Copy and Paste

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Pecko
Příspěvky: 47
Registrován: 01 čer 2012 12:09

Copy and Paste

Příspěvek od Pecko » 23 črc 2014 17:02

Ahoj, dá sa v Cubase zkopírovať a prilepiť nahraná stopa s efektmi z jedneho projetku do druhého?

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Copy and Paste

Příspěvek od dJR » 24 črc 2014 08:42

Dobrý dotaz! Když to potřebuju, tak uložím stopu jako Track Preset (aby mi zůstalo nastavení stopy včetně insertů) a pro kopírování Events funguje Ctrl-C + Ctrl-V i mezi projekty. Při vložení se Tě Cubase zeptá, jestli chceš zdrojový audioclip také zkopírovat do adresáře Audio projektu, má smysl souhlasit.

Má někdo rychlejší postup?

Pecko
Příspěvky: 47
Registrován: 01 čer 2012 12:09

Re: Copy and Paste

Příspěvek od Pecko » 24 črc 2014 10:27

rychlejšie a jednoduchšie aj ja by som rád

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Copy and Paste

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 črc 2014 14:11

jo-- muzes si otevrit vic projektu naraz, a pomoci 'range tool' pretahnout track (eventy) do prazdnyho prostoru druhyho projektu. zkopiruji se eventy vcetne insertu na kanalu.

potom jde ulozit cely kanal vcetne eventu, vcetne insertu, vcetne pripadny automatizace: file > export > selected tracks. importuje (neintuitivne) pomoci file > import > track archive.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Copy and Paste

Příspěvek od dJR » 24 črc 2014 20:45

No vida.

Dneska jsem přišel na to, jak se dá smazat Track Preset jinak, než ho hledat v neviditelných adresářích... Lze ho přetáhnout myší do windowsáckého koše! Ale třeba i na plochu nebo kamkoli jinam. Bohužel to ale nejde naopak, tzn. přetáhnout z Plochy do Cubase...

Tak jsem zkoušel přetahování z projektu do projektu pomoci Range Tool. Funguje, díky! :-) Asi to ale dělám dost neohrabaně, dva otevřené projekty se nedají rozhodit na dva monitory :( (alespon ve Windows ne) a roztahat si okna dvou projektů na jednommonitoru tak, aby byl vidět alespoň jeden kus z druhého kam chci přetáhnout a kus prvního odkud přetahuji je docela jízda zručnosti... Nebo je tu ještě nějaká finta, o které nevíme? :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Copy and Paste

Příspěvek od pavlii » 25 črc 2014 07:31

Ale samozřejmě, že se dají :-) Každý projekt má své okno v rámci základní "plochy" Cubase. Takže pokud máš tuto základní plochu roztáhnutou na oba monitory, můžeš mít na každém z nich zobrazený jeden projekt.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Copy and Paste

Příspěvek od delay » 25 črc 2014 08:52

PLUS: Po kopírování prostřednictvím CTRL+C jde použít ALT+V a event se vkládá na stejné místo (v rámci timeline osy)...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Copy and Paste

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 črc 2014 13:11

delay: tohle je skvela funkce, prisel jsem na ni teprve nedavno.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Copy and Paste

Příspěvek od delay » 25 črc 2014 13:21

To mě překvapuje až šokuje u tebe ;)

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Copy and Paste

Příspěvek od dJR » 25 črc 2014 14:13

Tohle jsou zdánlivě banální věci, který se vlastně netýkají zvuku, ale obsluhy a velmi usnadňují práci. Díky!

Jinak, co se týká fungování oken v Cubase, tak je to dost nedefinované... Některé lze dát "Always on top", některá ne a neí v tom řád. Ty která nelze dát "Always on top" nelze přetáhnout mimo Cubase Project Window. Dále Maximalizace a Minimalizace oken, horor! Některá okna s sebou strahávají chování ostatních oken (např. Beat Designer lze buď maximalizovat nebo s sebou strhne Cubase Project Window...) Toto platí pro Cubase 7.5 64bit pod Win7. Ale dědí se to už minimálně od verze 6.0

Odpovědět