Zdravim forum!
Mam neresitelny problem - anebo jsem blb - potrebuju z jedne midi stopy (je to jednoduse stopa a v ni jeden souvisly midi event), kde je cca 10 vysek tonu, vygenerovat 10 separatnich MIDI, kde kazdy MIDI ponese svou vysku tonu - je to pro bici...tak aby midi#1 byl kopak, midi#2 virbl atd. Hledam, hledam, ale furt s tim nejak nemuzu hnout. Kdyby nahodou nekdo vedel, pomozte! Dik!
To uz chci asi moc, paralelni otazka je jeste jedna - Jak dostat vystup zMIDI stopy na vice zarizeni najednou? Zarizeni jsou VstI apod., tj. softwarovou cestou, ne pres midi hardware. Kazda midi stopa v SX 3.1 ma samozrejme "midi out" a tusim 4 (nebo max. 5) midi_sendu - takze vystup lze nejak poslat do nejvys 5 (6) zarizeni, ale potreboval jsem preposlat MIDI vystup jedne stopy do 10 zarizeni, lze to? Samozrejme se da stopa (s eventy na ni) duplikovat, ale tohle duplikuje i obsah eventu, a pokud tam nekde neco zmenim, musim hlidat, aby se to zmenilo i tamhle, a to je zcela neprakticke.
Cub.SX3 - split MIDI stopy na N stop (podle vysky not)?
no .. nemozem to tu odskusat .. ale v cubasoch to vzdy tak bolo .. ked midi track nastavis ze je drum track .. tak prehrava cez drum mapu .. kde mas vstupnu notu (trebars ze kopak je C_0) , potom vystupnu notu (ze hra bude f#2 a vystup na ktory to pojde) .. dufam ze to v SX nejak moc nezmenili .. v kazdom pripade , ked drum track das remixnut (tu funkciu najdes , je to ta ista ktora sa pouziva na rozbitie trackov z midi file 0) , tak sa ti rozbije na jednotlive noty = bubny ..
nejaky znalci ma dolpnia ..
nejaky znalci ma dolpnia ..
nejsem znalec. Onehdy jsem se ptal skoro na to samé.
Je to uplně jednoduché
Klikni na track který chceš rozparcelovat
Na horní liště klikni na kolonku MIDI
Dissolve track
eventuelně odfajfkni dissolve pitches...
a dole pak najdeš tolik stop kolik máš výšek ve stopě
edit: Já jsem to tehdy potřeboval rozdělit podle kanálů a to se dělá taky touhle funkcí. Moc dobrá věc!
Je to uplně jednoduché
Klikni na track který chceš rozparcelovat
Na horní liště klikni na kolonku MIDI
Dissolve track
eventuelně odfajfkni dissolve pitches...
a dole pak najdeš tolik stop kolik máš výšek ve stopě
edit: Já jsem to tehdy potřeboval rozdělit podle kanálů a to se dělá taky touhle funkcí. Moc dobrá věc!
Re: Cub.SX3 - split MIDI stopy na N stop (podle vysky not)?
ak som správne porozumel: máš MIDI stopu, v nej MIDI event a v ňom sú MIDI noty (pre drum stopu - údery) ... potrebuješ túto stopu rozbiť podľa tónov - úderov (napr. BD - C1 - stopa 1, Snare - D1 - stopa 2, Tom1 - G1 - stopa 3 atď...) ... mám pocit, že Dissolve slúži na rozobratie skladby podľa MIDI kanálov a nie podľa tónov, čiže ak máš biciu stopu na kanáli 10, tak Dissolve s tým nepohne ... možno by pomohol Transformer ... zatiaľ som nebol prinútený ho použiť ale mám pocit, že by to zvládol ...vras píše:potrebuju z jedne midi stopy (je to jednoduse stopa a v ni jeden souvisly midi event), kde je cca 10 vysek tonu, vygenerovat 10 separatnich MIDI, kde kazdy MIDI ponese svou vysku tonu - je to pro bici...
Tiež by som to riešil asi duplikovaním eventov do druhej - desiatej stopy s tým, že by som ich kopíroval cez Alt-Shift, t.z. že ti eventy by boli len prpojené s pôvodným evantom a všetky zmeny v týchto eventoch by sa automaticky preniesli do všetkých ostatných súvisiacich ...vras píše:Jak dostat vystup zMIDI stopy na vice zarizeni najednou? Zarizeni jsou VstI apod., tj. softwarovou cestou, ne pres midi hardware. ... Samozrejme se da stopa (s eventy na ni) duplikovat, ale tohle duplikuje i obsah eventu, a pokud tam nekde neco zmenim, musim hlidat, aby se to zmenilo i tamhle, a to je zcela neprakticke.
... ak sa mýlim, opravte ma ... nemám možnosť si to overiť tu v práci ... doma áno ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...