CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 22:15

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Symphonic » 04 dub 2013 09:27

vras píše:Obrázek
S tim C7 mizerem to asi nebude uplne to pravy - po chvili jsem ho zas dostal do k.o. stavu, ze zmizela spodni cast okna, nevidim jmena tracku. Narolovat zpet se neda (anebo jsem nenasel jak), zoom/fullscreen nepomaha.
To uz se mi také už stalo. Myslim ze pomohlo vypnuti/zapnuti sendu,insertu nahore, aby se tam cely spodek vešel, nebo něco takového. V 7.0.3 se mi to ale ještě enstalo.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 04 dub 2013 12:28

skeld píše:7.0.3 nainstalováno, ten mix se zdá teď přehlednější + odstranili spoustu jeho trablů, který mi dost vadily. Vykreslování mi jede bez problémů, ale s tím jsem problém neměl nikdy a s rychlostí jsem zatím nic nepostřehl, ale to ukáže až čas.
Nesdilim ten nazor ani z 5%. Treba, jak uz tady nekdo psal o poalejsi reakci, tak mixer se v 7.0.3 otevira buh vi proc pul sekundy, v 7.0.2 to bylo hned. Ne ze by to extra vadilo, akorat kdyz kterykoliv program dnes nezareaguje "hned" (anebo pri narocnych operacich oknem "progress- wait"), tak to pusobi dojmem, ze jsem netrefil klavesu a snazim se o to znovu.
Treba toto: libi se nekomu, jak jsou vyreseny Inserty v mixu? U kazdeho insertu je jakysi rantl, ikona, mezera a text. Pri zoomu (smerem k vetsi hustote) se zachova rantl, ikona a mezera. Jen text mizi, bravo. takze misto jmen pluginu vidim typicky toto: [* U.] [* Vo.] [* Ua.] [* De.], a to uz pri nejakem strednim zoomu, zadny extrem.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 dub 2013 12:40

no, kdyz se me nekdo pta, doporucuju cubase 6.5. divim se vam, ze ztracite cas timhle betatestingem, plodi to jen zbytecnou nastvanost. ja verim, ze to sb do pristi verze vyladi, do ty doby to poustim z hlavy. me trochu trapi obecne smerovani toho DAW, ale musim pocitat s tim, ze casem se treba budu muset poradne naucit jiny prostredi. zatim se mi zda, ze z c7 jsou ohromeni spis lidi, ktery ten program nevyuzivaji tak do hloubky, nespolihaji se tolik na klav. zkratky a makra nebo si spis hrajou; na intenzivnejsi praci jsem nedokazal behem toho mesicniho dema najit workflow, ktery by me proti v6 nezpomaloval. na druhou stranu pokud neprijde nejaky vyrazny technologicky zlom, tak program tak rychle nezastara, nekdo stale uspesne funguje treba s verzi SX.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 04 dub 2013 12:45

no, kdyz se me nekdo pta, doporucuju cubase 6.5.
Vsak jo, jasna volba

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 04 dub 2013 13:20

Ja jsem taky na verzi 6.5 a do niceho se nehrnu, ale nebudu zastirat, ze uz se nedivam i vedle na nejaky jiny DAW. Zatim mi na efektivni praci vyhovujou asi nejvic ProTools 10. Maji vse, co potrebuju - Bounce export (realtime), ma to editaci audia podobnou jako ma cubase. Navic cenove dost podobne a od verze 10 to maka na jakykoli zvukovce s ASIO / CORE audio a i na WIN (i kdyz chci jit do Meka). Akorat mi to na Macbooku pro jednou slitlo bez varovani, cehoz se trosku obavam - to se mi na Mekovi mimochodem stalo i s Cubase 6 kdysi. Ableton ten drzi a Logic taky.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 13 dub 2013 14:15

Jen na okraj, na frankfurtskem messe jsem probehl kolem Steinberg stanku, kde svitilo na obrazovce, ktera ma slouzit k prezentaci, ze prijmou nove zamestnance. Oni si dokazou tak krasne nahazet vlastni goly, ze me prestalo bavit se tam kohokoliv na cokoliv ptat a drazdit je nejapnymi dotazy na C7. Trochu smutny pohled ve srovnani se stanky Presonus nebo AVID.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 22:15

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Symphonic » 13 dub 2013 23:03

To souvisí asi s tím, že se pustili do vývoje notačního sw.

http://www.musicradar.com/news/tech/sib ... ion-571308

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Bedobus » 14 dub 2013 23:05

vras píše:Jen na okraj, na frankfurtskem messe jsem probehl kolem Steinberg stanku, kde svitilo na obrazovce, ktera ma slouzit k prezentaci, ze prijmou nove zamestnance. Oni si dokazou tak krasne nahazet vlastni goly, ze me prestalo bavit se tam kohokoliv na cokoliv ptat a drazdit je nejapnymi dotazy na C7. Trochu smutny pohled ve srovnani se stanky Presonus nebo AVID.
tiez som tam bol a nebol som nadseny. Neviem preco neriesia to co ludia od nich chcu. Fungujucu cubase. Zatial pracuju na nefungujucich pluginoch. Predvadzali tam nejaky novy synth a nejako im to na Macu nefungovalo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 dub 2013 23:59

Ale ved na ATARI funguje CUBASE vyborne ..

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od maux » 15 dub 2013 00:19

Jojo, a od léta ho bude mít v nabídce SEGA na Wii s dvouma monitorečkama :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 24 kvě 2013 14:58

Koukám, že vyšel update CUBASE 7.0.3 - nějaká zásadní vylepšení bugů?

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od SoundsFine » 24 kvě 2013 15:44

Konečně vyšel update 7.0.4
Zdá se, že první v zásadě bezproblémová verze.
Už se s tím dá hezky dělat.

jackies

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od jackies » 24 kvě 2013 23:42

Pytkin píše:Ale ved na ATARI funguje CUBASE vyborne ..
Moje řeč, i když i ta je zbytečná.
Stačí stereo magič a je vymalováno :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 27 kvě 2013 17:08

SoundsFine píše:Konečně vyšel update 7.0.4
Zdá se, že první v zásadě bezproblémová verze.
Už se s tím dá hezky dělat.
Jojo. Tak jsem taky už definitivně přešel na Sedmičku. Nová instalace na SS disk Intel, všechno šlape jak hodinky. Ještě mám problém s lupáním v audiu na latenci 128 buferů, ale na fóru je na to nějaký trik. Mixer už začíná vypadat konečně přehledně (i když mě stále štvou ty tlustý fadery).

Odpovědět