CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

CBS7 & NU6

Příspěvek od biscuit » 14 lis 2012 01:50

co vy na to?
staci hodit oko na www.steinberg.net

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 lis 2012 02:42

prave sleduju...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 14 lis 2012 03:00

tak musim rict, ze se steinberg dost pochlapil, opravdu velka spousta novejch ficur (po ty reakci na placenej update 6.5 se nedivim). mozna prekvapive je hodne veci zamerenych na usnadneni harmonizace a celkove na pritazlivost pro hobiky. ale ten mixer vypada hodne dobre, skvely bude fulltextovy vyhledavani v projektu, fulltextovy vyhledavani pluginu. doufam, ze pujde drag&drop stylem pretahovat kanaly v mixeru a doufam, ze uz sakra konecne pujde priradit jeden knob vice vst parametrum naraz :]

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2012 09:03

Koonecnee! Snazsi mapovani knobu, fullscreen mod.. jeste kdyby tak
udelali neco s tou bici / sample stopou a jsem spokojen.
Jsem zvedav na kvalitu channelstripu..
(ot: pouzivate nekdo komplet channelstrip treba od uad? nebo si
hazite za sebe samostatny konkretni plug iny?)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2012 10:20

mne sa ta grafika nova moc nepaci .. je to take hrackarske ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4575
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2012 10:57

Jestli ten channel strip bude zvukove aspon trochu rozumnej, tak to je urcite fajn. A full verze Voxengo Curve eq je taky fajn.


Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Vlad » 14 lis 2012 13:46


Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od c9000 » 14 lis 2012 14:35

Mozna koknecne duvod proc prejit na cubase. Zacina se to podobat Acidu :) Musim uznat ze to I pro me jako staryho brntosaura vypada zajimave, naposledy jsem aktivne delal s Sx 3 :)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2012 14:37

Me se to zase zacina podobat abletonu :D, pokud to mapovani bude fakt nejak easy a ten fullscreen mod taky hodne ocenim.
Jak jsem psal uz vys.. kdyby udelali lepsi praci se samplama s nejakym integrovanym samplerem jako to maj Fruity nebo Ableton,
tak by to byla parada.. nez to vkladat pres nejakej VSTi sampler a pres MIDI do sequenceru. To je v pripade jednoho zvuku strasna otrava.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4575
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2012 14:48

TOM-Thak: no jeden sampl si hodis do audiostopy ne? A na rozkopirovani se da zapnout quantize nebo udelat makro...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 14 lis 2012 15:12

Jenze uz tam nemas enevelope, pitch.. a kdyz mas treba 1 sampl na root note C a potrebujes ho hodit do root noty D a pouzit ho jen na Dcku treba nejaky FX efekt.. tak ho musis nacpat do sampleru.. nebo ho musis pitch shiftnout non-realtime pres processing.
Nebo chces-li delat ze samplu nejaky pekny vyjezdovy efekt s automatizaci pitche, tak musis opet pouzit nejaky 3rd party plug in na pitchovani na insertu a nebo vyuzit nejaky sampler a naklikavat to pres midi a automatizovat VSTi sampleru.
Tohle ma proste ableton a FL studio stale daleko lip vyreseny.. kdyz vlozis sampl wav do stopy v abletonu a 2x na ni kliknes, tak tam mas moznost ovladat gain, transpone nebo v pripade nejakyho toho easy sampleru (simpler tusim) to tam mas taky.. upravit si proste root notu, pripadne knobem pitch a moci upravit jednoduchou obalku. Nepotrebujes na bezny ukony mit 3x ADSTR.. staci ti 1xADSR, Pitch kolecko, a oznaceni start / stop pozice pripadne loop. Myslim, ze kdyby krom audio tracku, midi tracku, grupy, fxu a instrumentu byl jeste neco jako audio sampler track, nebo "audio instrument track" a umoznoval by lehkou zakladni editaci, tak by to byla bomba.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 15:18

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od psk501 » 14 lis 2012 15:12

TOM-Thak píše:Me se to zase zacina podobat abletonu :D, pokud to mapovani bude fakt nejak easy a ten fullscreen mod taky hodne ocenim.
Jak jsem psal uz vys.. kdyby udelali lepsi praci se samplama s nejakym integrovanym samplerem jako to maj Fruity nebo Ableton,
tak by to byla parada.. nez to vkladat pres nejakej VSTi sampler a pres MIDI do sequenceru. To je v pripade jednoho zvuku strasna otrava.
Tak prace s audiem je v cubase uplne paradni uz od sx3 mi prijde.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 15:18

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od psk501 » 14 lis 2012 15:20

TOM-Thak píše:Jenze uz tam nemas enevelope, pitch.. a kdyz mas treba 1 sampl na root note C a potrebujes ho hodit do root noty D a pouzit ho jen na Dcku treba nejaky FX efekt.. tak ho musis nacpat do sampleru.. nebo ho musis pitch shiftnout non-realtime pres processing.
Ja nevim jestli ti rozumim, ale kdyz kliknes na audio tak ti prece nahore vyjede tahle nabidka
Obrázek
Tam udelas zakladni fadein/fade out/volume upravy. Stejne tak to muzes transponovat s presnosti na centy a po rozkliknuti toho samplu si dokonce muzes vybrat algorytmus jakym se to transponuje. Easy as chips.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4575
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Amorph » 14 lis 2012 15:57

presne jak pise psk a envelope se da samozrejme ovladat i graficky primo na audioclipu. Zkratka mam pocit, ze vsechno co pises na tom samplu udelas, ale pak to na rozdil od sampleru primo vidis a nemusis to spoustet pres midi...

Odpovědět