Cubase 4 vs. Cubase Studio 4

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Cubase 4 vs. Cubase Studio 4

Příspěvek od a.tom.x » 11 pro 2006 16:48

Studovali jste někdo rozdíly mezi oběma verzemi? Upgrade na Studio mě vyjde na 5.890,- na Cubase 4 12.990,- tak bych rád věděl jestli těch 7 tis. je pro mě smysluplná investice.

Každopádně jsem zahlédl, že Studio neumí Remote control ?!

Zajímají mě hlavně Vaše zkušenosti se studio connections a External instruments.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 pro 2006 17:02

Studio nevie surround a ma menej pribalenych efektov

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 pro 2006 17:14

a.tom.x: studio neumi external instruments ani effects.


Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 pro 2006 10:35

Já vím, že Studio neumí external instruments a effects (číst ještě umím), ale zajímá mě, jestli je to stabilní a funkční ve velké "Cubase", resp. jestli je to nezbytné pokud chci v Cubase míchat signál, který mi leze do počítače přes MOTU převodníky kupovat velkou verzi nebo stačí Studio. Moje stávající VST32 r5.2 to sice umí, ale je to poněkud neohrabané.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 12 pro 2006 14:22

Podrobně jsou rozdíly mezi CS 4 a C4 popsány

ZDE

O nestabiltě Studio 4 tam není ani slovo :lol:

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 pro 2006 15:52

To jsem samozřejmě všechno četl, ale praktická zkušenost by mě zajímala !!! Jak to funguje jak je to uživatelsky příjemné, atd.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 12 pro 2006 17:10

Kermitak píše:a.tom.x: studio neumi external instruments ani effects.
A co to presne znamena pro nas amatery? :(

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 pro 2006 18:18

znamená to, že si zaintegruješ hardware nástroje a efekty do Cubase a tváří se ti jako VSTi a to nejenom jako kontrolní panely, ale i jako audio stopy, na které jde pustit efekty a dynamiku jako na pluginy (je samozřejmě potřeba dostatek vstupů na převodníkách, aby to tam šlo všechno "napíchat". Cubase se pak stane plnohodnotným mixem/rekordérem, tedy přesně tím co od toho očekávám, takže jsem si vkastně odpověděl, že musím za těch 13 koupit Cubase 4 :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 pro 2006 07:59

:-D tomu se říká "zpětná dedukce", milý Watsone ;-)

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 pro 2006 10:05

už jsem si zvyknul, že si tady musím odpovědět sám ;) všude spousta teoretickejch keců, ale prakticky to nemá nikdo vyzkoušený :( takže jdu do rizika, že vyhodím 12 litrů a pak zjistím, že to má spoustu much, který budou vychytaný až ve verzi 5 ;) (to byl taky důvod proč jsem nešel do SX, která pro mě měla minimální přidanou hodnotu oproti VST). Naštěstí už mám v mezidobí domluvenou praktickou ukázku a testík C4.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 pro 2006 22:53

2a.tom.x: nojo, holt tak to už někdy chodí (já mám SX3.1 - takže proto jsem ani nemohl poradit, dokonce ani popsat, jak tahle featura v SX3.1 funguje ohledně spolehlivosti, protože jsem jí ještě nevyužil...).

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 pro 2006 11:12

cao :) tak asi takhle.. v pondeli me pride Cubase Studio 4, tak uvidim jestli si budu rvat vlasy nebo ne :D

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 pro 2006 11:55

No ja jsem uz asi definitivne rozhodnutej pro Cubase 4
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 pro 2006 13:00

2A.tom.x: tak ono je to presne o tom, kdo co vyuzije. Syntaky se pouzit daj i ve studio4, kdyz to clovek pretaci do audia :) ty to asi vyjizdis vse z HW a exportujes to pres realtime export pocitam...

Odpovědět