Co vsetko je v audio mixdowne

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Co vsetko je v audio mixdowne

Příspěvek od dano » 21 kvě 2008 12:31

Predstavte si nasledovnu situaciu:

- v projekte Cubase si vytvorim MIDI track, na ktory zavesim nejaky VSTi
- nahram danu MIDI stopu
- spustim mixdown a vytvorim z nej audio track

Potialto je to v poriadku a uplne jasne. Ale... Ako vstupy Cubasu mam zadefinovane Analog 1/2 a SPDIF 1/2, pricom oba su aktivne a na panely karty su ich sable vytiahnute, takze signal zo vstupov ide do Cubase.

Moja otazka znie: Primiesava sa tento signal zo vstupov do mixdownu konkretnej MIDI stopy s VSTi? Alebo samotne zavesenie VSTi na konkretny track a jeho nasledne vysolovanie sposobi, ze nic ine ako VSTi nejde do nahravky?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Co vsetko je v audio mixdowne

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 12:40

dano píše:Predstavte si nasledovnu situaciu:

- v projekte Cubase si vytvorim MIDI track, na ktory zavesim nejaky VSTi
- nahram danu MIDI stopu
- spustim mixdown a vytvorim z nej audio track

Potialto je to v poriadku a uplne jasne. Ale... Ako vstupy Cubasu mam zadefinovane Analog 1/2 a SPDIF 1/2, pricom oba su aktivne a na panely karty su ich sable vytiahnute, takze signal zo vstupov ide do Cubase.

Moja otazka znie: Primiesava sa tento signal zo vstupov do mixdownu konkretnej MIDI stopy s VSTi? Alebo samotne zavesenie VSTi na konkretny track a jeho nasledne vysolovanie sposobi, ze nic ine ako VSTi nejde do nahravky?
do mixdownu ide len to, co mas nahrate v stopach s vystupom na master + dane VSTi/FX

to ze mas vo VST inputs nastavene nejake analog vstupy nic neznamena. podstatne je, ci je dany analog in aktivovany cez niektory audio track tlacitkom R. ale pokial nie je ten signal nahraty do stopy, aj tak sa do mixdownu nedostane

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 kvě 2008 12:50

Přesně tak. Mixdown je funkce, která provede vlastně míchačku mimo reálný čas - čili pracuje se pouze s audio věcmi (audio, FX, VSTi), cokoli dalšího - MIDI (neroutované do VSTi), sendy do externích FX (opět zřejmě mimo funkci External Instruments) a jakékoli vstupy se do Mixdownu nezahrnují.

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 21 kvě 2008 12:53

neprimichava

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 13:41

ani ked zatlaci tlacitko REAL TIME ?

dano : externe veci musis jedine zhravat v realnom case .. tie nedokazu ist rychlejsie .. potom ale vlastne MIXDOWN straca zmysel .. staci vytvorit novy stereo stopu a nahravat do nej vystup (internym loobackom) ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 21 kvě 2008 18:04

dik nejako tak som si to aj predstavoval.

pytkin: je mi jasne ze externe veci musim robit real time. skor mi islo o to, aby si sa mi pri mixdownoch nenasobil nejaky sum zo vstupov.

Odpovědět