CPU

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

CPU

Příspěvek od oldcable » 04 úno 2016 18:39

Myslel som, ze som v tom sam, ale zistujem, ze je nas viac. Uz mi to sekanie zvuku ide na nervy v Cubase 7,5. Na kazdej stope dam Freeze a nic. Stale zvuk seka a pri exporte nahlasi chybu CPU. Postupoval som aj takto :

1. Zvyšte Buffer Size/Latency zvukové karty.
V Devices > Device Setup (Zařízení > Nastavení zařízení) klikněte vlevo pod VST Audio System na název Vaší zvukové karty.
Klikněte na tlačítko Control Panel (Ovládací panel).
Zobrazí se ovládací panel vaší zvukové karty.
Zde zvyšte hodnotu Buffer Size nebo Latency.
Tím se prodlouží doba odezvy Cubase, tedy při vysoké hodnotě není možné do Cubase nahrávat a zároveň signál poslouchat přes Cubase. Ale Cubase "utáhne" více plug-inů.

2. Zvyšte ASIO-Guard Level
V Devices > Device Setup (Zařízení > Nastavení zařízení) klikněte vlevo na VST Audio System.
Pokud není aktivován, tak aktivujte ASIO-Guard (strážce ASIO) a nastavte jeho hodnotu na high (vysoký).

3. Freezing stop
Pokud výše uvedené nepomohlo, můžete začít s tzv. freezingem (zmrazováním) stop. Během procesu zmrazování dojde k exportu dané stopy, včetně všech obsažených efektů. Následně je namísto původní stopy a vypočítávání efektů v reálném čase (které je pro počítač náročné a evidentně to nestíhá), přehrávána pouze jedna výsledná již vyexportovaná zvuková stopa. Z pohledu uživatele se téměř nic nemění, původní stopa vypadá stále stejně.
Zmrazenou stopu nelze z velké části editovat. Není možné posunovat jednotlivé události, měnit noty (v případě nástrojové stopy) nebo měnit Insert efekty nebo jejich nastavení. Na druhou stranu lze měnit hlasitost, stereopozici, i směrování výstupu.
I přes výše uvedené omezení je zmrazení stopy efektivnější, než pracovat se submixy v rámci jiných (vícero) projektech.
Pokud potřebujeme něco ve stopě opravit, můžeme danou stopu rozmrazit, provést úpravu a následně znovu zmrazit. Proces zmrazování probíhá mimo reálný čas, tedy rychleji, než je celá délka stopy.
Aktivaci zmrazení provedeme kliknutím na tlačítko hvězdičky (vločky) mezi ovladači dané stopy.
Cubase se dotáže na "Tail Size" (délku přeznění). Pokud ponecháme nastavených 5s, znamená to, že freezovaný soubor bude o 5 vteřin delší, než originální stopa. To je praktické zejména pokud jsou ve stopě použity efekty Reverb nebo Delay. Tyto efekty budou i na konci stopy znít až do konce (pokud jsou kratší, než 5 vteřin).
Po kliknutí na tlačítko OK, se funkce provede a ikona "Freeze" se zbarví oranžově.
Pro rozmrazení znovu klikneme na ikonu Freeze.

Alebo
https://www.steinberg.net/forums/viewto ... 33&t=72704

Stary pocitac s Cubasom 6 bez problemov s tou istou zvukovkou MR816x
Pomoze niekto ?
Cafte

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: CPU

Příspěvek od W.Cable » 04 úno 2016 19:10

Co tam mas za grafiku?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: CPU

Příspěvek od Stan » 04 úno 2016 19:21

V tom linku ktery jsi postnul se hlavne zminuji o tom ze problemy zpusobuji drivery graficky karty. Mozna by stalo za to se na to mrknout.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CPU

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2016 00:30

kabel : hlavne ake vytazenie CPU ti to ukazuje ?

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 05 úno 2016 12:17

Intel core i7 CPU
16 Ram
GeForge GTX 570

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 05 úno 2016 12:35

Spustim Cubase7,5 a toto mi ukazuje a zvuk strasne seka
Přílohy
1.jpg
1.jpg (282.37 KiB) Zobrazeno 835 x

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 05 úno 2016 13:06

Pravdepodobne to bude v nastaveni grafickej karty, len ako na to ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: CPU

Příspěvek od Amorph » 05 úno 2016 13:42

na tom CPU je asi nastaveny nejaky usporny rezim - tech 1.67 GHz je nizsi nejaka usporna frekvence, to muze nekdy zlobit. Pak jsi jeste nenapsal, jakou mas nastavenou latenci zvukovky (ASIO ovladace). No a pak je otazka, jestli na to sekani nema vliv to zatizeni systemoveho disku. Napriklad, pokud by ti tam zbyvalo hodne malo mista, tak to muze byt nekdy problem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CPU

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2016 14:14

kabel : a vytazenie v cubase ? otvor si F12 performance a tam kukaj

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 13 led 2003 00:50

Re: CPU

Příspěvek od xdudy » 06 úno 2016 05:18

možná se bude hodit pro zkouknutí latence
ten checker co je tady:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

mně to třeba dělala právě grafika - asi sdílený přerušení na integrovanym FW řadiči - zajímavý bylo že náhodně, třeba při třetím restartu win to bylo v poho, a příště zase ne, vyřešil jsem to FW řadičem

ale teda jen se sekal zvuk - chybu CPU mi to nehlásilo.

A dělá to i v jinym projektu ? může to dělat i nejakej plugin

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 06 úno 2016 15:29

Mam z toho mys-mas
Neviem ci to nebude tym, ze pouzivam aj REV-X-Romm na zvukovke MR816X
Ked dam export Real-time tak to neprejde
Ked nedam export Real-time tak to prejde
Ale zvuk pri prehravani seka aj tak.
Posielam ukazky
Nakoniec to ozaj bude v tom FW radici - mozete mi poradit aky by bol vhodny ?
Dik, ze sa mi venujete
Přílohy
CPU.jpg
CPU.jpg (84.45 KiB) Zobrazeno 737 x

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 06 úno 2016 15:34

Este aj DPC Latecny pri pusteni skladby, ktora seka v Cubase
Přílohy
CPU 2.jpg
CPU 2.jpg (239.26 KiB) Zobrazeno 736 x

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 06 úno 2016 15:36

Este pri Pytkina posielam toto :
Přílohy
11.jpg
11.jpg (101.66 KiB) Zobrazeno 736 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CPU

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2016 15:48

neni to skor problem toho dakeho pluginu ? skus ho vypnut ..

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 12:17

Re: CPU

Příspěvek od oldcable » 06 úno 2016 16:42

To asi nie, pouzivam len Sonox a Slate. V starom pocitaci a v starom Cub. 6 to nerobilo vobec problem. Netrap sa uz, vyskusam ho vycistit a uvidim, ak nie zavolam nejakeho odbornika co sa rozumie nastaveniu Biosu a grafickej karte. Mozno to je aj vo windowse 8-boh viei? Inac nevidim nijake ine vychodisko.

Odpovědět