CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 05 pro 2012 18:52

Uz tady nekdo upgradoval na C7? Jsem odhodlan nespechat a zustat na verzi 6 nebo prejit uplne jinam, do doby, nez bude opraveno, co mne (a radu dalsich) v Cubase cela leta otravuje a co dosud vyrobce velkoryse ignoroval, v tomto ohledu neni ve zminenem prvnim vydani nic zasadne k lepsimu, alespon dle ohlasu na foru, takze zatim nic..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 05 pro 2012 19:32

Ja se chystal, ale taky jeste nevim.. ne ze by ty featury nebyly zajimave, ale ja tam mam stale par videk.
Pro me by ted bylo nejzasadnejsi to, aby to bylo, co nejstabilnejsi.

Jake problemy tam mas ty? Me by zajimalo, co te tam stve atd a proc bys prechazel jinam.
Rad bych si rozsiril obzory.

Diky!

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 05 pro 2012 19:46

neco chyby, neco vylozene prakticke i jednoduse vyresitelne veci, ktere ovsem nikdo neresi, napriklad:
metronom - caste vypadky v kliku
nahodne vypadky midi pri renderu - v pulce renderu nekdy tise padne cele midi, pokud na to clovek neprijde hned (nelze jinak nez poslechem vysledku), tak je vymalovano
freeze u delsich projektu - proc tam uz davno neni moznost, ze si vyberu tracky a dam freeze najednou
zadny in place bouce/render
zadny step-back pri mixu (kdyz se stane, ze omylem kliknu do faderu, ktery nechci, tak bych ho rad vratil zpet)
drobnosti typu, ze si to nepamatuje nastaveni VST connections, pri kazdem startu musim udelat load z presetu, pri padu cubase to nekdy zahodi cely nastaveni atd.
variaudio - nenastavitelne jine ''a" nez 440Hz
nemoznost event curve jit pres 0db
na dalsich x si urcite vzpomenu
Naposledy upravil(a) vras dne 05 pro 2012 19:50, celkem upraveno 1 x.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 05 pro 2012 19:49

jinak dle ohlasu na foru to stabilni snad je, dokonce load projektu je i rychlejsi, ovsem zere to jeste vic pameti nez 6ka

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 pro 2012 20:22

vras píše:Uz tady nekdo upgradoval na C7? Jsem odhodlan nespechat a zustat na verzi 6 nebo prejit uplne jinam, do doby, nez bude opraveno, co mne (a radu dalsich) v Cubase cela leta otravuje a co dosud vyrobce velkoryse ignoroval, v tomto ohledu neni ve zminenem prvnim vydani nic zasadne k lepsimu, alespon dle ohlasu na foru, takze zatim nic..
pockam si na demo a uvidim, ale zatim to vidim podobne jako ty. bohuzel je to hodne byrokraticky zkostnatela firma co se tehle uprav a oprav tyka, ale zadny daw neni dokonaly...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 05 pro 2012 22:22

Mám upgradováno, zatím není moc času, ale stažení (Grace Period) bez problémů, licence&aktivace taky, instalace taktéž (akorát mě trochu rozhodilo, že - pokud jsem to nepřehlíd - se mě to nezeptalo KAM chci C7 instalovat a mrsklo mi jí to do standardního Program Files/...., což mě trochu štve, ale budiž), graficky se mi to líbí, a to je zatím tak všechno. Čiže nic moc postřehy...

Uvidím, jak mě k tomu pustí rodina teď o weekendu, že si s tím trochu pohraju, ale moc relevantně sem stejně nepřispěju; není pořádná zvukovka a tak, čili si s tím můžu hrát jen ve smyslu naimportování nahraných WAVek a zkoušet si prostě míchat na onboard - takže maximálně spíš částečně "zátěžovka" spolu s ozkoušením práce, nic extra a o zvuku ani nemluvě.

Každopádně jsem free na dotazy, kdyby něco kohokoli zajímalo!

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 05 pro 2012 22:59

- freeze u delsich projektu - proc tam uz davno neni moznost, ze si vyberu tracky a dam freeze najednou
zadny in place bouce/render
- zadny step-back pri mixu (kdyz se stane, ze omylem kliknu do faderu, ktery nechci, tak bych ho rad vratil zpet)
- drobnosti typu, ze si to nepamatuje nastaveni VST connections, pri kazdem startu musim udelat load z presetu, pri padu cubase to nekdy zahodi cely nastaveni atd.

TAK TYHLE VECI ME TAKY VADI.
Ted dost freezuju a musim rucne..
A v mixu, kdyz se ukliknu, tak bych taky vrazdil.. VST connections uz asi nejak podvedome nastavuju dle potreb rucne.. ale taky by si to mohlo pamatovat samo..

+ teda muj staly problem s jednoduchym vlozenim SAMPLU ala neco jako mini mini sampler primo v audio stope na pitch, obalku, root note / reverse funkce.

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 05 pro 2012 23:27

Nj, to ale chces veci, ktery nevypadaj dostatecne nablejskane. Freeze nepouzivam, ale ten zbytek ti podepisu ;).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 07 pro 2012 20:06

Videli jste ten merak wave v nuendu? jak to v mixu
ukazuje krivku? To meli dat i do cbs7 to bych ocenil..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2012 22:00

neviem aky merak to je .. ale kedysi tu dakto daval free merak , co ukazuje wave krivku .. aj pre cubase ..

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Bedobus » 09 pro 2012 00:53

stiahol som si upgrade z c6.5 z webu. 32bitova verzia sa na w7/64 ani nespustila. Hned spadla po otvoreni. nepomohla ani reinstalacia. Na forume som sa docital ze je dost nestabilna a treba pouzivat 64 bit verziu. Ta sa spusta bez problemov. Nacital som aj stare projekty bez problemov. Novy mix sa mi zda super. Niektore stare pluginy a vsti sa nenacitali. Zatial tolko.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 09 pro 2012 01:05

To asi uz nikoho neprekvapuje. Kazde prvni vydani nove verze molocha byva betaverze.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 09 pro 2012 20:18

Bedobus píše:stiahol som si upgrade z c6.5 z webu. 32bitova verzia sa na w7/64 ani nespustila. Hned spadla po otvoreni. nepomohla ani reinstalacia. Na forume som sa docital ze je dost nestabilna a treba pouzivat 64 bit verziu. Ta sa spusta bez problemov. Nacital som aj stare projekty bez problemov. Novy mix sa mi zda super. Niektore stare pluginy a vsti sa nenacitali. Zatial tolko.
Mno - bude to kus od kusu (myslím tím počítač). Nesváděl bych všechno na SW 8)

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 09 pro 2012 20:25

pavlii píše:Mno - bude to kus od kusu (myslím tím počítač). Nesváděl bych všechno na SW 8)
P.
V to doufam:-) Nikdo si nemuze dovolit, ze SW pred uvolnenim neprojde minimalne vsemi zakladnimi testy. Ale je vic nez zrejme, ze tenhle software se proste vyviji tak, ze stary kod se do nekonecna dolepuje, zaplatuje, nadstavuje, flikuje, samozrejme zhusta nekoncepcne. tak tohle je pak typicky vysledek.

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od EMOTIKONE » 09 pro 2012 21:00

Mam CUBASE 7 uz treti den, a az dnes jsem ho rozbehal v pohode. A to uplne nahodou. Dokonce jsem mezitim pozadal o refund, protoze mi to neslapalo. Ale pak me napadlo odinstalovat to s Revo uninstaller Pro, a ten me promazal veskere stopy, instalace na novo se podarila, a dnes si s tim hraju, i jsem to hodil na klic, aby me to nahodou doopravdy nerefundovali:) no...ale....Ty tri dny jsem mel docela nervy, a vubec jsem si to neuzival, jak by asi nekdo se sedmickou cekal. Jak jsem rikal, C7 se po prvni instalaci (update ze 6.5) choval uplne silene, a videl jsem v mzitcich, jak se vypisuji na startovacim panelu procesy, ze vzdy pri iniciaci steinberg vst se to polozilo, pak mi to nabehlo, po levy strane nabehlo okno pro Cubase Hub a ten se jako snazil nekam pripojit, a nabidka k otevreni projektu se chvilku objevila a pak to spadlo...Pak jsem tedy nainstaloval i 64x abych si alespon omakal ten slavny mixak. Dnes uz do nej pronikam, ale abych pravdu rekl, vubec se mi ze zacatku nelibil. Pak me navic neslo ani C7 registrovat pres eLicenser...no proste mazec, psal jsem dve stiznosti...A paralelne jsem cetl forum na steinbergu...Neco tam bylo, neco dokonce steinberg i velice rychle smazal, coz bylo zajimave...Ale napr. tam nekdo psal, ze 32x verze ma jiny management vyuziti RAM, ze C7 nepodporuje starsi pluginy, nez ty naprog. v sdk 2.3 a pozdeji...atd. Az dnes, kdy jsem tedy uspesne reinstaloval a stabilne rozbehal C7, jsem si ohmatal a ponachazel par veci, o kterych se uz vsude psalo. Ale napr. me zarazilo chovani nekterych pluginu, napr. UAD Roland Re 201 vubec nefungoval a mel po sobe divne fleky, Automap zatim C7 nezna, XLN Addictive drums mel problemy, ale nakonec se nechal najit. Vsechno starsi krasne funguje, mixak chce cas, ale uz me zacina bavit, STRIP konzole je zajimava, ale ted jeste nevim, jestli mi to nahradi na mastru muj oblibeny precision limiter...Chce to cas...Ale, musim rict, ze ted, jak uz to slape, pada C7 mnohem mene nez C6.5, resp. asi tak 1:6...Ale co me vylozene sere, je, ze jsem napr. za Padshop a Retrolugue a dalsi blbinky vlastne platil 2x a to se mi fakt nelibi, citim se v tomto podveden.

Odpovědět