Co vsetko je v audio mixdowne

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
dano

Co vsetko je v audio mixdowne

Příspěvek od dano »

Predstavte si nasledovnu situaciu:

- v projekte Cubase si vytvorim MIDI track, na ktory zavesim nejaky VSTi
- nahram danu MIDI stopu
- spustim mixdown a vytvorim z nej audio track

Potialto je to v poriadku a uplne jasne. Ale... Ako vstupy Cubasu mam zadefinovane Analog 1/2 a SPDIF 1/2, pricom oba su aktivne a na panely karty su ich sable vytiahnute, takze signal zo vstupov ide do Cubase.

Moja otazka znie: Primiesava sa tento signal zo vstupov do mixdownu konkretnej MIDI stopy s VSTi? Alebo samotne zavesenie VSTi na konkretny track a jeho nasledne vysolovanie sposobi, ze nic ine ako VSTi nejde do nahravky?

Poshook

Re: Co vsetko je v audio mixdowne

Příspěvek od Poshook »

dano píše:Predstavte si nasledovnu situaciu:

- v projekte Cubase si vytvorim MIDI track, na ktory zavesim nejaky VSTi
- nahram danu MIDI stopu
- spustim mixdown a vytvorim z nej audio track

Potialto je to v poriadku a uplne jasne. Ale... Ako vstupy Cubasu mam zadefinovane Analog 1/2 a SPDIF 1/2, pricom oba su aktivne a na panely karty su ich sable vytiahnute, takze signal zo vstupov ide do Cubase.

Moja otazka znie: Primiesava sa tento signal zo vstupov do mixdownu konkretnej MIDI stopy s VSTi? Alebo samotne zavesenie VSTi na konkretny track a jeho nasledne vysolovanie sposobi, ze nic ine ako VSTi nejde do nahravky?
do mixdownu ide len to, co mas nahrate v stopach s vystupom na master + dane VSTi/FX

to ze mas vo VST inputs nastavene nejake analog vstupy nic neznamena. podstatne je, ci je dany analog in aktivovany cez niektory audio track tlacitkom R. ale pokial nie je ten signal nahraty do stopy, aj tak sa do mixdownu nedostane

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Mixdown je funkce, která provede vlastně míchačku mimo reálný čas - čili pracuje se pouze s audio věcmi (audio, FX, VSTi), cokoli dalšího - MIDI (neroutované do VSTi), sendy do externích FX (opět zřejmě mimo funkci External Instruments) a jakékoli vstupy se do Mixdownu nezahrnují.

P.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

neprimichava

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ani ked zatlaci tlacitko REAL TIME ?

dano : externe veci musis jedine zhravat v realnom case .. tie nedokazu ist rychlejsie .. potom ale vlastne MIXDOWN straca zmysel .. staci vytvorit novy stereo stopu a nahravat do nej vystup (internym loobackom) ..

dano

Příspěvek od dano »

dik nejako tak som si to aj predstavoval.

pytkin: je mi jasne ze externe veci musim robit real time. skor mi islo o to, aby si sa mi pri mixdownoch nenasobil nejaky sum zo vstupov.

Odpovědět