od verze sx do verze 6.5 tam je akorat pro me zasadni pridani vlastniho sidechainu, instrument track, vari audio a par pouzitelnejch zvuku v halionu a taky export do stop. To je tak asi vse. Ostatni veci kolem nic, co by clovek uplne nutne potreboval ke kazdodenni praci. Kvalita tech jejich internich VSTi pro me nepouzitelna ve srovnani s Cakewalk zeta, NI, Synapse Dune, Sylenth apod.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 19 bře 2013 09:47

Tom : myslel jsem to tak ze mi v kazdym daw neco vadi a proto stale prechazim jinam. Jenze ono neexistuje nic dokonaleho. Souhlasim ze neco je min neco vic.

Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

VariAudio ???

Příspěvek od Petr PAN » 20 bře 2013 19:13

Mohl by mne někdo navést, kde mám v C7 hledat to zatracený VariAudio 2 ? Mezi pluginama to zaboha nemůžu najít a nikde jinde taky ne ? Poradí někdo ?
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Petr PAN » 20 bře 2013 20:16

Už jsem to našel, je to v sample editoru.
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Symphonic » 25 bře 2013 13:40

Cubase 7.0.3
available from March 27, 2013

http://www.steinberg.net/forum/viewtopi ... 75&t=36957

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 25 bře 2013 14:49

Dobre zpravy! Zahy uvidime, jestli je to jen dalsi kvapna betaverze nebo uz trochu final?
Napriklad pocet odhalenych/opravenych chyb v tom slavnem mixeru je primo sokujici, odzbrojujici.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 25 bře 2013 16:06

Není výjimkou, že si dělají z lidí beta testery.. a ještě jim za to platíme :D
Zákazník, který to fakt používá, je nejlepší tester.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 25 bře 2013 16:17

Není výjimkou, že si dělají z lidí beta testery.. a ještě jim za to platíme
Zákazník, který to fakt používá, je nejlepší tester.
Presne tak funguje MOLOCH. Povestna nemecka preciznost zmenena v absurdistan. 90% tech chyb by spravne meli odlovit sami. Markantni chyby naskacou behem par hodin uplne samy, staci si s tim chvili hrat. Lec kaslou na to nebo to proste nestihli diky honeni nerealnych terminu stanovenych pofidernim obchodnim managementem, ktery zrejme "vynalezl" i ten novy nepouzitelny mix. Myslim, ze cela rada zakazniku to nese tezce a velmi rada by odesla, jenze kam?

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Symphonic » 25 bře 2013 22:25

Proc tolik zloby? Vzdyt nikdo nikoho nenuti upgradovat ihned po vydani verze 7.0.0.
Každý si může počkat půl roku na plně odladěnou a stabilní verzi.

Ja jsem s tim od verze 7.0.0 pracoval a zasadnější problém jsem neměl. Bylo to plně použitelné a stabilní. A nový mix mi vyhovuje, na druhém monitoru je uplně super.
Samozřejmě kdybych dělal projekt za peníze pro klienta, dělal bych to na verzi 6, abych měl jistotu.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 25 bře 2013 23:22

Jen realita. Se 7kou se zatim delat neda, ale tesim se na update. 6ka by mi i stacila, jenze ta tez neni zadny "drzak", zrovna dnes, tak jako i jindy, jsem prisel nejmin o pulhodiny prace, vytuhlo to (zapomnel jsem delat Ctrl-S) pri bezne editaci, musi se odstrelit cely proces a dohledavat, kde to skoncilo.

Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Petr PAN » 26 bře 2013 01:30

to vras: Tak proč si nenastvíš Autosave ? Třeba na 5 minut.
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 26 bře 2013 07:58

Jen mala odbocka: dela autosave verze? Nebo to jen automaticky kdela ctl + s ?

Odpovědět