Cubase 15
Re: Cubase 15
Všechny označit, vybrat hodnotu zarovnání (tzv. Quantize) - buď konkrétní hodnotu nebo Grid (=mřížka) a pak použít Apply Quantize.
P.
P.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 03 čer 2026 20:27, celkem upraveno 1 x.
Originální je nastavit si mild quantize a pak každým stisknutím ctrl+q lehce přiblížit vybrané noty mřížce. To miluju nejvíc, nacházet přijemnej kompromis mezi nepřesností nebo groovem a přesným metrem (který taky nemusí být strojově pravidelnou mřížkou, ale strojově pravidelnou mřížkou s nastavenou nepravidelností
).
A dneska bonus k tématu. Tonalic přichází s přímou (ARA) integraci do Cubase a Nuenda a essential balíkem pro vlastníky CU a NU, jehož výhodou je i cenově zvýhodněný upgrade na oba typy plných verzí (a myslím, že s hodně férovou slevou!)
A dneska bonus k tématu. Tonalic přichází s přímou (ARA) integraci do Cubase a Nuenda a essential balíkem pro vlastníky CU a NU, jehož výhodou je i cenově zvýhodněný upgrade na oba typy plných verzí (a myslím, že s hodně férovou slevou!)
No já reagoval na to, co ta zkratka znamená v defaultu 
EDIT: ale jako jinak ano, stačí mít označený ten MIDI part, ve kterém se má kvantizovat.
P.
EDIT: ale jako jinak ano, stačí mít označený ten MIDI part, ve kterém se má kvantizovat.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 03 čer 2026 19:23, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
No jo kamaráde. Tohle ale byl humor způsobenej obyčejnou lidskou blbostí. Ctrl+q nikdy nepoužívám a ani to neměl bejt návod na útěk do bezpečí 
Prostě když jsem to psal, tak mi to přišlo úplně automatický, že klávesová zkratka musí mít alespoň jeden modifikátor a nejpravděpodobnější mi přišel ctrl. To je tak, když svalová paměť zbaví po čase mozek přemýšlení.
Znovu opakuju, kvantizace je bez kontrolu, jen q.
Prostě když jsem to psal, tak mi to přišlo úplně automatický, že klávesová zkratka musí mít alespoň jeden modifikátor a nejpravděpodobnější mi přišel ctrl. To je tak, když svalová paměť zbaví po čase mozek přemýšlení.
Znovu opakuju, kvantizace je bez kontrolu, jen q.
Hele, ale mělo to šmrnc, to jako jo.
Navíc jsem díky tomu reportoval minibug Steinbergu.
Takže dix!
P.
-
1976bojsanebojsa
Ahoj pavlii. Mám aplikaci ZOOM pro videokonference. Mám zvukovku Steinberg UR44 a sluchátka s připevněným mikrofonem. Bude mi ten mikrofon na ZOOMu fungovat s tou zvukovkou UR44? Díky, Petr
Ahoj - ne nebude. Potřebuje napájení a obvykle je nutná redukce. Ne ale na XLR konektor, což je standard pro mikrofony.
P.
P.
-
1976bojsanebojsa
Ahoj pavlii.
Budou mi v Groupech fungovat audio tracky, MIDI tracky nebo VST instrumentální tracky? Jedná se o spojení více zvukových stop v jednom Groupu? Jak je mám do Groupu přidat? Díky, Petr
Budou mi v Groupech fungovat audio tracky, MIDI tracky nebo VST instrumentální tracky? Jedná se o spojení více zvukových stop v jednom Groupu? Jak je mám do Groupu přidat? Díky, Petr
-
1976bojsanebojsa
Pavlii, nehceš si změnit nick na Sally?
A téma přejmenujeme na "Poradna Sally". Mám už připravené otázky týkající se předčasné ejakulace, pettingu a v neposlední řadě i problémů s Behringer předzesilovačem
A téma přejmenujeme na "Poradna Sally". Mám už připravené otázky týkající se předčasné ejakulace, pettingu a v neposlední řadě i problémů s Behringer předzesilovačem
P.